Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Paź 2012 16:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Jak w temacie. Czy znacie jakieś tanie linie lotnicze po Brazylii. Interesuje mnie trasa Rio de Janeiro - Salvador oraz kilka innych połączeń :)
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 13 Paź 2012 16:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Póki co sprawdziłem:

Azul Brazilian Airlines

Gol Transportes Aeroes

WebJet Linhas Aereas

Ceny mają porównywalne np. z TAM-em więc mało atrakcyjne :(
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Paź 2012 17:30 
Awatar użytkownika

to chyba tyle...ja leciałem golem i azulem i z moich obserwacji wynikło że bilet kupiony z wyprzedzeniem wcale nie jest najtnaszy. najtaniej bylo 1-3 tygodni przed wylotem. ponieważ prawie pewne że bedziesz miał problemy z rezerwacja polska karta mozesz zrobic rezerwacje i szybko dzowniac do nich przetrzymac rezerwacje i oplacic ja przed odlotem na lotnisku. jesli cena sie zmieni jedna sobie skasuj zrób druga - najlepszy sposób. ogolnie nie jest tak tanio jak w europie ale całkiem znośnie. ja najtaniej płaciłem 99reali za odcinek salvador - rio co jak na trase ponad 1500km wcale nie jest tak drogo - zwlaszcza ze w cenie masz wliczony bagaż i na niektórych trasach posiłek. gdybyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz smiało

#4 PostWysłany: 13 Paź 2012 18:03 

Z tego co zauważyłem Webjet ma najtańsze ceny - Rio-Salvador w TAM kosztuje 300 i więcej (w jedną stronę), w webjet można kupić za 180-200 reali. Co i tak jest tanio jeśli wziąć pod uwagę, że autokar kosztuje 230 (i jedzie dobę). "Tanich linii" w europejskim sensie czyli za złotówkę, euro czy dziesięć nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Paź 2012 18:43 

Najlepiej zresztą samemu poszukać:
http://passagens-aereas.viajanet.com.br
albo http://www.decolar.com
Zdecydowanie niższe ceny niż na wyszukiwarkach typu expedia czy edreams
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Paź 2012 19:47 
Awatar użytkownika

Loty: 294
Kilometry: 469 453
Polecam wymieniony wczesniej decolar.com, z tym, ze bilet radze kupic bezposrednio u przewoznika. Decolar nalicza duzo wyzsze oplaty dodatkowe.

Do listy dodalbym jeszcze Avianca. Bardzo czesto wrzucaja super promocje. Rowniez typu last minute. W sierpniu udalo mi sie nabyc Sao Paulo CGH - Rio SDU za 50R (taniej niz autobusem) i to ... na dzien przed wylotem.

#7 PostWysłany: 14 Paź 2012 10:09 

HON fly4free
Dobre ceny ma też GOL i do tego można kupić bilet polską kartą co w liniach brazylijskich raczej jest rzadkim zjawiskiem ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Mar 2014 15:56 

Mam takie pytanie na stronie GOL są dwa rodzaje cen biletów Flexivel i tańszy programada czym różnią się tańsze od droższych? i może jakaś rada jak najtaniej dotrzeć z Rio do Foz do Iguacu?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Mar 2014 16:39 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
magda.faza@wp.pl napisał(a):
i może jakaś rada jak najtaniej dotrzeć z Rio do Foz do Iguacu?

ja leciałam z Rio TAM - ceny niższa niż GOL
Wracałam do Sao Paulo - GOLem
Lepszy TAM:) a ceny porównywalne.

Nie wiem ile masz czasu do wylotu - ja kupowałam bilety ok 3 miesiące przed i GOL zmienił mi lot nie informując mnie o tym :) sama przypadkiem odkryłam, ale bez problemu przebukowali na taki jaki chciałam.

#10 PostWysłany: 25 Mar 2014 16:57 
Awatar użytkownika

srebrny
@maxima - jaki byl koszt tej wycieczki? Sam szukam takiej trasy tylko ze z Sao, a powrot do Rio i pojecia nie mam ile to jest tanio/srednio/drogo na tej trasie:)

#11 PostWysłany: 25 Mar 2014 18:59 
Site Admin

a jak kupić bilet w TAMie po brazylijskiej cenie a nie złodziejskim kursie dla obcokrajowców?

#12 PostWysłany: 25 Mar 2014 19:14 

srebrny
niestety obcokrajowcy nie moga kupić biletów w BRL :( ja kupiłam na tripście i w GOLu bezpośrednio.
Koszt biletów to ok 500-700zł - wersja tania. Nie pamietam już ile autobus kosztował (jedzie 24h), ale to było coś powyżej 250BRL OW, więc samolot wcale nie wychodzi drogo, a sporo czasu się oszczędza.
Hotele są na miejscu dużo tańsze niż np w Rio ;) no i wodospady robią wrażenie - wg mnie jedno z najpiękniejszych naturalnych miejsc na ziemi.

Gol mimo wszystko odradzam - w TAM był posiłek itp, a Gol to był najgorszy lot mojego życia i na pokładzie wszystko płatne. Bagaż był w cenie. Bilet można kupić przez czata :) i często zmienia im się siatka, godziny i trasy lotów, ale o tym nie informują. Ja chciałam lecieć na CGH i dlatego wybrałam Gol, bo był tańszy i bliżej centrum. W rezultacie ten lot skasowali i musiałam lecieć na GRU

#13 PostWysłany: 25 Mar 2014 19:36 

A w tej tanszej wersji biletow na GOL bagaz jest w cenie? Bo sa tam dwie ceny
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 25 Mar 2014 19:42 

srebrny
magda.faza@wp.pl napisał(a):
A w tej tanszej wersji biletow na GOL bagaz jest w cenie? Bo sa tam dwie ceny

zapewne to 2 taryfy i w obu jest bagaż. Wejdź na ang. stronę GOL i tam jest wszystko opisane, albo zapytaj na czacie - byli bardzo pomocni.

Niestety nie kupisz jako obcokrajowiec biletu w BRL, bo tam trzeba podać specyficzne dane - ja mam koleżankę, która posiada te brazylijskie numery, ale i tak nie dało się kupić.

#15 PostWysłany: 25 Mar 2014 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tego co panietam to przez inna wersje strony GOL (np argentynska) mozna bylo kupic bilety taniej niz na stronie miedzynarodowej (ok 1,5 roku temu). Platnosc w ARS i cena byla podobna do tej w BRL.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości