Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Koleje w UK
#21 PostWysłany: 06 Paź 2014 09:39 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
Możesz jechać poźniejszym. Po kliknieciu Select na national rail na konkretnym bilecie wyswietla Ci sie zawsze dodatkowe menu z informacja jakimi dokladnie pociagami mozesz jechac jesli nie zdazysz na ten, na ktory masz wykupiony bilet.

W Twoim przypadku wyglada to tak:

Image

Ostatnio edytowany przez Adrian.jg, 06 Paź 2014 09:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️ Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️
Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje
#22 PostWysłany: 06 Paź 2014 09:40 

Kliknij na link "Other off peak trains you can travel on with this ticket" pod każdym z połączeń. Tam będziesz miał listy pociągów, którymi z takim biletem możesz jechać.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 06 Paź 2014 10:01 

niebieski
dzięki, u mnie chyba już czas do okulisty, pzdr
 Profil Relacje PM off
Adrian.jg lubi ten post.

#24 PostWysłany: 07 Paź 2014 13:38 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Pojawila sie nowa wyszukiwarka, ktora sprawdza, czy lepiej kupic bilet na cala trase czy w rozbiciu na odcinki: http://www.moneysavingexpert.com/split- ... cketySplit
Osobiscie nie testowalem, ale oszczednisci moga byc rzedu 50%.

#25 PostWysłany: 10 Paź 2014 22:34 

Loty: 74
Kilometry: 126 177
Ktoś wyżej pisał o Luton. Jeżeli kupuje się normalny bilet return do Londynu to kosztuje on dziś 14 funtów, ale jak jesteście grupą (przynajmniej 3 osoby) to zapłacicie po 9 funtów. Musicie tylko podróżować w obie strony razem :)
Jeśli chcecie jeszcze przemieszczać się po Londynie to wystarczy dopłacić do tego biletu return około 2 funtów (nie wiem dokładnie, bo ja kupowałem bilet w Hitchin za 12 funtów, to pare kilometrów na wschód od Luton). Opcja się nazywa Super Off-Peak Day Travelcard. W sumie za te 3 osoby powinno wyjść około 35 funtów. Za tą kwotę pewnie można wynająć też auto, ale w centrum Londynu podróżuje się metrem a nie samochodem ;)

Ogólnie kolej jest w UK droga i jeśli kupujecie na ostatnią chwilę lub na krótkie odcinki (coś typu Luton-Londyn), to tylko grupowe bilety (3 i więcej osób) pozwalają coś zaoszczędzić. Na dłuższe odcinki można kupić czasem coś taniej, ale to na konkretny pociąg w godzinach poza szczytem (późno wieczorem albo wcześnie rano). Wszystkie pociągi i ceny można znaleźć na stronie nationalrail.co.uk.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 11 Paź 2014 17:32 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
sawiet napisał(a):
Pojawila sie nowa wyszukiwarka, ktora sprawdza, czy lepiej kupic bilet na cala trase czy w rozbiciu na odcinki: http://www.moneysavingexpert.com/split- ... cketySplit
Osobiscie nie testowalem, ale oszczednisci moga byc rzedu 50%.

W 80% moich podróży po UK koleją bilety kupowałem właśnie na odcinki i było taniej, z tym, że zawsze szukałem ręcznie. Wyszukiwarka ciekawa, choć przy moich testach głównie nic nie znajdowała, a wybierałem bardzo różne trasy. No nic może uskutecznią ją w najbliższym czasie. Warto też kombinować i łączyć odcinki kolejowe z połączeniami np. megabusa czy national expressa.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Sty 2023 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 692
Kilometry: 924 529
platynowy
Do jutra, dużo biletów po 0,5 - 1,5 funta

https://media.northernrailway.co.uk/new ... start-2023
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 13 Sty 2023 10:14 

niebieski
Zalecam baardzo duza ostroznosc przy planowaniu obecnie podrozy koleja w UK. Co tydzien sa jakies strajki roznych grup - maszynisci, konduktorzy, signalling staff itd. Takie czasy :?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 18 Lut 2023 21:07 

Loty: 134
Kilometry: 250 612
złoty
Opóźnienia i utrudnienia są często, jak się na jakieś trafi to jest opcja zwrotu kosztów biletu https://www.southernrailway.com/help-and-support/journey-problems/delay-repay-compensation, w zależności od długości opóźnienia zwracają % kwoty. Działa całkiem sprawnie - po kilku dniach od wypełnienia formularza wysyłają zwrot.
 Profil Relacje PM off
LonDynia uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 20 Lut 2023 10:48 

złoty
Hej potrzebuję pomocy. Była kiedyś ciekawa wyszukiwarka najtańszych połączeń w Wielkiej Brytanii. Wyglądała następująco. Wyszukiwało się jedną z kilkadziesiąt ustalonych wcześniej relacji. W wynikach w górnej belce były dni miesiąca, po lewej stronie podział danego dnia na cztery części po sześć godzin. W ten sposób można było się bardzo szybko zorientować jakie są realne ceny pociągów dla danej trasy hurtem przez najbliższe miesiące. Teraz szukam tego i nie mogę znaleźć. Może pamiętacie jak ta strona się nazywała, albo poratujecie linkiem?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość