Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Kwi 2013 21:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Witam,

zablokowałem bilet LOTowski na Trpista, tzn. rozpocząłem proces rezerwacji, ale go nie ukończyłem. Bilet został "zablokowany" i nie można go w tej chwili kupić (był to ostatni bilet w danej kategorii cenowej). Wiem, że ten bilet powróci prędzej lub później do systemu sprzedaży, tylko pytanie jak długo to potrwa. Będzie ponownie dostępny za kilkanaście minut, godzinę czy może 24h?

P.S. W sumie nie mam pojęcia który dział forum byłby odpowiedni dla tego pytania...
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#2 PostWysłany: 18 Kwi 2013 12:46 

niebieski
Niekoniecznie wróci. Kiedyś w ten sposób niestety zlikwidowałem sobie tanie połączenie POZ-WAW, pierwotna cena nigdy nie wróciła.

#3 PostWysłany: 18 Kwi 2013 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Zadzwoń na infolinię LOTu, powiedz o tej sytuacji bookowania biletu i powiedz, że chciałbyś dokonać płatności. Ja co prawda zawsze bookowałem na stronie LOTu, ale dwa razy miałem podobną sytuację. Raz internet mi padł, raz śpieszyłem się na lot z Gdańska i... w przypadku pierwszego razu dokonałem płatności kartą przez call center, a w drugim przypadku podszedłem do ticket office na lotnisku i po prostu zapłaciłem za ten bilet u pani, która mi od razu wszystko wydrukowała :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Kwi 2013 13:39 

platynowy
KyokoMai napisał(a):
Zadzwoń na infolinię LOTu, powiedz o tej sytuacji bookowania biletu i powiedz, że chciałbyś dokonać płatności.

Jeśli miejsce przyblokowane jest przez Tripstę to nie ma możliwości wystawienia biletu przez LOT.

#5 PostWysłany: 18 Kwi 2013 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Taryfy Lotu są zwykle 24 albo 72- godzinne, ale nie ma pewnosci, że wroci, bo moze ktos miec zalozoną tzw "wait liste" na daną taryfę (cenę) i wtedy jak tobie rezerwacja przepada to innemu się potwierdza. A i bez wait listy tez nie zawsze wracają.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości