Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Wrz 2024 12:05 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Nowy trend na lotniskach. Młodzi ludzie robią zdjęcia... pojemników na kontroli bezpieczeństwa
Hasztag „airportaesthetic"

Na zdjęciach, które w mediach społecznościowych pojawiają się z hasztagiem „airportaesthetic", można zobaczyć artystycznie ułożone przedmioty, nawet te, których nie trzeba wkładać do tacek: okulary przeciwsłoneczne, buty, przybory toaletowe, słuchawki, książki. Wiele z nich jest dobranych kolorystycznie. Widać też dodatkowe elementy, np. breloczki, wyszukane etui, pędzle do makijażu - im bardziej kreatywnie, tym lepiej.

Trend generuje jednak dodatkowe kolejki. Ale i na to młodzi ludzie próbują znaleźć sposób. CNN donosi, że mieszkająca w Nowym Jorku influencerka Chelsea as of Late opublikowała film na TikToku, który do tej pory został polubiony przez 82 tys. osób. Krok po kroku przedstawia w formie samouczka, jak podążać za nowym trendem i nie być uciążliwym dla innych pasażerów.

Kluczem, jak mówi, jest zrobienie zdjęcia po przejściu kontroli bezpieczeństwa: "znajdź ciche miejsce i zrób zdjęcie" - radzi.

Trend szybko podchwyciły firmy. Marki już wykorzystują go i robią zdjęcia swoich produktów w lotniskowych tacach. Stylizowane pudełka opublikowały już marka modowa Anthropologie oraz wydawca książek Faber. Tylko czekać aż pomysł przyjmie się w Polsce.

Na razie bije rekordy popularności w Stanach Zjednoczonych. Amerykańska Administracja Bezpieczeństwa Transportu twierdzi, że trend jest dosyć nowy. "Dopóki zdjęcia nie powodują opóźnień ani nie generują innych problemów i nie wpływają na innych pasażerów, nie widzimy problemu. Przypominamy jednak, że podróżni powinni zadbać o zabezpieczenie swoich dowodów osobistych, paszportów i wszelkich lekkich przedmiotów, które mogą zostać wymiecione z pojemników, gdy trafią do maszyn" - przekazała CNN.

Redagowała Joanna Sosnowska

Za Wyborczą.
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#2 PostWysłany: 30 Wrz 2024 12:55 

niebieski
Swiat zmierza ku upadkowi.....
 Profil Relacje PM off
Trentine lubi ten post.

#3 PostWysłany: 30 Wrz 2024 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Już ktoś gdzieś to wrzucał ale teraz w luźnych gatkach można sobie luźno pogadać. To jest rozbrajające jakie ludzie mają pomysły...
Pomińmy już kwestię przedłużania kolejek i blokowania kontroli innym ludziom.
Wyobraźcie sobie teraz sytuację - ktoś wdeptuje butami w psie odchody, pobieżnie wyciera buty o trawę, żeby nie było widać a następnie udaje się na lotnisko. Na kontroli bezpieczeństwa zdejmuje te ufajdane buty i wkłada do kuwety. Przechodzi kontrolę i odkłada kuwetę którą następnie dostaje ktoś inny. W czasach covidu na kilku lotniskach widziałem proces odkażania kuwet, gdzieś nawet była maszyna która to automatycznie robiła. Te czasy jednak minęły. Ludzie do takiej zafajdanej kuwety wkładają telefony, które potem trzymają przy twarzy, okulary przeciwsłoneczne, zegarki a teraz dzięki temu dziwnemu trendowi będą tam układać cały swój dobytek... Brawo!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 30 Wrz 2024 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 328 890
srebrny
Przecież jak masz buty z grubszą podeszwa albo metalowymi zapinkami to często gęsto i tak lądują w kuwecie na polecenie pracowników kontroli.
rllDNL lubi ten post.

#5 PostWysłany: 30 Wrz 2024 14:32 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
W filmie "W chmurach" bohater grany przez Clooney`a tłumaczy młodszej koleżance jak sprawnie przejść kontrolę bezpieczeństwa i czym się kierować wybierając kolejkę. Wg niego lepiej stanąć za osobami wyglądającymi jak azjaci w podróży służbowej niż za rodziną z dziećmi. W swej przebiegłości nie uwzględnił i nie przewidział tzw. tiktokerów, których w 2009 r. nie było.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 30 Wrz 2024 17:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Kiedyś już to wrzucałem prasowka-ciekawe-artykuly-o-podrozowaniu,135,73600?start=860#p1722401

Ale ponieważ trend wart jest powtórnego oplucia, dobrze że ma osobny wątek po temu 😂
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 30 Wrz 2024 18:03 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 7 293
No cóż. może w dzieciństwie kogoś rodzice niedostatecznie chwalili i dopieszczali więc chcą się dowartościować pochwałami i w mediach społecznościowych wrzucają zdjęcia, a to ładnie zjedzonego kotleta z restauracji, a to lotniskowej kuwety. Nie wiem czy pod tym względem coś jeszcze mnie zdziwi...
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#8 PostWysłany: 09 Paź 2024 10:41 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
A już się łudziłem, że może to jakaś akcja robienia zdjęć usyfionych kuwet, żeby wywrzeć presję na zarządzających lotniskami, żeby przyłożyli większą wagę do czystości tego typu elementów lotniska.
Mnie osobiście często obrzydzenie bierze jak widzę tę kuwety. Na Gatwick ostatnio były tak brudne, że brzydziłem się je brać do ręki. Miałem jakąś plastikową reklamówkę, to sobie ją wyłożyłem na dnie a potem wywaliłem. Dramat.
 Profil Relacje PM off
xyrxis lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 09 Paź 2024 10:46 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Dobry pomysł z tą reklamówką.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Paź 2024 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
A juz myslalam, ze to bedzie watek o estetyce terminali lotniskowych i ciekawych projektach. A to znowu social media. Artykul sam w sobie czytalam juz jakis czas temu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 11 gości