Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Mar 2013 21:20 

Witam,

mam pytanie z pewności bardzo trywialne, domyślam się też odpowiedzi jednak wolę się upewnić :), a mianowice chcę zarezerwować lot, ale ze względu na to, że mam kartę z mbanku visa electron i nie mogę dokonać za jej pomocą przelewu to czy przelewu może dokonać inna osoba ze swojej karty > chodzi o to że osoba lecąca i osoba płacą będą się różnić > czy ma to jakiś wpływ >

Dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off  

Namibia wzywa 🦒dzika przyroda czeka🐾 🏜️ Loty do Windhuk od 2254 PLN 🔥😍 Namibia wzywa 🦒dzika przyroda czeka🐾 🏜️ Loty do Windhuk od 2254 PLN 🔥😍
🇪🇸 Hiszpańska przygoda 4w1🌞 🤯 Sewilla, Lanzarote , Gran Canaria i Walencja za 591 PLN❗🌴 🇪🇸 Hiszpańska przygoda 4w1🌞 🤯 Sewilla, Lanzarote , Gran Canaria i Walencja za 591 PLN❗🌴
#2 PostWysłany: 06 Mar 2013 12:36 

platynowy
Możesz zapłacić VE z mBanku tylko wcześniej ustaw limity internetowe.

Ktoś inny jak najbardziej też może za Ciebie zapłacić.

#3 PostWysłany: 22 Mar 2013 22:57 

Loty: 92
Kilometry: 176 887
w trakcie płatności za bilet, uruchamiałam limit na transakcje internetowe i nagle po pierwszym odrzuceniu transakcji wyskoczyło iż nadano numer rezerwacji lotu, ale rezerwacja jest niepotwierdzona, ile się czeka w Ryan na potwierdzenie? nie chcę kupować ponownie by się nie okazało że będę miała 2 bilety :(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Mar 2013 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
gosiek napisał(a):
w trakcie płatności za bilet, uruchamiałam limit na transakcje internetowe i nagle po pierwszym odrzuceniu transakcji wyskoczyło iż nadano numer rezerwacji lotu, ale rezerwacja jest niepotwierdzona, ile się czeka w Ryan na potwierdzenie? nie chcę kupować ponownie by się nie okazało że będę miała 2 bilety :(

Rezerwacja jest potwierdzona, gdy dostaniesz maila z potwierdzeniem.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Mar 2013 23:25 

maila wciąż nie dostałam, karta jest nieobciążona, płaciłam debetową mbank, a ostatnio dużo później blokują/księgują kwoty, na stronie jak próbuję sprawdzić rezerwację to wyskakuje błąd, chyba nie pozostaje mi nic innego niż czekać, obym tylko w ostatniej chwili się nie dowiedziała czy lecę czy nie
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Mar 2013 08:59 

Ja mam ten sam problem! Wyszło że niby błąd, ale pojawiła się strona z danymi itd. Maila nie dostałam, nie mam pojęcia czy zarezerowałam czy nie. Dajcie znać jak coś się dowiedzie proszę!!!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Mar 2013 09:06 

ja ostatecznie zaryzykowałam i właśnie kupiłam bilety ponownie, bo z poprzedniej rezerwacji nie dostałam maila ani nie było blokady na karcie, teraz dostałam maila, status potwierdzony, blokada na karcie jest
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Mar 2013 11:35 

Wlasnie, kasa na koncie powinna byc od razu zablokowana prawda?
Dzieki za info! a placilas zwykla debetowa visa electron czy jakas inna?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Mar 2013 11:45 

A czy mógłby ktoś w skrócie opisać tutaj jak to jest tak naprawdę z kupnem tanich biletów w Ryanairze? Czy bilet faktycznie kosztuje np. 15zł czy są jeszcze jakieś dodatkowe opłaty i w jakiej wysokości? Może to głupie pytanie, ale nigdy jeszcze nie korzystałam z tej usługi.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Mar 2013 11:58 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jeżeli odpowiednio przeklikasz, rezygnując z ubezpieczenia, walizki podróznej, priority boarding, itd. to bilet będzie kosztował tyle, ile "wyświetla się" na początku.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Mar 2013 14:04 

witam, jak się rezerwuję loty łączone to jak się dodaje następny lot?
chodzi mi o to, ze jak mi jednego nie przyjmie, to mam kupione bilety np.na 3 loty a na czwarty już nie! i cały plan w p..du :mrgreen:
czy się da zarezerwować 4 loty i zapłacić za wszystkie jednym przelewem?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Mar 2013 14:23 

niebieski
wojo02 napisał(a):
witam, jak się rezerwuję loty łączone to jak się dodaje następny lot?
chodzi mi o to, ze jak mi jednego nie przyjmie, to mam kupione bilety np.na 3 loty a na czwarty już nie! i cały plan w p..du :mrgreen:
czy się da zarezerwować 4 loty i zapłacić za wszystkie jednym przelewem?

Nie można tego robić w Ryanairze:

Cytuj:
Linie lotnicze Ryanair są liniami oferującymi usługi typu point-to-point. Dlatego nasza oferta nie obejmuje transferu pasażerów oraz ich bagaży na inne loty obsługiwane przez linie lotnicze Ryanair lub innych przewoźników. Pasażerowie nie powinni rezerwować dalszych przelotów łączonych obsługiwanych przez linie lotnicze Ryanair lub innych przewoźników lotniczych lub naziemnych.

http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyczace-podrozy#article17

Możesz kupować na własne ryzyko.
I problemy mogą powstać nie tylko przy zakupie, ale również przy opóźnieniach, zmianach w rozkładzie itd. Np. czasami linie kasują loty w niektóre dni tygodnia i wtedy ma się duży problem z łączonymi lotami. Z reguły, zgadzają się na zmiany pozostałych lotów ale nie zawsze jest to możliwe. Nie ponoszą odpowiedzialności za rezerwacje hoteli itd. Nie zdarza się to bardzo często ale jednak ryzyko istnieje.
Np. można poczytać o zmianach w siatce lotów Wizzaira:

http://fly4free.pl/forum/zmiany-w-siatce-lotow-nowe-bazy-itd,191,22654
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Mar 2013 15:13 

dzięki za wyczerpujące, choć nie za dobre wiadomości :|
a jakieś ubezpieczenie płatności by nie zadziałało? ale się na tym w ogóle nie znam...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Mar 2013 15:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Rezerwujesz na swoja odpowiedzialnosc.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Mar 2013 16:17 

niebieski
wojo02 napisał(a):
a jakieś ubezpieczenie płatności by nie zadziałało? ale się na tym w ogóle nie znam...

Za odpowiednią odpłatę (45 PLN) można np. w Wizzairze kupić gwarancję przylotu na czas:
https://wizzair.com/pl-PL/travel_services/delay_warranty

Coś podobnego jest i u Ryanaira, ale trzeba poczytać jakie są warunki ubezpieczeń na ich stronie.

Co do kupowania biletów:

wojo02 napisał(a):

to najwyżej może się zmienić cena biletu, rzadko nie można dokonać transakcji, to znaczy najwyżej po kilku próbach się udaję (czasem trzeba usunąć Cookies lub zmienić/przełączyć przeglądarkę/komputer(IP)).
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Mar 2013 21:15 

Orientuje się ktoś co się dzieje ze stroną Ryanair? Cały czas błąd wyskakuje, nie da się dokonać rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 25 Mar 2013 19:52 

Pomocy :)
rezerwowałam bilet, wszystko wpisałam, wyskoczyła wiadomość, że wszystko jest gotowe do autoryzacji, proszę nie odświeżać strony itd. Nic nie robiłam czekałam kilka sekund, pojawiła się wiadomosc Error, i ukazała się strona z wyborem lotu, po angielsku. Zadnych moich danych, nic, czy to znaczy ze rezerwacja i platność nie powidoły się? czy może wygasła sesja? konto mam nieobciążone.
Proszę o jakieś info na ten temat. Nie wiem, czy mam rezerwować od nowa.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 25 Mar 2013 20:09 
Awatar użytkownika

niebieski
@prinsessor: Jak konto nieobciążone to rezerwuj od nowa. Dla pewności możesz spróbować wyszukać rezerwacje tutaj: https://www.bookryanair.com/SkySales/Bo ... ageBooking

Wybierz "Wyświetl moją rezerwację" u góry a na dole "Opcja 3" i wpisz dane. Jak nic nie znajdzie - kupuj od nowa.

#19 PostWysłany: 25 Mar 2013 20:18 

Czy Ryanair Cash Passport jeszcze działa? Czy osoba posiadająca RCP musi być pasażerem, czy może zarezerwować bilet dla innej osoby ze zniżką? :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 25 Mar 2013 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Na przyszłość najpierw szukamy, potem pytamy:

rcp-r-i-p-wlasnie-przestala-dzialac,18,27032
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości