Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Wrz 2018 23:51 

To jest bilet promocyjny dla turystów
http://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/ ... subway.php
W Tokio będę dopiero na końcu podróży. Chciałam kupić wersję 72h na metro i powrotny (one way - tylko!) z Ueno do Narity (Kesei Skyliner) za 3500Y. Ze strony wynika,że raczej nie mogę go kupić na Ueno station, czy tak?
A jeśli kupię go na lotnisku (T1) zaraz po wylądowaniu to czy ten powrotny Skyliner będzie na konkretny dzień już z zarezerwowanymi miejscami (wracam po 21 dniach)?
 Profil Relacje PM off  

Wyspy Zielonego Przylądka w ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ hotelu z all inclusive 🌴🌊 za 4079 PLN Wyspy Zielonego Przylądka w ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ hotelu z all inclusive 🌴🌊 za 4079 PLN
Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩 Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩
#2 PostWysłany: 01 Paź 2018 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 226 439
niebieski
też zależy mi na kupnie biletu one way Ueno -> Narita i ten zapis dziwnie wygląda w przypadku mojego wyboru:

*If you purchase the Keisei Skyliner & Tokyo Subway Ticket, ticket may not be exchanged at Ueno Station and Nippori Station.

edit: zapomniałem że mogę wymienić bilet przy przylocie :D

#3 PostWysłany: 01 Paź 2018 19:15 

A ja nie chcę kupować on line, po przylocie nie mam czasu, najwygodniej byłoby mi go kupić na Ueno, można? Bo sam bilet 72h na metro chyba można zakupić na Ueno, ale nie wiem gdzie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Paź 2018 21:03 
Awatar użytkownika

niebieski
@Hanna Maria i @Japi_29

Na początek może małe wyjaśnienie dotyczące tego, że oferta "Keisei Skyliner & Tokyo Subway Ticket", do której linka zamieściła @Hanna Maria, jest dość tendencyjnie przedstawiona, żeby przejaskrawić korzyści płynące z zakupu tego łączonego biletu. Chodzi o to, że bilety dzienne na metro mają wiele różnych rodzajów, m.in.:

1. Turyści zagraniczni są upoważnieni do zakupu specjalnych zniżkowych biletów na oba systemy metra. Bilety te kosztują 800 JPY (24h), 1200 JPY (48h) lub 1500 JPY (72h). Oprócz lotnisk można je zakupić w niektórych sklepach z elektroniką w Tokio (najbliżej Ueno w Bic Camera przy stacji Akihabara).

2. Zwyczajne bilety dzienne na obie sieci metra kosztują 900 JPY i mają wyłącznie wersję 24h. Można je zakupić w automatach na stacjach metra. W reklamie "Keisei Skyliner & Tokyo Subway Ticket" jako podstawę obliczeń zostały przyjęte 3 bilety za 900 JPY, żeby wyolbrzymić korzyści płynące z zakupu łączonego biletu.

Druga sprawa jest taka, że Keisei Skyliner rzeczywiście jest najszybszym sposobem dojechania na lotnisko Narita jeżeli wyjeżdżacie właśnie ze stacji Ueno, ale wcale nie jest oczywiste czy jeżeli będziecie nocować w Tokio przy innej stacji, to w dalszym ciągu właśnie ten pociąg będzie najlepszym wyborem. Sprawdźcie jakie połączenia z miejsc, w których zatrzymujecie się w Tokio proponuje hyperdia.com. Wyniki niekiedy bywają dość zaskakujące.

Jeżeli jednak faktycznie chcecie skorzystać z "Keisei Skyliner & Tokyo Subway Ticket", to przy zakupie otrzymujecie voucher, który można wymienić na rezerwację na dowolny pociąg wskazanego dnia. Na stacji Ueno nie można zakupić biletu w ofercie "Keisei Skyliner & Tokyo Subway Ticket", ani odebrać biletu na metro z tej oferty. Można jedynie zakupić zwyczajny bilet na Keisei Skyliner albo wymienić voucher na taki bilet.
 Profil Relacje PM off
Japi_29 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 01 Paź 2018 23:59 

https://www.tokyometro.jp/en/ticket/travel/index.html

tutaj znalazłam, że ten 72h bilet na metro za 1500Y chyba można kupić już na Ueno (od niedawna to wprowadzili wydaje mi się). Natomiast sam bilet na Skylinera kupuje się na Ueno Station czy na Kesei Ueno Station? Nie mam jasności czy są to dwa oddzielne budynki czy wszystko jest pod jednym dachem i idzie się mam nadzieję po strzałkach? Pasuje mi ten Skyliner, bo będę nocować w Asakusie, a samolot LO jest rano.
Gdybym jednak zdążyła kupić ten bilet po lądowaniu na Naricie, to czy jest on od razu na konkretny dzień i godzinę i ma zarezerwowane miejsca (na powrót)?
 Profil Relacje PM off
Aso lubi ten post.

#6 PostWysłany: 02 Paź 2018 08:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@Hanna Maria

Wszytko wskazuje na to, że bilety dzienne na metro ze zniżką rzeczywiście można teraz kupować na stacji Ueno i niektórych innych stacjach metra. Przyznaję, że podałem nieaktualną informację. ;)

Skoro mieszkasz przy stacji Asakusa, to taniej niż Keisei Skylinerem i porównywalnie szybko dojedziesz na lotnisko Narita metrem i zwykłym pociągiem Keisei przez Oshiage. Niektóre z tych połączeń nie wymagają w ogóle przesiadek, a jedynie formalnie nazwa pociągu zmienia się z Toei Subway na Keisei po przejechaniu przez Oshiage. Sprawdź na hyperdia.com.

Jeżeli jednak chciałabyś wypróbować Keisei Skyliner i nie kupujesz biletu przez internet, to musisz go kupić na stacji Keisei-Ueno. Stacja Keisei-Ueno jest osobnym budynkiem nieco schowanym za głównym kompleksem stacji Ueno. Możesz się rozejrzeć po Google Maps, żeby się zorientować czego się spodziewać. Jeżeli kupujesz bilet Keisei ze zniżką za zakup online, to otrzymujesz voucher do wymiany na stacji na dowolny pociąg. Jeżeli kupujesz bilet na stacji, to od razu wskazujesz konkretne połączenie i otrzymujesz rezerwację miejsca.

Na lotnisku sprzedaż biletów prowadzona jest jak na stacji i nie są dostępne vouchery na zniżkowe bilety - chociaż przyznaję, że ta kwestia nie jest nigdzie do końca jednoznacznie wyjaśniona.
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.
obibok uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 17 Maj 2019 16:38 

srebrny
Aso napisał(a):

Skoro mieszkasz przy stacji Asakusa, to taniej niż Keisei Skylinerem i porównywalnie szybko dojedziesz na lotnisko Narita metrem i zwykłym pociągiem Keisei przez Oshiage. Niektóre z tych połączeń nie wymagają w ogóle przesiadek, a jedynie formalnie nazwa pociągu zmienia się z Toei Subway na Keisei po przejechaniu przez Oshiage. Sprawdź na hyperdia.com.
.

Zdecydowanie tak. Ja wyjazd planowałem w ostatniej chwili i nie miałem czasu zaznajomić się z tą opcją, a potem okazało się, że skoro mieszkałem przy Asakusabashi, to wystarczy wyjść z hotelu, wsiąść do metra i wysiąść na lotnisku. Dość tanio i w tym wypadku najszybciej (Skylinerem przez Ueno wychodziło znacznie dłużej). Z tym że właśnie Hyperdia sobie tu nie radzi i błędnie pokazuje, który jedzie bezpośrednio. Ale można to sprawdzić na rozkładzie na peronie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość