Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 211 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 09 Sty 2024 21:55 

Dzień dobry Wszystkim.
Mam pytanie odnośnie biletów 24h - cena 6,6E.
Wybieram się na 5 dni do Lizbony. Czy na lotnisku( w automacie) mogę kupić za jednym razem doładowanie na 96h?
Czy muszę za każdym razem po 24h doładowywać kartę?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

🌞 Raj czeka! 😍 Egzotyczny Zanzibar za 3504 PLN✈️ Loty Turkish Airlines + hotel przy plaży 🌴 🌞 Raj czeka! 😍 Egzotyczny Zanzibar za 3504 PLN✈️ Loty Turkish Airlines + hotel przy plaży 🌴
🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯 🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯
#202 PostWysłany: 21 Sty 2024 12:58 

A wiesz, że potrzebne ci będą tylko te bilety? A może będziesz w którymś dniu chcieć np. na drugą stronę Tagu promem, albo do Cascais pociągiem. Moim zdaniem korzystniej kartę doładowywać w tym dniu, w którym chce się zrobić konkretną trasę.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 21 Sty 2024 23:29 

niebieski
A propos promu.
Kupiliśmy na lotnisku te droższe bilety 24h i bramki na prom nie chciały nas wpuścić.
Na szczęście było tuż przed zamknięciem kasy i pani po weryfikacji umożliwiła nam ręczne wejście.Kilka minut później moglibyśmy co najwyżej pokazać ochronie kwitek z zakupu.
Gastronomia w Almadzie wydaje się dużo tańsza niż po drugiej stronie Tagu.
Wracaliśmy już bez kłopotów.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 07 Lut 2024 09:41 

niebieski
Niedawno też miałem kłopoty z „kartonikami”. Kupiłem 3 szt. (każdy z jednorazowym biletem) na lotnisku. Następnego dnia chciałem kupić bilety 24h, ale po włożeniu ich do automatu, w menu był do wyboru tylko bilet jednorazowy. Udałem się do obsługi na jednej ze stacji metra i zostałem zapytany czy kupiłem je na lotnisku. Odpowiedziałem, że tak i pan tam pracujący tylko pokiwał głową, po czym je naprawił.

Załączniki:
Bilet.JPG
Bilet.JPG [ 18.93 KiB | Obejrzany 1104 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 27 Gru 2024 16:07 

Planujemy w 4 osoby 6 dni w Lizbonie. Chcemy zwiedzić Lizbonę, a z okolicznych atrakcji Sintra, Cabo da Roca, może jeszcze coś możliwie niedaleko Lizbony. Planujemy transport publiczny. Jaki bilet polecacie? Jest np tygodniowy (da się na wszystko?metro, autobusy)? Wiem, że są 24h. Podpowiedzcie co będzie najsensowniejsze bo dużo tutaj stron do ogarnięcia i nie wiem, które info wciąż aktualne.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 27 Gru 2024 16:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Primo, 11 stron, to nie dużo do przeczytania. Byłoby mniej, jakby każdy czytał, a nie czekal
Secundo, piekne opisane https://infolizbona.pl/ceny-i-rodzaje-b ... -lizbonie/
Trito, w ramach dobroci, nie ma tygodniowych biletów na samą komunikację
 Profil Relacje PM off
Przemm lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#207 PostWysłany: 27 Gru 2024 16:25 

Dziekuję
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 27 Gru 2024 17:51 

Zeus napisał(a):
Primo
Secundo
Trito...

Primo
Secundo
Tertio
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#209 PostWysłany: 07 Lut 2025 17:37 
Moderator forum

Zeus napisał(a):

To jest stary tekst z chyba 2013 roku, aktualizowany o stawki. Niestety, poza komentarzami brakuje bardzo istotnej informacji, że zamiast biletów jednorazowych wystarczy dowolna karta płatnicza (zasilić ją można później, bo autoryzacja odbywa się następnego dnia), co pozwala oszczędzić czas na poszukiwania automatów i kupno w nich biletów. Gdy komuś się śpieszy, bo np. musi tylko przejechać na dworzec lub do lokum - karta będzie idealnym rozwiązaniem.

Dość niejasna jest sprawa, co się dzieje jeśli bilet czasowy kończy się w trakcie przejazdu. Niby został odbity w kasowniku, więc kontroler widzi, że był ważny gdy wsiadaliśmy lub przechodziliśmy przez bramkę.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 13 Mar 2025 13:21 

Chciałbym potwierdzić informację, posiadając kartę, czy można jednocześnie mieć załadowany bilet 24h i jakąś tam kwotę zappingu? Czy muszę mieć dwie karty osobną na bilety i osobną na zapping?
pozdro
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 14 Mar 2025 20:29 

Jedna karta - jeden rodzaj biletu.
 Profil Relacje PM off
dejw uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 211 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość