Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 282  Następna
Autor Wiadomość
#3261 PostWysłany: 19 Lis 2023 22:36 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 70 874
FUX napisał(a):
Każdą transakcję mam powiadomioną.

Powiadomienia SMS masz niezależnie od ustawień w "Powiadomienia w aplikacji" z menu "Zarządzaj" karty ?

Czy PKO nie ma jakiegoś systemu potwierdzania transakcji kodem SMS? W Citibanku nazywa się to chyba 3D Secure. Prawie za każdym razem podczas płatności internetowej muszę podać kod SMS i ePIN.
 Profil Relacje PM off  

Ewakuacja samolotu Ryanaira na lotnisku w Krakowie! Tuż przed startem w kabinie pojawił się dym Ewakuacja samolotu Ryanaira na lotnisku w Krakowie! Tuż przed startem w kabinie pojawił się dym
City break w cieniu Etny 🌋😍 Wycieczka na Sycylię za 639 PLN (loty + noclegi ze śniadaniami 🌞🍊 City break w cieniu Etny 🌋😍 Wycieczka na Sycylię za 639 PLN (loty + noclegi ze śniadaniami 🌞🍊
#3262 PostWysłany: 19 Lis 2023 23:17 

niebieski
Ma takowe. Albo w apce, albo przez kod SMS. Można wybrać w ustawieniach karty.
 Profil Relacje PM off  

#3263 PostWysłany: 26 Lis 2023 22:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam pytanie o karte dodatkową w VISA Infinite w PKO BP moze ktos wie:
-czy obrót jest liczony dla kazdej karty osobno?
-czy oplata roczna jest dla obu kart taka sama? 500/1000zl?

#3264 PostWysłany: 26 Lis 2023 22:15 

złoty
@tommmik Tak. Tak.
 Profil Relacje PM off  

#3265 PostWysłany: 26 Lis 2023 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Obrót liczony jest dla każdej osobno, czyli dla dwóch kart musisz zrobić 2x 132000 zł, opłata dla każdej jest taka sama.
 Profil Relacje PM off  

#3266 PostWysłany: 26 Lis 2023 22:24 
Awatar użytkownika

niebieski
to wujowo :D

#3267 PostWysłany: 27 Lis 2023 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
to są karty mimo wszystko premium, nie może być za łatwo :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3268 PostWysłany: 28 Lis 2023 20:26 

Loty: 73
Kilometry: 155 531
-- 28 Lis 2023 19:14 --

Miałem brać plan Metal w Curve ale na tym forum dowiedziałem się o kredytówkach:) Którą warto wziąć - mastrecard Platinium czy Visa Infiniti??
Mastercard mam przyznane, z Visa musze trochę pochodzić - nie ukrywam że bardziej przekonuje mnie przy VISA wysokość ubezpieczenia ( przy wyjezdzie w 5 osób to 400000 zł to wychodzi 80 tys na osobę).

Wiem, że będzie trudno limit zrealizować ale będę teraz płacił wszystko kredytową:) wiec w najgorszym przypadku 1000 zł za obsługę:)

-- 28 Lis 2023 19:26 --

Im więcej czytam tym bardziej głupieje:)
 Profil Relacje PM off  

#3269 PostWysłany: 28 Lis 2023 21:58 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
mac82 napisał(a):
nie ukrywam że bardziej przekonuje mnie przy VISA wysokość ubezpieczenia ( przy wyjezdzie w 5 osób to 400000 zł to wychodzi 80 tys na osobę).

W OWU zapisano, że suma ubezpieczenia jest wspólna dla wszystkich uczestników podróży? O ile pamiętam, to suma ubezpieczenia "odnosi się do każdego ubezpieczonego", ale warto się upewnić.
Niezależnie od tego, Infinite zdecydowanie lepsza, a patrząc na koszt tej karty, to można obliczyć ile by kosztowały polisy kupowane na wyjazdy i porównać do kosztu karty. Przy czym ubezpieczenie od rezygnacji też ma znaczenie, nie tylko koszty leczenia.
 Profil Relacje PM off  

#3270 PostWysłany: 28 Lis 2023 22:50 

niebieski
U mnie się już po 2-gim wyjeździe rocznie zwraca z nawiązką dla całej rodziny - a i warunki z Infinite lepsze - koszt karty 1000 PLN. Tylko tyle i aż tyle.
Bo o pozostałych rzeczach, a jest ich trochę i nie są nieistotne nie wspomnę.
IMHO warto tę kartę mieć dla samego pakietu, nawet jeśli trzeba za nią zapłacić pełną stawkę - a sporo ludzi nie płaci lub płaci tylko część.

Swoją drogą - ktoś faktycznie rozeznawał czy te miliony ubezpieczenia KL to są na osobę czy "na wszystkich uczestników"?
 Profil Relacje PM off  

#3271 PostWysłany: 28 Lis 2023 23:00 

złoty
mac82 napisał(a):
-- 28 Lis 2023 19:14 --

Miałem brać plan Metal w Curve ale na tym forum dowiedziałem się o kredytówkach:) Którą warto wziąć - mastrecard Platinium czy Visa Infiniti??
Mastercard mam przyznane, z Visa musze trochę pochodzić - nie ukrywam że bardziej przekonuje mnie przy VISA wysokość ubezpieczenia ( przy wyjezdzie w 5 osób to 400000 zł to wychodzi 80 tys na osobę).

Wiem, że będzie trudno limit zrealizować ale będę teraz płacił wszystko kredytową:) wiec w najgorszym przypadku 1000 zł za obsługę:)

Przemm napisał(a):
mac82 napisał(a):
nie ukrywam że bardziej przekonuje mnie przy VISA wysokość ubezpieczenia ( przy wyjezdzie w 5 osób to 400000 zł to wychodzi 80 tys na osobę).

W OWU zapisano, że suma ubezpieczenia jest wspólna dla wszystkich uczestników podróży? O ile pamiętam, to suma ubezpieczenia "odnosi się do każdego ubezpieczonego", ale warto się upewnić.
Niezależnie od tego, Infinite zdecydowanie lepsza, a patrząc na koszt tej karty, to można obliczyć ile by kosztowały polisy kupowane na wyjazdy i porównać do kosztu karty. Przy czym ubezpieczenie od rezygnacji też ma znaczenie, nie tylko koszty leczenia.

Infinite lepsza, ale zdecydowanie trudniejsza do otrzymania.
Głównie przez wyliczoną przez PKO BP zdolność kredytową na poziomie minimum 50000 zł.
Stąd te napisane przez niego, że "musi nad nią czyli Infinite popracować".
Bo Platinum to każdy tu otrzyma z uop, nawet osoba z 4-5 osobami na utrzymaniu wliczając w to 3-4 dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#3272 PostWysłany: 28 Lis 2023 23:08 

To w takim razie olewam wyższe plany Curve, Revolut i idę w Visa;) Jeśli wszyscy mówicie że warto to nie ma nad czym się zastanawiać. MasterCard przyznali od razu na www, Visa też przyznana ale muszę dostarczyć papiery od księgowego odnośnie dochodów.
Najważniejsza dla mnie jest ta suma ubezpieczenia którą daje mi względny spokój (dla mnie i rodziny), pytanie czy jak w przypadku ubezpieczeń turystycznych obejmuje to wypadki po spożyciu alkoholu, jakoś nie mogę się doczytać w OWU?
Czy ktoś korzystał z tego ubezpieczenia, załatwiają to bezgotówkowo, jakieś porady z faktycznie korzystania z tego ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off  

#3273 PostWysłany: 28 Lis 2023 23:10 

srebrny
sanchopan napisał(a):

Swoją drogą - ktoś faktycznie rozeznawał czy te miliony ubezpieczenia KL to są na osobę czy "na wszystkich uczestników"?

Tu się nie ma co rozeznawać, trzeba przeczytać OWU, bo tam jest odpowiedź. To naprawdę da się przeczytać i zrozumieć.
 Profil Relacje PM off  

#3274 PostWysłany: 28 Lis 2023 23:13 

złoty
mac82 napisał(a):
To w takim razie olewam wyższe plany Curve, Revolut i idę w Visa;) Jeśli wszyscy mówicie że warto to nie ma nad czym się zastanawiać. MasterCard przyznali od razu na www, Visa też przyznana ale muszę dostarczyć papiery od księgowego odnośnie dochodów.
Najważniejsza dla mnie jest ta suma ubezpieczenia którą daje mi względny spokój (dla mnie i rodziny), pytanie czy jak w przypadku ubezpieczeń turystycznych obejmuje to wypadki po spożyciu alkoholu, jakoś nie mogę się doczytać w OWU?
Czy ktoś korzystał z tego ubezpieczenia, załatwiają to bezgotówkowo, jakieś porady z faktycznie korzystania z tego ubezpieczenia.

W wiki tematu masz aktywny link do KK Infinite

A tam odnośnik do ważnych dokumentów tj np szczegółowe warunki i zakres ubezpieczenia. Robisz kawę czy herbatę i czytasz.

Nie kumam po co aplikujesz o obie płatne w utrzymaniu KK, skoro wstępnie masz przyznaną Infinite
 Profil Relacje PM off  

#3275 PostWysłany: 29 Lis 2023 07:17 

Chciałem aplikować o Visa ale zaznaczyłem zbyt mały limit (30 tys) i Visa mi sie nie pojawila (dlatego myślałem ze będę musiał odwiedzić bank i trochę pokombinować z ruchem na koncie). Wiec aplikowałem o MasterCard; przyznają ją przez system bez problemu. Dopiero później doczytałem o limicie od 50 tys, więc anulowałem wniosek i ponownie złożyłem ale zmieniłem limit na 50 tysięcy i Visa się pojawiła. Ale już nie przeszła automatyczne jak MasterCard, muszę złożyć dodatkowe dokumenty ale wniosek został wstępnie zaakceptowany.
 Profil Relacje PM off  

#3276 PostWysłany: 29 Lis 2023 10:38 

srebrny
nie wiem czy komukolwiek udzielili zgody na Visa bez dodatkowych dokumentów, więc to normalne
 Profil Relacje PM off  

#3277 PostWysłany: 29 Lis 2023 10:39 

niebieski
Całkiem dużej liczbie osób, w tym autorowi tejże wiadomości. :D
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#3278 PostWysłany: 29 Lis 2023 11:21 

srebrny
Ale pewnie miałes u nich jakis produkt, prostujac moja wiadomosc chodzi o nowych klientów :D
 Profil Relacje PM off  

#3279 PostWysłany: 29 Lis 2023 11:43 

Jedyny produkt jaki u nich mam to jestem pełnomocnikiem na koncie swojej mamy na którą wpływa nieduża emerytura:) Udostępniłem im konto ING (prywatne i firmowe) ktore jest widoczne w IKO, wniosek wstępnie mam pozytywny a teraz walczę z dokumentami:) Co chwile wysyłają ze cos jest nie tak, ze czegoś brakuje , ze gdzieś nie ma podpisu itp. :) Zobaczymy jak to się skończy... zawsze zostaje Mastercard:)
 Profil Relacje PM off  

#3280 PostWysłany: 29 Lis 2023 12:19 

srebrny
mac82 napisał(a):
Co chwile wysyłają ze cos jest nie tak, ze czegoś brakuje , ze gdzieś nie ma podpisu itp. :) Zobaczymy jak to się skończy... zawsze zostaje Mastercard:)

To normalne w tym banku, jak będzie się przedłużało to u mnie pomógł w kontaktach z "analitykiem" doradca Aurum.
MC to produkt drugiej kategorii, warto pomęczyć się na początku o Infiniti, później jako produkt już działa poprawnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 282  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości