Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lut 2016 19:30 

Czy ktoś z forumowiczów miał okazję przebywać w tych miejscach
i byłby w stanie polecić w miarę przyzwoite noclegi w tych miejscach?
Średnio 2-3 noce w każdym z miast.
Będziemy podróżowali we dwójkę pod koniec maja 2016 , wystarczy nam prywatna wi-fi w pokoju i coś na ząb rano w cenie.
Nie chciałbym spartańskich warunków tylko...

Z góry dziękuję.
Krzysiek.

PS. Czy w Vegas do ceny pokoju wszędzie jest doliczany podatek 30$? To jest od osoby, czy od pokoju?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Lut 2019 23:06, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN
🌋 Dotknij chmur na szczycie Teide ✨Loty i 4* hotel na Teneryfie za 1279 PLN 🤑💥 🌋 Dotknij chmur na szczycie Teide ✨Loty i 4* hotel na Teneryfie za 1279 PLN 🤑💥
#2 PostWysłany: 22 Lut 2016 23:22 

Jeśli chodzi o LA to polecam Sheraton Gateway... Na lotnisku. Lub 4 Points - trochę taniej. Cena w granicy 130$. Śniadanie masz w Starbucks na dole, lub mozesz podejść na piechotę do Sepulveda Blvd. Rozsądnie, bezpiecznie i wifi w cenie w pokoju.

SF. Wszędzie drogo.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Lut 2016 18:49 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Jeśli będziesz zmotoryzowanych to może warto poszukać noclegów aglomeracji LA i SF. Jest sporo przyzwoitych hoteli w rozsadnych cenach. Nocowalem np. w sieci Best Western Plus. Podobalo mi się. Co do LV to zapewne piszesz o tzw. "Reresort fee", ktore pobieraja kasyna I duże hotele. Płatne od pokoju. Poza Stripem opłata jest z reguły nizsza.

#4 PostWysłany: 11 Mar 2016 21:30 
Awatar użytkownika

Cześć,
Sprawdź ceny w :

LA : Niedaleko lotniska, kawałek od wypożyczalni itd.
Best Western PLUS Suites Hotel , spałem w nim dwa razy, ceny w porządku + hotel bez zastrzeżeń.

LV : Duży wybór, ceny nie są najgorsze w stosunku do super jakości. Hotel który moge polecić to Mariott Gran Chateau. Ale raczej nie zawiedziesz się żadnym blisko centrum. + Takie info, że w LV to warto pare dni tam pozostać bo ceny dobre, a pozwiedzać okolice(Kanion, Hoover).

SF : Drogo, jak już tu pisano. Polecam przy lotnisku SF Holiday INN North. Dosłownie 5 min od terminala, dojazd do centrum to chwila, chyba że w godzinach szczytu :)

Jeśli masz jakieś pytania to pisz, bo w ostatnie wakacje zjeździłem te trasę :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Mar 2016 18:10 

My się wybieramy i w Los Angeles i San Fancisco zamówiłam poprzez airbnb. W Las Vegas najlepiej w tygodniu wszystkie hotele mają super ceny wtedy.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Kwi 2016 21:44 

porzeczka zrobiłam dokładnie tak jak Ty, czyli SF i LA przez airbnb, a LV na booking. Ceny w LV aktycznie konkurencyjne, ale właśnie to mnie zastanawia. Mam rezerwację w "Days Inn Las Vegas at Wild Wild West Gambling Hall" i jest mowa jeszcze o dodatkowych opłatach, zresztą zacytuję:

Cytuj:
Podczas zameldowania należy wpłacić zwrotny depozyt (gotówka lub karta kredytowa). Szczegółowych informacji dotyczących wysokości depozytu udziela personel obiektu.
Rezerwacje obejmujące więcej niż 5 pokoi traktowane są jako rezerwacje grupowe. Goście, którzy chcieliby dokonać takiej rezerwacji, proszeni są o bezpośredni kontakt z personelem obiektu.
Podczas zameldowania pobierana jest dzienna opłata za korzystanie z udogodnień, która obejmuje:
- dostęp do hotelowych udogodnień
- dostęp do Internetu w pokoju
- lokalne połączenia telefoniczne
- zniżki w sklepie z pamiątkami

No i pytanie - czy ktoś nocował w tym hotelu i może powiedzieć coś na temat wysokości opłat (próbuję się też skontaktować z hotelem). Porzeczka czy Ty też masz tego typu "opłaty" w opisie swojego hotelu :)?

Sama sobie odpowiedziałam, ale może komuś się przyda :)

http://www.lasvegasjaunt.com/las-vegas- ... 016-guide/
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Lut 2019 17:57 

Loty: 7
Kilometry: 18 893
Podobno jest jakaś apka z przecenionymi noclegami typu Last Minute.Może ktoś coś w tym temacie pomóc.Zachodnie wybrzeże USA.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Lut 2019 18:56 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
https://www.hoteltonight.com/

Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Lut 2019 22:46 

Osobiście bardziej polecam booking, niż hoteltonight i rezerwacje na ostatnią chwilę. W moim przypadku sprawdzał się schemat: rezerwuję coś wcześniej z bezpłatną możliwością odwołania noclegu (niektóre hotele w USA przewidują tę opcję nawet do godziny 21/22 w dniu noclegu), natomiast na chwilę przed przybyciem do konkretnego miasta, najczęściej okazywało się, że hotele na dany dzień są mocno przecenione. Ważne, aby wcześniej sprawdzić, czy w dany weekend w danym stanie, gdzie będziesz przebywał, nie odbywa się np. jakiś festiwal lub nie ma długiego weekendu, bo wtedy ceny mocno idą w górę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość