Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Mar 2012 22:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Skoro eurolot zaczyna latać do Heringsdorfu, czyli na przedmieścia Świnoujścia (ach to Schengen :) ), to czy ktoś ma już sprawdzone pomysły na dotarcie "na polską stronę" do bałtyckich kurortów jak Świnoujście, Wolin itp.
Istotna by była opcja ominięcia promu w centrum Świnoujścia (moze zaoszczędziłoby się trochę czasu ?)
A tak na marginesie to czy ten wątek nie powinien być w dziale Polska ? :)

Tydzień w Tajlandii 🌴🏝️ Loty z Warszawy (z bagażem) i hotel z basenem za 3209 PLN ☀️👙 Tydzień w Tajlandii 🌴🏝️ Loty z Warszawy (z bagażem) i hotel z basenem za 3209 PLN ☀️👙
Super 🔥Bezpośrednie loty z Wietnamu do Polski za 499 PLN ❗️😎 Super 🔥Bezpośrednie loty z Wietnamu do Polski za 499 PLN ❗️😎
#2 PostWysłany: 27 Mar 2012 22:56 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
podobno jeździ jakiś autobus z lotniska do miasta. Tak przynajmniej było w zeszłym roku kiedy JetAir latał tam z Wrocławia. Myślę, że na stronie lotniska są jakieś dodatkowe informacje, albo pojawią się po tym jak władze lotniska zobaczą, że będą miał więcej niż 2 samoloty dziennie:-)

#3 PostWysłany: 27 Mar 2012 22:59 

niebieski
Już patrzyłam - na razie nic kompletnie na stronie lotniska oprócz mapki nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Mar 2012 23:34 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
trzeba im dać trochę czasu aż coś ogarną;-)

#5 PostWysłany: 20 Kwi 2012 00:43 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Ktoś coś wie jak dostać się ze Świnoujścia na lotnisko - niby planują zbudować i kolejkę i połączenia, ale może jest mieszkaniec tego rejonu i może przybliżyć jakieś wskazówki, bo słabo opłacalne jest branie taksówki za ok.15 euro, żeby dotrzeć do centrum Świnoujścia, myślę nad spacerkiem z lotnisko do Świnoujścia to 5 km, ale już nad morze to prawie 10km.

#6 PostWysłany: 25 Kwi 2012 17:59 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
Z tego co się orientuję to kursuje autobus http://www.ostseebus.de. Ze Świnoujścia tzw. linią Europejską nr 290 dojeżdżamy do Ahlbeck Bahnhof, następnie przesiadamy się w linię 286 (http://www.ostseebus.de/pdf/Fahrplan2012/286-1.pdf), którą dojedziemy na lotnisko.
Zakupujemy bilet całodzienny Uznam u kierowcy za 24 zł albo Einfache fahrt za 7 zł w Świnoujściu i drugi bilet Einfache Fahrt w Niemczech (Ahlbeck Bahnhof) za 2,30 euro.
Analogicznie jakbyśmy wyjeżdżali z lotniska.

Miasto Świnoujście prowadzi rozmowy mające na celu doprowadzenie linii autobusowej do lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Kwi 2012 18:10 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Robertos napisał(a):
Z tego co się orientuję to kursuje autobus http://www.ostseebus.de. Ze Świnoujścia tzw. linią Europejską nr 290 dojeżdżamy do Ahlbeck Bahnhof, następnie przesiadamy się w linię 286 (http://www.ostseebus.de/pdf/Fahrplan2012/286-1.pdf), którą dojedziemy na lotnisko.
Zakupujemy bilet całodzienny Uznam u kierowcy za 24 zł albo Einfache fahrt za 7 zł w Świnoujściu i drugi bilet Einfache Fahrt w Niemczech (Ahlbeck Bahnhof) za 2,30 euro.
Analogicznie jakbyśmy wyjeżdżali z lotniska.

Miasto Świnoujście prowadzi rozmowy mające na celu doprowadzenie linii autobusowej do lotniska.

Przy takich cenach autobusow to chyba rozkreci sie jakies nieformalne taxi.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Cze 2012 21:00 

Loty: 42
Kilometry: 75 324
Witam,

Czy ktoś już próbował jechać połączeniem 286 + 290? Co do kursowania linii 290 nie mam wątpliwości, ale 286 mnie niepokoi. Jeśli dobrze czytam ich rozpiskę to w piątek są tylko kursy o 15:57 i 18:40? Strasznie to nieczytelne.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Cze 2012 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
stan napisał(a):
Witam,

Czy ktoś już próbował jechać połączeniem 286 + 290? Co do kursowania linii 290 nie mam wątpliwości, ale 286 mnie niepokoi. Jeśli dobrze czytam ich rozpiskę to w piątek są tylko kursy o 15:57 i 18:40? Strasznie to nieczytelne.

Można wybrać taxi http://taxiradio.pl/?show,29 koszt 50zł.
Eurolot uruchomił transfer na lotnisko Heringsdorf/Świnoujście koszt 25 zł http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/22808/ lub http://eurolot.com/news/newslist,162.html
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Kwi 2013 11:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzisiejsza promocja za 49 zł zachęciła do zakupu, więc odkopuję temat.
Jakie są aktualnie możliwości dojazdu transportem publicznym z Heringsdorfu do Świnoujścia?

#11 PostWysłany: 23 Kwi 2013 11:54 

Proszę bardzo LINK
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Kwi 2013 22:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Kicerk napisał(a):
Proszę bardzo LINK

Busem 25 zł OW / os? Mało atrakcyjna cena i stąd właśnie moje pytanie o komunikację publiczną.
Czy od zeszłego roku ktoś testował połączenie autobusami 286 + 290 na bilecie dobowym za 24 zł?

#13 PostWysłany: 21 Maj 2014 13:33 

Na fali ostatnich promocji Eurolotu, odkopuje temat.

Czy z lotniska HDF operuja jakies nowe busy czy tylko te za 25zl?

A moze znajdzie sie jakas druga para i zamowimy wspolnie polska taksowke do Swinoujscia? My robimy jednodniowke dopiero w sierpniu, ale pytam juz teraz dla zwiekszenia szans na znalezienie kogos ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Maj 2014 13:39 

No niestety, my kupilismy dziś na 31.05, ale może ktoś w tym samym terminie?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Maj 2014 14:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ja zaproponuję: naprawdę nie bójcie się przejść tego odcinka pieszo! Komunikacji MIEJSKIEJ nie ma, jak nazwa wskazuje operuje ona na terenie Świnoujścia.
A spacerkiem spokojnie można to zrobić, większość trasy jest przeprowadzona leśną drogą w rezerwacie, oddzielona drobnym pasem drzew od samochodów. od granicy jeszcze pół km do przystanku kom. miejskiej.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Maj 2014 14:43 

Tak jak mówi Panda do miasta można dojść bez problemu to jest jakieś 5km ale autobusami też można tylko upewnijcie się z rozkładem. Bo go niemogłem znaleźć teraz. A na powrot taxi z miasta - myśle, że w samolocie poznacie kogoś kto też będzie wracał.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 01 Cze 2014 21:08 

Byliśmy, zobaczyliśmy i opowiadamy:
Udało nam się zakupić jednodniówkę WAW-HDF-WAW na 31.05 przez słynnego pośrednika. Dzieciaki niestety musiały zostać w domu... ;(
Loty elegancko. Martwi małe obłożenie (20-25%), miejmy nadzieję, że to początek sezonu a nie np. niewystarczający marketing...
Polecieliśmy na pałę, chcieliśmy pieszo bryknąć ale przy wyjściu miły Pan namówił nas na ten transfer za 25pln, twierdząc, że mamy do przejścia 17km. W Świńskim Ujściu bardzo przyjemnie uprawia się chill uot i takeśmy wypoczęli, że zachciało nam się sprawdzić czy odległość chociaż do 17km się zbliża... Okazuje się, że się zbliża. Użyliśmy okrężnej linii A aby dostać się znad morza w głębsze rejony miasta. Wysiedliśmy na przystanku 'Wielkopolska' bo lubimy chodzić ale leniuchom polecamy linię 2 jadącą pod samą granicę (szczegóły do wyszukania na stronie km). Od pętli "dwójki" do lotniska załączone endomondo zmierzyło 6,64km. Ale polecamy - po drugiej stronie granicy jest uroczo i idzie się bardzo przyjemnie:) Acha, nasza wersja od 'Wielkopolskiej' to ok. 10km.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 01 Cze 2014 21:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Tutaj strona komunikacji miejskiej w swinoujsciu

http://ka.swinoujscie.pl/

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości