Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 282  Następna
Autor Wiadomość
#3201 PostWysłany: 28 Paź 2023 23:29 

Wnioskowałem ostatnio o podwyższenie limitu karty. Mój główny dochód to dywidenda z firmy, której jestem współwłaścicielem. Z tego tytułu na konto wpływa czasami 15k PLN czasami 10k EUR. Generalnie różne kwoty ale systematycznie co miesiąc ze stosowna adnotacja (ze to dywidenda). Limitu powiększyć się nie da bo dywidenda to wg nich nie jest stabilny dochód. Oczywiście dostali dokumenty z rozliczeń rocznych firmy wskazujące na wysokość dywidendy. Czy ktoś ma pomysł co można jeszcze zrobić?
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#3202 PostWysłany: 29 Paź 2023 04:55 

Loty: 750
Kilometry: 1 298 014
srebrny
lluukk napisał(a):
@Przemm - tak.
Wydatki do zwrotu muszą być pokryte ich kartą czy dowolną?

#3203 PostWysłany: 29 Paź 2023 06:23 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
OSK napisał(a):
lluukk napisał(a):
@Przemm - tak.

Nie znalazłem, by to było wymagane, a wg OWU objęcie ubezpieczeniem nie wymaga opłacenia tą kartą czy inną kartą tego banku. Sposób zapłaty powinien być zatem dowolny, nawet wpłata gotówką nie powinna wykluczać, bo niby dlaczego, skoro zgodnie z prawem można płacić gotówką? Ale jak rozumiem, może być konieczne wykazanie, że to posiadacz ten koszt poniósł czyli w przypadku gotówki chyba wskazane byłoby mieć pokwitowanie wpłaty wystawione na tego, kto wpłacał.
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.

#3204 PostWysłany: 29 Paź 2023 07:55 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Od dawna staram się prosić o link do płatności kartą i to działa.
Warto z tego korzystać jeżeli brak takiej opcji. Dotyczy to wielu aspektów zakupowych.
 Profil Relacje PM off  

#3205 PostWysłany: 29 Paź 2023 10:49 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Przemm napisał(a):
OSK napisał(a):
lluukk napisał(a):
@Przemm - tak.

Nie znalazłem, by to było wymagane, a wg OWU objęcie ubezpieczeniem nie wymaga opłacenia tą kartą czy inną kartą tego banku. Sposób zapłaty powinien być zatem dowolny, nawet wpłata gotówką nie powinna wykluczać, bo niby dlaczego, skoro zgodnie z prawem można płacić gotówką? Ale jak rozumiem, może być konieczne wykazanie, że to posiadacz ten koszt poniósł czyli w przypadku gotówki chyba wskazane byłoby mieć pokwitowanie wpłaty wystawione na tego, kto wpłacał.
Chodzi o to żeby rezerwacja była wystawiona na użytkownika karty.
 Profil Relacje PM off  

#3206 PostWysłany: 29 Paź 2023 15:53 

niebieski
@bruce09lili
To jest logiczne, bo to oznacza, że posiadacz zawarł umowę a zatem to on jest zobowiązany zapłacić. Aczkolwiek OWU zawiera takie sformułowania, jak przytoczyłem.
 Profil Relacje PM off  

#3207 PostWysłany: 29 Paź 2023 18:21 

Spróbowałem podnieść limit VISA Infinite w czasie wizyty u doradcy. Przez IKO się nie dało, bo w ofercie kwota nowego limitu była niższa (!) niż mój obecny limit karty. Doradca podwyższył limit od ręki, chociaż kwota nie była rekordowa. Nie potrzeba było przedkładać żadnych dokumentów o dochodach.
 Profil Relacje PM off  

#3208 PostWysłany: 29 Paź 2023 19:11 

niebieski
A do mnie ostatnio dzwoniła pani doradca i chyba jest jakaś akcją na weryfikację klientów. Z racji tego że mam konto Aurum ale żadnych deali z doradcą nie robię to zasugerowała że powinienem zmienić konto na takie zwykłe beż doradcy albo w ogóle zamknąć konto w pko bp. Przy karcie Platinum rozumiem że żadne konto nie jest potrzebne jedynie może gdyby chcieć kk Platinum zamieniać na Infinite to wtedy może ciut łatwiej.
 Profil Relacje PM off  

#3209 PostWysłany: 29 Paź 2023 19:34 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Doradcy w PKO to żart.
Moja co rusz mnie przekonuje, że nie ma sensu przechodzic weryfikacji do Infinite. To nawet zabawne, że zniechęcają w zakresie nowych narzędzi.
2 ludzi lubi ten post.

#3210 PostWysłany: 29 Paź 2023 19:49 

Robaku napisał(a):
Doradcy w PKO to żart.
Moja co rusz mnie przekonuje, że nie ma sensu przechodzic weryfikacji do Infinite. To nawet zabawne, że zniechęcają w zakresie nowych narzędzi.

To prawda, tragiczni są. Moja za bardzo nie orientuje się w ofercie PKO, produktach. Masakra.

Raz nawet bez mojej wiedzy sprawdzała moją zdolność kredytową do podwyższenia limitu karty i była bardzo zdziwiona, jak do niej zadzwoniłem z pytaniem o co chodzi (dostałem powiadomienie z BIK) :?
 Profil Relacje PM off  

#3211 PostWysłany: 29 Paź 2023 19:51 

złoty
@Robaku

Nie narzędziem, a jest specjalnym produktem finansowym, będącym połączeniem kredytu z kartą płatniczą.
Do tego Infinite jest kartą kredytową premium i musisz spełniać warunki jej otrzymania.
A sam doradca to lipa dla lepszego samopoczucia klienta banku.

Raptem dwa posty wyżej masz co forumowicz zrobił i skutecznie Infinite mu przyznano. Osobna sprawa to samodzielne sprawdzanie obecnej zdolności kredytowej.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#3212 PostWysłany: 29 Paź 2023 20:12 

niebieski
Zaletą doradcy jest to, że dzwonisz bezpośrednio do konkretnej, tej samej osoby a nie na infolinię. Natomiast jakość doradcy jest taka, jaka jest jego wiedza i doświadczenie. Pracownik infolinii, do którego dzwoni się z pytaniem lub odpowiadający na pytanie zadane pisemnie przez formularz kontaktowy tez może być lepszy czy gorszy, bez względu na to, czy to bank PKO BP, inny bank czy jakakolwiek inna firma czy instytucja, w tym linia lotnicza. Tyle, że dzwoniąc na infolinię nie wiemy, na jakiego trafimy. A po kilku problemach, z którymi zwrócimy się do doradcy możemy ocenić, czy cokolwiek się zna. jeśli będzie wiarygodny i pomocny, to korzystać, w innym przypadku niekoniecznie.
 Profil Relacje PM off  

#3213 PostWysłany: 31 Paź 2023 14:00 

adamshimself napisał(a):
lluukk napisał(a):
@adamshimself - To faktycznie ciekawe - tak jak radzi @dg72 napisz do Ubezpieczyciela i daj znać co odpowiedzą.

Napisałem, dam znać.

Słowa dotrzymuję. Z karty (Platinium) wypłacili odszkodowanie, ale mniej więcej połowę wartości. Dlaczego tylko połowę? Bo takie dostali dokumenty z biura podróży.

A tu odp. BP: "Niestety ta kwota to kwota zwrotu, ponieważ w związku z anulacją osoby dorosłej dziecko wskakuje jako osoba pełnopłatna . Dzieci maja znizkę tylko przy 2 pełnopłatnych osobach. Wiecej Pan nie odzyska bo cena za pokój 2 osobowy " pochłonęła " część wpłaty Pana żony."

Taka ciekawostka...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3214 PostWysłany: 31 Paź 2023 14:28 

niebieski
A ja kwitnę w KTW od rana czekając na opóźnionego o 2h15m i tak sobie poczytałem OWU Infinite odnośnie opóźnienia, no ale widzę, że "dopiero powyżej 4h" to mogę wziąć dzieciaki na "darmową" wyżerkę "do 1000 PLN". Zobaczymy, co będzie - tym niemniej jednak wolałbym w końcu lecieć. I pewnie Wizz też by wolał się w 3h zmieścić.
O ile dobrze pamiętam, to chyba do opóźnienia (od Wizza) liczy się moment przyziemienia na lotnisku docelowym, więc zobaczymy. ;)
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.

#3215 PostWysłany: 31 Paź 2023 15:45 

Robaku napisał(a):
Doradcy w PKO to żart.

Nie zgodzę się, mój z Katowic na Podchorążych jest bardzo pomocny i obeznany. Pomógł przy uzyskiwaniu karty infinite i sprawach związanych z BK 2% (przekierowując od razu do właściwej osoby).
 Profil Relacje PM off  

#3216 PostWysłany: 31 Paź 2023 17:31 

Jak jest w przypadku karty Infinite z chorobami przewlekłymi i np ich zaostrzeniem podczas wyjazdu? Zadałem pytanie PKO i mi odpowiedzieli że ubezpieczenie nie obejmuje chorób przewlekłych, a regulaminie była wzmianka że obejmuje zaostrzenie podczas wyjazdu.
 Profil Relacje PM off  

#3217 PostWysłany: 31 Paź 2023 21:00 
Awatar użytkownika

Z OWU
Cytuj:

§ 1.3 Wyłączenia odpowiedzialności
Zakres udzielanej ochrony ubezpieczeniowej nie obejmuje kosztów leczenia i usług assistance:
[...]
3) związanych z kontynuacją leczenia zdiagnozowanych zachorowań lub następstw Nieszczęśliwych wypadków, które wystąpiły przed Podróżą zagraniczną (wyłączenie nie dotyczy Zaostrzenia lub powikłania Chorób przewlekłych).

Ponadto, z odpowiedzialności Ubezpieczyciela wyłączone są koszty leczenia, koszty transportu i koszty usług assistance, które powstały w następstwie:
1) leczenia niezwiązanego z Nagłym zachorowaniem lub Nieszczęśliwym wypadkiem;
2) leczenia Chorób przewlekłych (wyłączenie nie dotyczy Zaostrzenia lub powikłania Chorób przewlekłych);

Czyli jak dla mnie, to pigułek na nadciśnienie które ciągle zażywasz Ci nie zrefundują, ale jak trafisz do szpitala z powodu zawału będącego konsekwencją tego nadciśnienia, to i owszem, jesteś ubezpieczony.
 Profil Relacje PM off
potek7 lubi ten post.
potek7 uważa post za pomocny.

#3218 PostWysłany: 31 Paź 2023 22:32 

Panowie i Panie. Pytanie za 100punktów, bo w sumie wcześniej nad tym się nie zastanawiałem i jeździłem nieświadomy :D. Czy jadąc za granice jest niezbędne dostanie certyfikatu od ubezpieczyciela czy bez niego jesteśmy wstanie normalnie skorzystać z ubezpieczenia?

Pytam bo w sumie teraz doczytałem, że w ogóle coś takiego ejst wydawane i zacząłem się zastanawiać czy w takim razie bez tego certyfikatu nie mam ubezpieczenia?
 Profil Relacje PM off  

#3219 PostWysłany: 31 Paź 2023 22:43 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Ubezpieczony jesteś cały czas bezwarunkowo, póki jesteś posiadaczem karty. Certyfikat jest po prostu wymagany przez niektóre kraje, instytucje itp jako dowód tego że jesteś ubezpieczony.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3220 PostWysłany: 31 Paź 2023 23:56 

Loty: 315
Kilometry: 695 579
Ubezpieczenie dodawane do karty Infinite obejmuje równiez tzw "Klauzulę alkoholową", dostępną czasem w ubezpieczeniach turystycznych, dotyczącą kosztów leczenia oraz ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków po spożyciu alkoholu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 282  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość