Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 260  Następna
Autor Wiadomość
#2401 PostWysłany: 05 Mar 2023 08:41 

srebrny
A ja trochę nie rozumiem po co zakładać konto Aurum. Nic nie daje względem zwykłego konta za zero (karta wielowalutowa? przecież MC platinum działa dokładnie tak samo, a obrót i tak trzeba robić). MC bezcenne chwile? Jest też przy platinum.

Natomiast analitycy strasznie ścinają zdolność. Na infolinii wyliczona na 66k, wniosek w internecie nie przechodzi na 30k - bo analityk nie puszcza. Ale karta MC jest nowa z limitem 25k, więc sądzę ze najpierw trzeba jej trochę poużywać i pospłacać - wtedy zdolność będzie się zbliżać do tej wyliczonej przez konsultanta.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje z widokiem na zieleń i błękit 🌴 🌊Przedłużony weekend na Korfu za 980 PLN 🇬🇷🛫 Wakacje z widokiem na zieleń i błękit 🌴 🌊Przedłużony weekend na Korfu za 980 PLN 🇬🇷🛫
Dolce vita latem w miejscu, gdzie dociera najmniej turystów ☀️😎 Tydzień nad Morzem Tyrreńskim za 2499 PLN 🌊⛱ Dolce vita latem w miejscu, gdzie dociera najmniej turystów ☀️😎 Tydzień nad Morzem Tyrreńskim za 2499 PLN 🌊⛱
#2402 PostWysłany: 05 Mar 2023 09:42 

niebieski
Raczej sprzedawca w pko bp chce zrobić target i dlatego wmusza konto Aurum.
Ja mam konto za zero bez karty debetowej dzięki czemu nic nie kosztuje mnie utrzymanie konta.
KK dostałem i wszystko działa ;) No może poziom obsługi klienta jest kiepski ale cóż to ZBOWiD bank....
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2403 PostWysłany: 05 Mar 2023 09:56 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Auctore napisał(a):
gwarancja najniższej ceny, przedłużona gwarancja, bezcenne chwile,

Nawet nie wiedziałem, że ona na takie cechy :) I mówisz, że Infinite tego nie ma?

Czy ktoś korzystał z tego i czy to w praktyce jest użyteczne?
 Profil Relacje PM off  

#2404 PostWysłany: 05 Mar 2023 10:27 

złoty
Skoro Mastercard® Bezcenne® Chwile, a Infinite to VISA :)
Czyli nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#2405 PostWysłany: 05 Mar 2023 11:04 

niebieski
A tak swoją drogą czy przerabiał ktoś w praktyce taki przypadek (póki co teoretycznie):
Klient ma MC Platinum, robi upgrade do Infinite i nie ma już MC. Ale MC kupił coś tam, co się popsuło i podpada pod dodatkową gwarancję z Bezcennych Chwil: to coś do ugrania czy sprawa z góry przegrana?
 Profil Relacje PM off  

#2406 PostWysłany: 05 Mar 2023 11:54 

niebieski
Z innego programu,ale zasada myślę podobna:
uszkodziła mi się kiedyś walizka z programu MamBonus (jakaś kabinowa dodawana w promocji KK).
Napisałem do producenta, ze skanem, że ją dostałem w promocji.
Po odesłaniu do naprawy, dostałem nową.
 Profil Relacje PM off  

#2407 PostWysłany: 05 Mar 2023 11:55 
Awatar użytkownika

srebrny
W praktyce nie przerabiałem ale szczegółowe warunki ubezpieczenia mówią:
Cytuj:
Artykuł 5. Okres ubezpieczenia
1. Okres ubezpieczenia, rozpoczyna się w dniu przystąpienia do ubezpieczenia
i wydania Certyfikatu Ubezpieczonemu oraz trwa przez jeden rok.

I w żadnym innym punkcie nie widziałem informacji odnośnie wygaśnięcia ubezpieczenia po zamknięciu karty.
 Profil Relacje PM off
grondo uważa post za pomocny.

#2408 PostWysłany: 05 Mar 2023 14:30 

niebieski
Ano właśnie, ciekawostka...
A ten "dodatkowy rok gwarancji", to rozumiem, że 3-ci rok, jeśli gwarancja jest 2-letnia, czy może 1-wszy, jeśli nie ma gwarancji (bo to świadczenie dobrowolne, producent zasadniczo nie musi jej udzielać) - czy może zawsze jednak 3-ci rok, bo rękojmia (dla konsumenta) ma zawsze 2 lata? Dociekał ktoś? ;)
 Profil Relacje PM off  

#2409 PostWysłany: 05 Mar 2023 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 81 683
niebieski
h3rlitz napisał(a):
A ja trochę nie rozumiem po co zakładać konto Aurum. Nic nie daje względem zwykłego konta za zero

Kierowałem się poradami z forum, że na początku lepiej wygląda Aurum + Mastercard Platinum jeśli się chce w przyszłości starać o Visę Infinite.

Ostatnio edytowany przez Kri$, 05 Mar 2023 15:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#2410 PostWysłany: 05 Mar 2023 15:47 
Awatar użytkownika

sanchopan napisał(a):
Ano właśnie, ciekawostka...
A ten "dodatkowy rok gwarancji", to rozumiem, że 3-ci rok, jeśli gwarancja jest 2-letnia, czy może 1-wszy, jeśli nie ma gwarancji (bo to świadczenie dobrowolne, producent zasadniczo nie musi jej udzielać) - czy może zawsze jednak 3-ci rok, bo rękojmia (dla konsumenta) ma zawsze 2 lata? Dociekał ktoś? ;)

Kiedyś dociekałem. Wyszło mi że produkt musi mieć 2-letnią gwarancję producenta (rękojmia nie wystarczy), wtedy MC dokłada trzeci rok.
Czyli np. sprzęt Apple'a z roczną gwarancją się nie łapie.

No chyba że coś się ostatnio zmieniło.

Edyta:
Właściwie to sformułowane jest to w ten sposób:
Cytuj:
Odpowiedzialność Ubezpieczyciela:
a) w przypadku Utraty zakupów: rozpoczyna się w chwili Zakupu on-line rzeczy i kończy się po upływie 30 dni licząc od dnia zakupu;
b) w przypadku Przedłużonej gwarancji: rozpoczyna się kolejnego dnia po upływie gwarancji producenta na Sprzęt AGD/RTV tj. po upływie 24 miesięcy od daty jego zakupu i trwa jednorazowo przez 12 miesięcy;
c) w przypadku Gwarancji najniższej ceny: rozpoczyna się w chwili Zakupu on-line przedmiotu przy użyciu Karty objętej ubezpieczeniem i kończy się po upływie 30 dni licząc od dnia zakupu.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#2411 PostWysłany: 06 Mar 2023 00:30 

h3rlitz napisał(a):
A ja trochę nie rozumiem po co zakładać konto Aurum. Nic nie daje względem zwykłego konta za zero (karta wielowalutowa? przecież MC platinum działa dokładnie tak samo, a obrót i tak trzeba robić). MC bezcenne chwile? Jest też przy platinum.

Natomiast analitycy strasznie ścinają zdolność. Na infolinii wyliczona na 66k, wniosek w internecie nie przechodzi na 30k - bo analityk nie puszcza. Ale karta MC jest nowa z limitem 25k, więc sądzę ze najpierw trzeba jej trochę poużywać i pospłacać - wtedy zdolność będzie się zbliżać do tej wyliczonej przez konsultanta.

Możliwe, że doradca chce zrobić target, nie wiem. Przeczytałem ten wątek przed pójściem do doradcy i zarówno tutaj jak i u doradcy usłyszałem że to może pomóc - jak będzie dam znać dla potomnych ;) Konto samo w sobie wygląda fajnie, a warunek bezpłatność bez problemu spełnię. Co więcej za otwarcie chcą mi dorzucić 200 zł więc tym lepiej. Jak za kilka miesięcy uznam, że coś mi się nie podoba to zamknę i tyle, ewentualnie zrobię konwersje do konta bezpłatnego.

Sugerujecie że to ubezpieczenie zakupów od Bezcennych Chwil jest tylko na rok? Z OWU tak to wygląda, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby po roku dołączyć ponownie.
 Profil Relacje PM off  

#2412 PostWysłany: 06 Mar 2023 04:31 

Sami przypominają ze się kończy, wysyłają link do przedłużenia
 Profil Relacje PM off
Auctore uważa post za pomocny.

#2413 PostWysłany: 06 Mar 2023 14:41 

Mam pytanie na które infolinia nie potrafiła jednoznacznie powiedzieć ale może ktoś przerabiał.

Chronologia wydarzeń:
1. Bilety lotnicze zakupione w lutym.
2. Hotele zarezerowane w lutym.
3. Karta kredytowa zamówiona w marcu
4. Hotele opłacone w kwietniu.
5. Hipotetycznie wyjazd w maju nie odbywa się z powodu choroby.

Czy w takim przypadku obowiązuje ubezpieczenie kosztów rezygnacji z Wyjazdu?
Czy mogę liczyć na zwrot kosztów biletów lotniczych i hotelu a może tylko hotelu którego płatność nastąpi po otrzymaniu karty?
A może ubezpieczenie nie obowiązuje bo hotele zostały zarezerwowane przed otrzymaniem karty?
 Profil Relacje PM off  

#2414 PostWysłany: 06 Mar 2023 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 382 280
srebrny
@przemeq
Nie potrzebujesz czasem do tego podkładki od lekarza że z powodu choroby dana osoba nie może uczestniczyć w wyjeździe?
Bo jeżeli na infolinii powiedziałeś że chcesz zrezygnować z wyjazdu z powodu choroby ale nie do końca to te nagranie pójdzie do ubezpieczalni i nic nie dostaniesz.
 Profil Relacje PM off  

#2415 PostWysłany: 06 Mar 2023 14:47 

złoty
@przemeq jeśli masz kartę w dniu kiedy wystąpi "zdarzenie" objęte ubezpieczeniem to zadziała, nawet jeśli kupując bilety czy noclegi karty nie miałeś.
 Profil Relacje PM off

#2416 PostWysłany: 06 Mar 2023 15:05 
Awatar użytkownika

niebieski
@Martinuss to jest oczywiste, że musi wystąpić zdarzenie zgodne z OWU i trzeba mieć na to podkładkę
@lluukk a to dobra informacja też dla tych co będą robić upgrade z Platinum na Infinite, mają ciągłość z ubezpieczeniem. Wynika to z OWU jakoś czy dowiadywałeś się na infolinii? (całego OWU jeszcze nie przetrawiłem... a doradca coś przebąkiwał, że się traci, ale z nimi to różnie..)

#2417 PostWysłany: 06 Mar 2023 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 382 280
srebrny
grondo napisał(a):
@Martinuss to jest oczywiste, że musi wystąpić zdarzenie zgodne z OWU i trzeba mieć na to podkładkę

Niestety dużo osób o tym nie wie…słyszą tylko że mają tam jakieś koszta rezygnacji i później zdziwienie że trzeba mieć na to podkładkę
 Profil Relacje PM off  

#2418 PostWysłany: 06 Mar 2023 15:18 

srebrny
@lluukk

W OWU jest zapis, że od daty "wydania" karty. Infolinia mi to ostatnio interpretowała jako datę aktywacji karty, co moim zdaniem nie jest zgodne z logiką - bo karta została wydana wcześniej i w aplikacji była widoczna.
 Profil Relacje PM off

#2419 PostWysłany: 06 Mar 2023 15:30 
Awatar użytkownika

niebieski
"W przypadku Ubezpieczonych, którzy zawarli umowę dotyczącą wydania i korzystania z Karty od dnia 19 marca 2021 roku (włącznie) albo zawnioskowali o kartę dodatkową PKO Mastercard Platinum albo PKO Visa Infinite od dnia 19 marca 2021 roku (włącznie), Okres ubezpieczenia rozpoczyna się od dnia wydania Karty." - to nie definiuje czy ubezpieczenie rezygnacji uwzględnia rzeczy zakupione przed rozpoczęciem okresu ubezpieczenia czy nie. Najlepiej znaleźć to w OWU
@h3rlitz z aktywacją trochę dziwne, zgadzam się z Tobą, że wydanie to nie aktywacja i jest dokładnie napisane wydanie i ta data jest w systemie.

#2420 PostWysłany: 06 Mar 2023 15:33 

Loty: 246
Kilometry: 537 914
złoty
wg mnie transakcje (rezerwacje) po otrzymaniu karty/podpisaniu umowy. W innym przypadku była by to furtka do nadużyć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 260  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości