Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 30 Cze 2017 11:45 

niebieski
Szukam organizator, który oferuje wycieczki z Kijowa po polsku. Wiecie coś na ten temat? Wszędzie gdzie pytam to ukraiński, rosyjski, angielski.
 Profil Relacje PM off
Marco Manno lubi ten post.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#222 PostWysłany: 30 Cze 2017 16:17 

niebieski
Ktoś korzystał z tego nowootwartego hostelu? Czy jest już opcja, żeby bez większych trudności wszystko zorganizować samodzielne?
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 11 Lip 2017 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
dyzio1 napisał(a):
Szukam organizator, który oferuje wycieczki z Kijowa po polsku. Wiecie coś na ten temat? Wszędzie gdzie pytam to ukraiński, rosyjski, angielski.

Przyłączam się do pytania.

#224 PostWysłany: 07 Sie 2017 15:45 

Będę od 15 do 19wrzesnia w Kijowie ktoś się wybiera w tym terminie do strefy?
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 04 Wrz 2017 01:05 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
KKL napisał(a):
Cena za wycieczkę była niższa niż np w Solo East Travel, program niby podobny, ale zrobiliśmy go może w 70%. Nie polecam oszustów.

Za tydzień w niedzielę 10 września mamy z kumplami wycieczkę do Czarnobyla ale właśnie przez SoloEast więc postaram się opisać swoje spostrzeżenia.
Przy 5 osobach zapłaciliśmy po $80/osoba i z tego co patrzyłem była to jedna z najniższych cen w tym terminie. Zakupu dokonaliśmy w lipcu - motywacją wyboru akurat SoloEast była ich rekomendacja w tym wątku ;)
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 06 Wrz 2017 13:57 

Byliśmy teraz w sobotę 04.09 na wycieczce w Czarnobylu z firma Solo East Travel. Polecam, zobaczyliśmy wszystko co chcieliśmy. Wycieczka od 8:30 wyjazd z hotelu a powrót był o 21:00. Mieliśmy busa tylko dla nas ( 12 chłopa ), i przewodnika co mówił po polsku, koszt całej wycieczki 103 USD na głowę.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 15 Gru 2018 01:34, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 08 Wrz 2017 11:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@Skorny
Dzięki za info! Jeśli dostaniemy w niedzielę tego samego przewodnika to będzie super, moi znajomi średnio władają angielskim, nie mówiąc już o ukraińskim :)
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 11 Wrz 2017 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
Również polecam Solo East.
Jednak coś strasznie wysokie kwoty podajecie. Nam w 4 osoby wyszło po 82 USD. Rezerwowane przez stronę, ok. 2 tygodnie wcześniej.

Krótko o wyprawie. Na początku dokonano segregacji narodowościowej- w naszym busie byli sami Polacy. Przewodnik nie mówił po polsku, ale co jakiś czas wtrącał pojedyncze słowa, a nawet zdania w zrozumiałym języku.

Najlepsze było jednak to, że nie byliśmy traktowani jak debile: przewodnik nie czekał na nikogo oraz dał nam wolną rękę, aby samotnie wejść na najwyższy budynek w Prypeci.
Załącznik:
Komentarz do pliku: Prypeć
DSC_0294.JPG
DSC_0294.JPG [ 287.96 KiB | Obejrzany 2184 razy ]

Ostatnio edytowany przez Abcn, 15 Gru 2018 01:32, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 24 Paź 2017 22:18 

Loty: 53
Kilometry: 90 635
niebieski
Ogólnie też polecam Solo East Travel za wykonanie programu i zaangażowanie przewodniczki. U nas przy 6 osobowej grupie wyszło 75$ za osobę.
Tydzień przed zmienialiśmy dane jednej z osób za 10$ i z tym był największy problem, chociaż mailowo nam potwierdzono, że wszystko jest w porządku! Na miejscu jednak okazało się, że rezerwację pierwotnej osoby anulowano, a nowej nie było na liście. Na początku powiedzieli, że nic się nie da zrobić i niestety, ale ta osoba nie pojedzie. Oferowali nam wyjazd w innym terminie, ale wtedy już byśmy byli w Polsce, więc po ok. 45 minutach ostrej dyskusji i kilkunastu telefonach do różnych osób udało się załatwić i szczęśliwie pojechaliśmy :) Przewodnicy mówili, że to pierwsza taka sytuacja odkąd pracują w tym biurze.
W sumie nie straciliśmy za dużo czasu na zwiedzanie, bo i tak robią postój na stacji benzynowej (podobno strefę otwierają dla zwiedzających koło 10) i w związku z tym nasz postój na stacji to były ze 3-4 minuty.

Wycieczkę do Czarnobyla polecam każdemu. Niesamowite wrażenia, chociaż po jednodniowej wycieczce czuje się duży niedosyt.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 21 Lis 2017 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 27 962
niebieski
Revan_ napisał(a):

Wycieczkę do Czarnobyla polecam każdemu. Niesamowite wrażenia, chociaż po jednodniowej wycieczce czuje się duży niedosyt.

Dlatego byłem dwa razy, bo za pierwszym był nie dosyt ze względu na te warunki:

Image

Image

Choć nie ukrywam 3 raz też bym pojechał :)
2 ludzi lubi ten post.

#231 PostWysłany: 21 Lis 2017 16:22 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
niebieski
Może ktoś jeszcze by się wybrał do Czarnobyla (termin do ustalenia) ,sam zastanawiam się na takim wyjazdem i jak tylko trafię z Katowic albo Wrocławia tanie bilety do Kijowa to na pewno się tam wybiorę .
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 27 Lis 2017 21:38 

niebieski
Wczoraj byłem na 1-dniowej wycieczce z SoloEast Travel - ogólnie bardzo pozytywne wrażenia i można ich polecić.

PLAN WYCIECZKI:
* wyjazd z Kijowa o godz. 8.00 (jeden postój na stacji benzynowej ze sklepem i kawiarnią),
* około godz. 10.30 - zwiedzanie Czarnobyla,
* godz. 12.00 obiad w stołówce w Czarnobylu,
* przejazd pod reaktor,
* zwiedzanie Prypeci,
* przejazd pod radar Duga,
* powrót do Kijowa o godz. 19.30

Porównując do poprzednich wypowiedzi nie wchodziliśmy na żadne budynki - zwiedzanie Prypeci pieszo połączone z opowieściami przewodnika oraz pokazywaniem zdjęć z okresu przed wybuchem.
Prawdopodobnie dlatego że o tej porze robi się dość szybko ciemno i można powiedzieć, że dojechaliśmy pod radar w ostatniej chwili.

Prypeć jesienią wyglądał na prawdę strasznie.

Gdyby ktoś miał jakieś pytania chętnie odpowiem.
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 29 Lis 2017 20:54 

Cześć,

W tym roku sylwestra planuje spędzić w Kijowie/Czarnobylu.

Mam opcję podłączenia się do wycieczki z Polski,
która ma następujący Plan tripu do Czarnobylu:

Wyjazd z Kijowa ok 8 00 rano, powrót ok 19:30

Przejazd przez punkt kontrolny Dytyakty, leżący na granicy 30-kilometrowej Strefy Zero
Droga do Czarnobyla będzie prowadzić przez opuszczone wioski Cherevach oraz Zalissya
W Zakazanym Mieście zobaczymy:
Pomnik Wormwood Star
Kościół św. IIyy
Pomnik „Dla tych którzy ocalili świat”
Roboty oraz pojazdy służące do oczyszczania radioaktywnego odpadu
Zatrzymamy się w całkowicie spustoszonej wsi Kopachi oraz zajrzymy do tamtejszego przedszkola
Zobaczymy niedokończone Reaktory nr 5 i 6, będzie można też z daleka obejrzeć sarkofag Reaktora nr 4
Postój przy Czerwonym Lesie
W Pripyat zwiedzimy:
Ulicę Lenina
Plac Główny
Pałac Kultury
Hotel Polissya
Diabelski Młyn
Stadion, sklep, szkołę, szpital i basen
W punkcie kontrolnym Leliv zostaniemy poddani badaniu poziomu napromieniowania
Ostatnim punktem będzie lunch w stołówce w Czarnobylu

Wiem że nie do wszystkich miejsc można wejść nawet z innymi biurami podróży,
ale czy wg tych co byli ten plan wydaje się w miarę "pełny"?

Z góry dzięki za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 29 Lis 2017 21:04 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@ravau16 plan standardowy jak na jednodniowy wypad.
 Profil Relacje PM off
ravau16 uważa post za pomocny.

#235 PostWysłany: 29 Lis 2017 22:03 

niebieski
@ravau16

Te wszystkie wycieczki jednodniowe nawet jak startują z innych miejsc w Kijowie po drodze się mijają
i dojeżdżają do celu mniej więcej w tym samym czasie.

Z tego planu, który wypisałeś nie bardzo mogę przypomnieć sobie Kościół św. IIyy - gdzie to było.

Reaktor nr. 4 - podjechaliśmy praktycznie pod sam reaktor.

W Prypeci miałem spacer po mieście ale stadionu i basenu nie widziałem.

Badania poziomu napromieniowania są 2 przy wyjeździe, a ten lunch to raczej będziecie mieli w trakcie zwiedzania,
bo "po" to już może być bardzo późno.

Tak jak napisał @vincenz plan jest standardowy i na więcej nie będzie czasu, bo noc by Was zastała.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 29 Lis 2017 22:14 

Racja,o 16tej to już dość ciemno będzie, a trzeba jeszcze na impreze sylwestrową do Kijowa zdążyć

W takim razie plan wydaje się ok, a cena konkurencyjna w porównaniu np do tourkiev czy go2chernobyl.
Może dlatego, że ekipa dość spora. Zobaczymy jak w rzeczywistości to wyjdzie.

Dzięki Wam bardzo za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 29 Lis 2017 22:28 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
Siemion napisał(a):

Z tego planu, który wypisałeś nie bardzo mogę przypomnieć sobie Kościół św. IIyy - gdzie to było.

Pewnie chodzi o Cerkiew w Czarnobylu.
Ja też byłam z SoloEast Travel. Byłam i na stadionie, i na basenie. Ten basen to był w pełnej konspiracji, podobno nie wolno i gdyby ktoś nas nakrył, to przewodnik straciłby koncesję. Nie wiem ile w tym prawdy, ale busa ukrywali wśród chaszczy.

#238 PostWysłany: 30 Lis 2017 00:09 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Myślę, że to ściema na podkręcenie emocji i nielegalności.

Po tej szkole z basenem przewijają się wszystkie wycieczki.

Najrzadszą atrakcją jest wejście na dach najwyższego budynku -jedynie tego zabrakło mi na wycieczce z SoloEast

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 30 Lis 2017 22:06 

niebieski
Jak ja byłam z solo east travel to wejście na dach było, basen w szkole też, tylko stadionu nie pamietam.
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 16 Gru 2017 11:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Sam również mam pozytywne doświadczenia z SoloEast. Byliśmy na basenie, stadionie i na jednym z wyższych budynków ale to był wrzesień. Ogólnie polecam jednak jechać do Czarnobyla na jesień, kiedy nie ma liści na drzewach - wtedy wrażenia z wyjazdu powinny być "lepsze".

Niemniej jednak uważam, że te wycieczki do Czarnobyla stają się coraz bardziej komercyjne, niestety. W Prypeci na parkingu stało kilka autobusów w tym jeden z Polski, ludzi w wesołym miasteczku mnóstwo (kilkadziesiąt osób)...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość