Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5651 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 283  Następna
Autor Wiadomość
#3301 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:51 

srebrny
Jak ktoś lata bez opamiętania, to może i dzwonić bez opamiętania. ;)
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN
Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍 Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍
#3302 PostWysłany: 03 Gru 2023 20:16 

złoty
@mac82
Infinite Ing warunek konieczny to bycie w Private Banking czyli 500000 zł inwestycji np. w akcje i obligacje notowane na GPW. Można w fundusze inwestycyjne, ale płacisz Ing "haracz".
Różnica na korzyść Ing to praktycznie dostęp z gośćmi bez ograniczeń do saloników PP i wyrobienie komu chcesz pełnoprawnej dodatkowej Infinite Ing.

Eot czyli porównanie konkurencyjnych KK Infinite.
 Profil Relacje PM off  

#3303 PostWysłany: 05 Gru 2023 21:08 

Cześć :)
Dawno mnie tu nie było. Ale przydarzyła się okazja aby się pojawić. Po tym jak Getin Bank zwany aktualnie dla zmylenia przeciwnika VeloBank dezaktywuje mi wbrew mojej woli kartę Visa postanowiłem poszukać alternatywy. I na pierwszy rzut oka właśnie Visa Infinite z PKO wygląda najrozsądniej.

Mam jednak pytanie do osób które używają jej na codzień. Czy za transakcje typu doładowanie aplikacji Revolut tą kartą bank nie pobiera dodatkowych opłat i wliczają się one do limitu transakcji potrzebnych do braku opłaty?

Jestem specyficznym użytkownikiem kart kredytowych, jakieś 50% moich obrotu to używanie jej do codziennych płatności, zakupy, usługi, rachunki etc. natomiast 50% to zakupy walut, krypto, akcji przez Revoluta którego doładowuje właśnie kredytówką. Do tej pory Visa z Getinu była idealna, nigdy nie miałem z nią problemu, zawsze świetny kurs walut Visa bez dodatkowych prowizji. Do tego płacę ubezpieczenie z którego mógłbym zrezygnować bo miałbym je w ramach tej karty kredytowej:) wygląda korzystnie.

Dajcie proszę znać
 Profil Relacje PM off  

#3304 PostWysłany: 05 Gru 2023 21:11 

Przy tym profilu użytkowania każdy bank wcześniej czy później wypowie ci umowę.
 Profil Relacje PM off  

#3305 PostWysłany: 05 Gru 2023 21:13 

To nieprawda, z obecnej karty korzystam z 8 lat, VeloBank wycofuje karty Visa i będzie oferował jedynie MasterCard. Zresztą nikt mi umowy nie wypowiedział tylko przysłali mi inny plastik...
 Profil Relacje PM off  

#3306 PostWysłany: 05 Gru 2023 21:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wypowiem się na temat krypto, ale:
  • nie ma prowizji za doładowanie
  • też przenoszę się w pełni na KK PKO po wycofaniu Visa w Velo. Velo nie ma mi już nic do zaoferowania.

#3307 PostWysłany: 05 Gru 2023 21:27 

złoty
szkoda napisał(a):
Dawno mnie tu nie było. Ale przydarzyła się okazja aby się pojawić. Po tym jak Getin Bank zwany aktualnie dla zmylenia przeciwnika VeloBank dezaktywuje mi wbrew mojej woli kartę Visa postanowiłem poszukać alternatywy. I na pierwszy rzut oka właśnie Visa Infinite z PKO wygląda najrozsądniej.

Mam jednak pytanie do osób które używają jej na codzień. Czy za transakcje typu doładowanie aplikacji Revolut tą kartą bank nie pobiera dodatkowych opłat i wliczają się one do limitu transakcji potrzebnych do braku opłaty?

Jestem specyficznym użytkownikiem kart kredytowych, jakieś 50% moich obrotu to używanie jej do codziennych płatności, zakupy, usługi, rachunki etc. natomiast 50% to zakupy walut, krypto, akcji przez Revoluta którego doładowuje właśnie kredytówką. Do tej pory Visa z Getinu była idealna, nigdy nie miałem z nią problemu, zawsze świetny kurs walut Visa bez dodatkowych prowizji. Do tego płacę ubezpieczenie z którego mógłbym zrezygnować bo miałbym je w ramach tej karty kredytowej:) wygląda korzystnie.

Dajcie proszę znać

To, że ty ją chcesz ma się nijak do możliwości jej otrzymania.
Idziesz do oddziału PKO BP i na podstawie źródła dochodu, kosztów utrzymania itp itd wyliczą Ci lub nie zdolność kredytową minimum 50000 zł. Warunek konieczny.

Może uderz po KK Visa do Revolut
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.

#3308 PostWysłany: 05 Gru 2023 21:59 

xionc napisał(a):
Nie wypowiem się na temat krypto, ale:
  • nie ma prowizji za doładowanie
  • też przenoszę się w pełni na KK PKO po wycofaniu Visa w Velo. Velo nie ma mi już nic do zaoferowania.

Nie traktują doładowania jako forma transakcji gotówkowej? Kiedyś coś takiego w CitiBanku mnie doświadczyło dlatego wolę się upewnić.
No i wciąż pozostaje pytanie czy liczy się do obrotu bezpłatności karty.
dg72 napisał(a):
To, że ty ją chcesz ma się nijak do możliwości jej otrzymania.
Idziesz do oddziału PKO BP i na podstawie źródła dochodu :arrow: , kosztów utrzymania itp itd wyliczą Ci lub nie zdolność kredytową minimum 50000 zł. Warunek konieczny.

Może uderz po KK Visa do Revolut

Gościu :D moja zdolność kredytowa nie jest przedmiotem tego wątku :)
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#3309 PostWysłany: 05 Gru 2023 23:06 

złoty
@szkoda
Nie mam zamiaru dywagować o Twojej zdolności kredytowej, natomiast wiedz jedno. Nie ważne jaką zdolność posiadasz, analityk PKO BP wyliczy ją po swojemu i niekoniecznie zgodnie z zasadami przyjętymi w innych bankach i zdrowym rozsądkiem.
Tak czy inaczej powodzenia.

#3310 PostWysłany: 05 Gru 2023 23:22 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Co do rozsądku i wyliczeń to totalnie.

Składam kolejny wniosek - gdzieś tam je ponawiałem co około 3 miesiące, Ale głównie przez apke, a to odrzucali, a to prosili o doniesienie dokumentów, których nie donosiłem, a to podwyższałem z 38 na 42 k bez dokumentów i sytuacja z ostatniego miesiaca.
Pojawila się propozycja przez apke zwiekszenia z 42 na 60. Zwiększam do 50k chcą dokumenty, dobra robie je przez apke, - chociaz to też tam jest spieprzone bo mozna dodać tylko jeden dokument a chcą np. 3 ( trzeba je najlepiej spakowac zipem), dobra procesuja 3 dni - odrzucaja ( początek listopada) , po 25 XI pojawia się kolejna propozyucja robie z nudów bo wiem, że za krótki okres ( gdzieś tam siedząc na lotnisku czekając na kolejny lot), ok przechodzi bez donoszenia dokumentów

Jak się moja sytuacja zmieniła pomiędzy 5 a 25 XI - nie wiem.
Może tylko tak, że gdzięs w tym czasie wydałem pewnie z 10 k i spłaciłem to zadłużenie na KK.
turczy lubi ten post.

#3311 PostWysłany: 06 Gru 2023 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Ktos wie czy w przypadku drugiej karty (dodatkowej) VISA Infinite jest jakis problem aaby zrezygnowac z niej po 1-2 miesiacach?

#3312 PostWysłany: 06 Gru 2023 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
A dlaczego miałby być problem :)
Nie wiążesz się jakąś umową "abonamentowa" na czas określony
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#3313 PostWysłany: 06 Gru 2023 12:36 

srebrny
Tylko pamiętaj, że opłata jest naliczana proporcjonalnie do okresu korzystania. Obrót zwalniający też.
 Profil Relacje PM off  

#3314 PostWysłany: 06 Gru 2023 13:11 

złoty
@h3rlitz - obrót zwalniający jest proporcjonalny? Jak to rozumiesz?
 Profil Relacje PM off  

#3315 PostWysłany: 06 Gru 2023 13:20 

srebrny
Tzn. że jeżeli używałeś karty 2 msc i wykręciłeś 24k obrotu to karta powinna być za darmo, a nie za 200 pln.
Z automatu raczej naliczą opłatę, ale po reklamacji w geście "dobrej współpracy" opłatę anulują.
 Profil Relacje PM off  

#3316 PostWysłany: 06 Gru 2023 13:28 

złoty
Ale to nie jest prawda co piszesz, że obroty zwalniające są proporcjonalne.
Opłata jest owszem proporcjonalna ale obroty zwalniające nie.
Więc jeśli nie wyrobiłeś w te przykładowe 2 miesiące 132k (100% zwolnienia) lub 98,4k (50% zwolnienia) to opłata proporcjonalna zgodnie z cennikiem będzie pobrana. Oczywiście jak każda opłata pobrana zgodnie z cennikiem może być w "geście dobrej woli" zwrócona przez bank.
 Profil Relacje PM off  

#3317 PostWysłany: 06 Gru 2023 13:58 

srebrny
I w tym wypadku w geście dobrej woli na 99% PKO BP z takiej opłaty zrezygnuje.
Oczywiście to moje doświadczenie, nie musi się sprawdzić u wszystkich.
 Profil Relacje PM off  

#3318 PostWysłany: 06 Gru 2023 17:02 

niebieski
szkoda napisał(a):

Dajcie proszę znać
Możesz spokojnie korzystać z Revolut, Zen, PayPal, Curve, a nawet ładować blikiem konto w XTB, czy kartą eToro np. Też mam połowę takich transakcji, są to normalne transakcje zgodne z regulaminem, być może kiedyś stwierdzą że to im sie nie podoba albo wymyślą opłaty ale póki co jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#3319 PostWysłany: 06 Gru 2023 21:48 

niebieski
Robaku napisał(a):
Co do rozsądku i wyliczeń to totalnie.

Jak się moja sytuacja zmieniła pomiędzy 5 a 25 XI - nie wiem.
Może tylko tak, że gdzięs w tym czasie wydałem pewnie z 10 k i spłaciłem to zadłużenie na KK.

Raczej bym optował, że chodzi o koniec miesiąca, wyrobienie limitów, statystki i takie tam.
U mnie też łatwiej, szybciej i więcej w limicie udaje się zawsze uzyskać końcem m-ca, kwartału, roku.
IMHO masakra i brak profesjonalizmu - no ale czasem trzeba zagrać w tę grę. :mrgreen: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#3320 PostWysłany: 07 Gru 2023 19:12 

niebieski
Czy ktoś z was uzyskiwał z wizzair zaświadczenie o nie stawieniu sie na lot? Właśnie próbuje odzyskać pieniądze za nie zrealizowany lot przed którym się rozchorowałem i poprostu nie pojechałem ale nic nie anulowałem. Mundialowi nie wystarcza zaświadczenie od lekarza który napisał że zaleca pozostanie w domu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5651 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 283  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości