Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Relacja miesiąca w marcu to:
Ankieta zakończyła się 24 Maj 2015 13:59
1) 30 dni w Ameryce Poludniowej, czyli "Janusze" na wakacjach:)
2) Japonia nie-tak-bardzo-budżetowo
3) Laponia w zimę, czyli renifery na drodze i zorza na niebie
4) Luksemburg z przymrużeniem oka
5) Powrót do przeszłości - Peru luty 2015
6) Samotności ucieczka do Sztokholmu
7) Spitsbergen – marzenia się spełniają!
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Maj 2015 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Zaczynamy konkurs na relację miesiąca w marcu. Poziom prac naprawdę wyśmienity! Wytypowaliśmy siedem relacji.

Nagrodą za pierwsze miejsce jest plecak Cabin Max bądź do wyboru niespodzianka o podobnej wartości. Całe podium otrzyma również firmowe koszulki.

Głosujemy na trzy relacje.
Gdy zaznaczymy "1" relacja otrzymuje 3pkt.
Gdy zaznaczymy "2" relacja otrzymuje 2pkt.
Gdy zaznaczymy "3" relacja otrzymuje 1pkt.

1)30 dni w Ameryce Poludniowej, czyli "Janusze" na wakacjach:)
autor @pawelgadek
30-dni-w-ameryce-poludniowej-czyli-janusze-na-wakacjach,212,63346

2)Japonia nie-tak-bardzo-budżetowo
autor @wojtkow
japonia-nie-tak-bardzo-budzetowo,215,67075

3)Laponia w zimę, czyli renifery na drodze i zorza na niebie
autor @Serniczek
laponia-w-zime-czyli-renifery-na-drodze-i-zorza-na-niebie,1507,64804

4)Luksemburg z przymrużeniem oka
autor @dywyndydyfar
luksemburg-z-przymruzeniem-oka,1505,69077

5) Powrót do przeszłości - Peru luty 2015
autor @tasma
powrot-do-przeszlosci-peru-luty-2015,212,67145

6)Samotności ucieczka do Sztokholmu
autor @Parys
samotnosci-ucieczka-do-sztokholmu,1507,69599

7)Spitsbergen – marzenia się spełniają!
autor @Carollayna
spitsbergen-ndash-marzenia-sie-spelniaja,1507,68509

Głosowanie trwa do godziny 13:58 24 maja 2015r.

Zachęcam do zabawy i życzę przyjemnej lektury!

Pozdrawiam
Kacper

Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽 Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽
HIT❗🔥 Czarterowy lot na grecką wyspę Kos w jedną stronę za 24 PLN 🤯😱 (+ inne propozycje) 😍 HIT❗🔥 Czarterowy lot na grecką wyspę Kos w jedną stronę za 24 PLN 🤯😱 (+ inne propozycje) 😍
#2 PostWysłany: 17 Maj 2015 19:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Czytać, głosować, naprawdę super relacje w tym miesiącu.
Gratulacje dla nominowanych.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Maj 2015 19:59 

Uprzejmie donoszę, że ankieta nie rzuciła mi się w oczy ani przez "Zobacz nowe posty", ani na stronie głównej forum.

PS Głosy oddane.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Maj 2015 20:12 

niebieski
Kara napisał(a):
Uprzejmie donoszę, że ankieta nie rzuciła mi się w oczy ani przez "Zobacz nowe posty", ani na stronie głównej forum.

PS Głosy oddane.

Nie pozostaje nic innego, tylko mieć uprzejmą prośbę do każdego głosującego: jak już zagłosujecie, dopiszcie tutaj posta, że zagłosowaliście, ewentualnie, że zachęcacie innych do głosowania. W ten sposób informacja o głosowaniu choć przez moment jest widoczna na stronie głównej. W innej sytuacji informacja o głosowaniu jest w praktyce niewidoczna, czasami nawet przez kilka dni. To nie jest prośba o spamowanie, tylko prośba o wsparcie fajnej idei, jaką jest comiesięczny konkurs na relację z wycieczki.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Maj 2015 20:15 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 73 985
niebieski
Niestety ogłoszeń nie widać w nowych postach - nie wiem dlaczego.

PS. Dziękuję za nominację.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Maj 2015 20:38 
Awatar użytkownika

złoty
Dopiero "zatrybiłem" o co Wam chodziło. Zapytałem nasz dział IT o możliwość zrobienia tego co postulujecie. Jeżeli się da to tak zrobimy aby temat z konkursem był na szczycie aktywnych wątków.
Jest jako globalne ogłoszenie na górze każdego subforum.

#7 PostWysłany: 17 Maj 2015 20:41 

To jest w ogóle ciekawy zakątek forum, bo powiadomienie, że @Grzegorz40 zacytował mój wpis, pokazało się tylko jako cyferka (x nowych powiadomień), ale już nie jako tekst i link w okienku, który zwykle wyświetla się po kliknięciu na cyferkę.

Mój poprzedni post nie pokazuje się też w liście tych, które popełniłam.

Ściśle tajne głosowanie? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Maj 2015 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
A mogę zapytać dlaczego w konkursie nie znalazła się relacja http://www.fly4free.pl/forum/troche-zimy-troche-lata-fotorelacja-z-usa-nyc-floryda,210,67371 ?
Do konkursu styczniowego głosowałam zawsze, w każdym konkursie. Niestety w lutowym nie zagłosowałam, bo w konkursie nie znalazły się bardzo wartościowe relacje, na które chciałam oddać głos. Na relację o której piszę tutaj bym nie zagłosowała, bo nie ukrywam, że jest w jakiejś części moja, jest tam trochę moich zdjęć. Ale mimo to uważam, że jest całkiem wartościowa. Jeśli nie zakwalifikowała się do konkursu bo inne relacje były lepsze, to ok, rozumiem taki argument. Obawiam się jednak, że po prostu została przeoczona, tak jak relacje w poprzednim konkursie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Maj 2015 08:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@olus, wejdź w każdą relacje i zobacz chociażby liczbę "lajków". Wszystkie relacje minimum kilkanaście, a są takie co mają ponad 30. Podana przez Ciebie relacja jest fajna, ale w tym miesiącu naprawdę było w czym wybierać i na pewno @Gaszpar nie miał łatwego zadania. Moim zdaniem żadna z relacji konkursowych nie znalazła się tam przypadkiem. Widać że poziom konkursu jest coraz wyższy co cieszy :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Maj 2015 09:12 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 571 391
platynowy
Ach, ta fejsbukowa rzeczywistość, napędzana liczbą lajków :P też się nie załapałem z moją relacją ;)
Poziom naprawdę rześki.
Głosy oddane i oby był rekord frekwencji wśród głosujących !

Image
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Maj 2015 09:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Akurat ja facebooka nie mam, ale w tym wypadku myślę że liczbę lajków jak najbardziej powinna być brana pod uwagę.
Skoro jedna relacja ma 30 lajków a inna 5 to daje jasny przekaz że ta pierwsza forumowiczom podobała się bardziej.
Chyba w ten sposób byłoby najlepiej wybierać relacje do konkursu bo jeśli to będzie zależeć od decyzji pojedyńczych osób to zawsze będa niezadowoleni. Wiadomo, że idealnie nigdy nie będzie i zawsze ktoś będzie się czuł pokrzywdzony ale idąc ilością lajków jest to jakieś rozwiązanie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:09 
Awatar użytkownika

niebieski
W poprzednich miesiącach relacje nie były wybierane według liczby lajków, ale może faktycznie jest to jakieś rozwiązanie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:17 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
o! a ja żyłem w świadomości, że relacje które biorą odział w konkursie to wszystkie jakie są z danego miesiąca.
nie wiem jakie jest kryterium wyboru ale te niewybrane powinny być podane pod tymi wybranymi, chociażby po to aby każdy mógł ponarzekać na zły gust Adminów... :mrgreen:

#14 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Hmm a ja do tego konkursu zgłosiłam jedną z relacji i została uwzględniona :) Nie wiem czy to przypadek czy nie ;) Jakiś czas temu któryś z Adminów pisał o możliwości zgłaszania relacji do konkursów na priv, więc tak też zrobiłam, bo relacja świetna :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:27 

niebieski
Myślę, że lajki to jest złe rozwiązanie, szczególnie w warunkach, gdy relacje nie są równo widoczne i z uwagi na pewną głupią skłonność człowieka do masowego lajkowania treści już mocno zalajkowanej ;-) Jak chce się coś nominować, to po prostu trzeba to przeczytać, a nie patrzeć na koniec ;-)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 18 Maj 2015 12:17 
Awatar użytkownika

niebieski
JarekGdynia napisał(a):
@olus, wejdź w każdą relacje i zobacz chociażby liczbę "lajków". Wszystkie relacje minimum kilkanaście,

@JarekGdynia - na tym forum trzeba być skrupulatnym bo rozliczą z każdego błędu. :D A nieprawdziwe jest to co napisałeś. Relacja podana przez @olus wcale nie przegrywa na ilość lajków z niektórymi w tym konkursie.
Co nie zmienia faktu, że akurat w przypadku nominowania relacji do konkursu możliwość swobodnego doboru przez moda jest moim zdaniem OK. W przeciwnym wypadku popadniemy w paranoję „kontrolowania kontroli kontrolującego”.

#17 PostWysłany: 18 Maj 2015 14:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
A gdzie ja napisałem że przegrywa?
Napisałem że każda z relacji nominowanych ma sporo lajków i nie trafiła do konkursu przypadkiem. Co więcej dodałem że podana relacja podoba mi się, ale w tym miesiącu było sporo super prac i jakoś trzeba było wybrać kilka do konkursu.
Nigdy nie będzie idealnej zasady wyboru, zawsze ktoś będzie niezadowolony. Jest kilka relacji które były świetne w tym miesiącu, miały sporo lajków a jednak nie dostały się do konkursu jak choćby ta wspomniana z USA czy relacja z Edynburga.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 18 Maj 2015 19:13 

@Gaszpar, a może dałoby się jeszcze wyeksponować głosowanie na stronie głównej forum? Fly 4 Free Awards mają swoje podforum widoczne do dziś...
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 18 Maj 2015 20:15 
Awatar użytkownika

złoty
@olus relacja z Florydy jest fajna ale miałem kilka wątpliwości czy wystawić ją w konkursie:
1) sporo świetnych konkurentów - Floryda była by już 8mą relacją. Dużo czytania dla tych co chcą sumiennie zagłosować
2) relacja wydawała mi się mniej czasochłonna niż pozostałe. Jednak dużą ich część zajmują zdjęcia nie słowo pisane.
3) relacja w porównaniu do innych miała mniej "lajków"
4) Florydę zgłosiło mniej osób niż inne relacje

#20 PostWysłany: 19 Maj 2015 01:14 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 121 425
Zagłosowane!
Fajne relacje, gratuluję autorom (szczególnie temu, który sprawił że kilkakrotnie wybuchnęłam śmiechem i rozjaśnił mi ten poniedziałkowy wieczór :lol: :lol: )!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość