Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 282  Następna
Autor Wiadomość
#3281 PostWysłany: 29 Lis 2023 13:15 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
sanchopan napisał(a):
Całkiem dużej liczbie osób, w tym autorowi tejże wiadomości. :D

Przy DG chcieli. Żadna fatyga.
PIT i po temacie.
 Profil Relacje PM off  

Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
Wybierz się na Ligę Mistrzów ⚽️ Wyjazd na mecz FC Barcelona - Olympiakos FC za 743 PLN 🔥😎 Wybierz się na Ligę Mistrzów ⚽️ Wyjazd na mecz FC Barcelona - Olympiakos FC za 743 PLN 🔥😎
#3282 PostWysłany: 29 Lis 2023 14:35 

niebieski
opo napisał(a):
mac82 napisał(a):
Co chwile wysyłają ze cos jest nie tak, ze czegoś brakuje , ze gdzieś nie ma podpisu itp. :) Zobaczymy jak to się skończy... zawsze zostaje Mastercard:)

To normalne w tym banku, jak będzie się przedłużało to u mnie pomógł w kontaktach z "analitykiem" doradca Aurum.
MC to produkt drugiej kategorii, warto pomęczyć się na początku o Infiniti, później jako produkt już działa poprawnie.

Ale czasem warto zacząć od MC, tym bardziej że to wcale nie jest zła karta. I często prościej zamienić MC na Infinite niż z marszu od razu na Visę :)

FUX napisał(a):
sanchopan napisał(a):
Całkiem dużej liczbie osób, w tym autorowi tejże wiadomości. :D

Przy DG chcieli. Żadna fatyga.
PIT i po temacie.

Przy DG bez papierów doradca załatwił - mimo iż w apce wisiało "od zawsze", że jeśli "podasz dodatkowe dane/dokumenty". ;)
 Profil Relacje PM off  

#3283 PostWysłany: 29 Lis 2023 16:01 

Loty: 73
Kilometry: 155 531
Wysłałem PIT ale napisali że to nie taki dokument i mój księgowy musi przygotować odpowiednie zestawienie, opieczętować itp.

W piątek wyślę i zobaczymy:)
 Profil Relacje PM off  

#3284 PostWysłany: 30 Lis 2023 12:49 

srebrny
Czy ktoś widział jakąś fajną ofertę dot. status matcha w programach hotelowych, które dawałaby visa inifnite?

Na stronie tylko zniżka 20% na IHG i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#3285 PostWysłany: 30 Lis 2023 12:56 

@h3rlitz jest coś takiego jak https://www.visainfiniteluxuryhotels.ca ale nie wiem czy to nie są naciągane zniżki.
 PM off  

#3286 PostWysłany: 30 Lis 2023 13:04 

srebrny
To w ogóle nie są zniżki, sprawdzałem tam.

To po prostu zbiór "luksusowych" hoteli, żeby nie przebierać wśród wszystkich i na wszystkich stronach pośredników.
 Profil Relacje PM off  

#3287 PostWysłany: 30 Lis 2023 13:05 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
h3rlitz: a gdzie masz tą zniżkę na IHG 20%?
 Profil Relacje PM off  

#3288 PostWysłany: 30 Lis 2023 13:10 

@seal pierwszy wynik w google -> https://www.ihg.com/content/gb/en/deals ... /visaoffer

https://www.visa.pl/pl_pl/visa-benefit/ ... rts/154479
 PM off
seal lubi ten post.
seal uważa post za pomocny.

#3289 PostWysłany: 03 Gru 2023 17:45 

mac82 napisał(a):
Wysłałem PIT ale napisali że to nie taki dokument i mój księgowy musi przygotować odpowiednie zestawienie, opieczętować itp.

I karta juz aktywna, wystarczyło zestawienie przesłane przez księgowego z jego podpisem i pieczątką. Karta jeszcze nie doszła, ale juz dodałem ją do "Apple Pay" aby wykręcić obrót aby uniknąć opłaty za kartę. Jak się sprawdzi w przypadku ewentualnych problemów, zobaczymy:) Mam nadzieje, ze nie będę musiał korzystać z dodatkowych profitów które są przy tej karcie. Mam główne konto ING ale tam warunki dla mnie nie do spełnienia, i karta z racji braku tego ubezpieczenia mniej atrakcyjna.
 Profil Relacje PM off  

#3290 PostWysłany: 03 Gru 2023 17:51 

niebieski
Gratulacje!

P.S. Czyli do saloników żadnych nigdy nie wejdziesz, skoro "masz nadzieję nie korzystać z profitów"? :mrgreen: :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3291 PostWysłany: 03 Gru 2023 18:00 

złoty
mac82 napisał(a):
mac82 napisał(a):

I karta juz aktywna, wystarczyło zestawienie przesłane przez księgowego z jego podpisem i pieczątką. Karta jeszcze nie doszła, ale juz dodałem ją do "Apple Pay" aby wykręcić obrót aby uniknąć opłaty za kartę. Jak się sprawdzi w przypadku ewentualnych problemów, zobaczymy:) Mam nadzieje, ze nie będę musiał korzystać z dodatkowych profitów które są przy tej karcie. Mam główne konto ING ale tam warunki dla mnie nie do spełnienia, i karta z racji braku tego ubezpieczenia mniej atrakcyjna.

Tylko warunki nie do spełnienia, bo czego nie ma ma Ing Infinite skoro piszesz o "braku tego ubezpieczenia"?
 Profil Relacje PM off  

#3292 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Po raz drugi w ciagu 3 dni zablkowali mi Vise, bedąc w Stanach, przyznam szczerze, ze ostatnio sie przenioslem na Vise i nie miałem juz dlugo takich problemow z Mastercard.
Jeszcze jak w przypadku pierwszej blokady dosc szybko zadzwonili tak teraz już nawet nie liczę, ze zadzwonią zeby odblokowac a jakos mi sie nie widzi, żeby wydac 8 zl na minute rozmowy z bankiem.

To niestety jest mega wkur.. i mega problematyczne bo jedyna opcja odblokownia kk jest jednak rozmowa a nie jakies uwierzytelnienie w systemi.

#3293 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:07 

niebieski
A do Doradcy nie pomoże wysłać np. sms?
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#3294 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:08 

srebrny
@Robaku
Słyszałeś o Skype?
 Profil Relacje PM off
Robaku uważa post za pomocny.

#3295 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Mój doradca istnieje tylko teoretycznie.

@boots
o skypie nie pomyslalem, że to będzie za darmo.

#3296 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:19 

srebrny
Za darmo nie będzie, ale będzie za grosze. Po jednej, dwóch rozmowach będziesz już miał spokój.
Ja zawsze takie wyjazdy zgłaszam wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#3297 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:27 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
U mnie ostatnio zablokowali tylko transakcje w Uberze w Egipcie twierdząc że jest na ich czarnej liście. Poprzednia blokada w USA rok temu.
 Profil Relacje PM off  

#3298 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tego co patrze chyba nr 800 jest za darmo

Ogólnie nie mialem problemu z Platnium , chociaz zablokowali mi transakacje, gdy o 17.50 robilem transakcje w Dallas, a moja dziewczyna 10 minut pozniej tranksacje moja kredytowka w PL ,

ale teraz jak wymineilem na Vise, to zasadniczo w ciagu 5 dni - 2 razy

#3299 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:41 

dg72 napisał(a):
mac82 napisał(a):
mac82 napisał(a):

Tylko warunki nie do spełnienia, bo czego nie ma ma Ing Infinite skoro piszesz o "braku tego ubezpieczenia"?

W moim przypadku taka VISA w ING niedostępna (niestety nie mam bańki na koncie aby być w private bank), jedynie jakaś mastercard platinium mi się pojawia(ale bez ubezpieczenia podróżnego) - nie dodałem w sumie tej ważnej informacji:) Pomimo wielu lat w ING, karta Visa Infinite niedostępna, w PKO będąc współwłaścicielem konta emerytki bez większych problemów,taka to bankowa rzeczywistość :) Najważniejsze ze karta jest i mogę jej spokojnie używać, a w jakim banku to szczegół aczkolwiek jak zacznę korzystać z PKO i mi podpasuje , być może zmienię ING:)
 Profil Relacje PM off  

#3300 PostWysłany: 03 Gru 2023 19:47 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
sanchopan napisał(a):
A do Doradcy nie pomoże wysłać np. sms?

Nie ma opcji przez Doradcę.
Musisz dzwonić na infolinię.
Takie info dostałem u Opiekuna.

Pozgłaszałem wyjazdy wg dat i destynacji. Zero problemów.

Inna bajką jest, kiedy ktoś lata jak opętany w ileś miejsc w jednym tygodniu. Wtedy sobie tego specjalnie nie wyobrażam.
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 282  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Marek Marszolik oraz 3 gości