Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5648 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 283  Następna
Autor Wiadomość
#3161 PostWysłany: 04 Paź 2023 18:51 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Nie chciało ci się nawet spróbować sprawdzić. W linku z wikiposta, drugi punkt, wytłuszczenie oryginalne:

Z ubezpieczenia korzystają też bliskie osoby, które podróżują razem z Tobą
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
George1 uważa post za pomocny.

10 dni w Meksyku za 3805 PLN 🇲🇽 Loty do Cancun, transfery i 10 nocy na wyspie Cozumel ☀️🌴 10 dni w Meksyku za 3805 PLN 🇲🇽 Loty do Cancun, transfery i 10 nocy na wyspie Cozumel ☀️🌴
🚨 WOW 🚨 Tajlandia w sezonie za 1982 PLN 🔥😍 Loty do Krabi z Polski i hotel 🔥 🚨 WOW 🚨 Tajlandia w sezonie za 1982 PLN 🔥😍 Loty do Krabi z Polski i hotel 🔥
#3162 PostWysłany: 10 Paź 2023 01:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej. Dzisiaj placilem w stsrbucksie w niemczech i po tranzakcji dostalem takie powiadomienie.

Karta to mastercard platinum

Nie bardzo rozumiem skad jakas marża 4%. do tej pory zawsze byla mowa ze jest przeliczany kurs po kursie mastercard bez zadnych dodatkowych oplat/prowizji/marzy

Załączniki:
Screenshot_20231009_203931_Starbucks.jpg
Screenshot_20231009_203931_Starbucks.jpg [ 163.75 KiB | Obejrzany 2451 razy ]

#3163 PostWysłany: 10 Paź 2023 06:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Przeliczy tak, nie przejmuj się tym tekstem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3164 PostWysłany: 10 Paź 2023 08:46 
Awatar użytkownika

niebieski
z tego co sprawdzilem to roznica pomiedzy kursem mastercard a tym co mi zabralo z karty to 1grosz na kazde 1eur

#3165 PostWysłany: 10 Paź 2023 13:07 

srebrny
Dla MC sprawdzone eksperymentalnie - wygląda na to, że biorą kurs z dnia poprzedniego przed dniem operacji:

karta-kredytowa-mastercard-platinum-visa-infinite,1499,93376?start=3020#p1637234
 Profil Relacje PM off  

#3166 PostWysłany: 10 Paź 2023 18:40 

Panie i Panowie, pytanie co do ubezpieczenia dołączanego automatycznie do tego rodzaju kart. Policzyłem i faktycznie - dużo podróżując we dwie osoby, to rocznie wychodzi spora suma.

Pobieżnie czytając OWU w mBanku Mastercard World Elite (wiem że to nie ta z tego tematu) odniosłem jednak wrażenie, że wyłączone są zdarzenia pod wpływem alkoholu. Czy (przykładowo) w tych VISA Infinite też tak jest? Co to w praktyce oznacza? Piję piwko albo 10 piwek, coś mi się dzieje*, a ubezpieczyciel mówi hehe powodzonka, umywamy rączki? A drugie "mniejsze" pytanie - czy w tych ubezpieczeniach wykluczone są choroby przewlekłe?

* - gdzie "coś mi się dzieje" nie oznacza że siadam za kółko pijany lub wszczynam awanturę, a raczej coś w stylu "upadam i se rozwalam ryj" albo "coś tropikalnego mnie ugryzło" :D
 Profil Relacje PM off  

#3167 PostWysłany: 10 Paź 2023 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
sanchopan napisał(a):
...aczkolwiek z drugiej strony, jak ktoś bardzo chce Infinite, ale ma Platinum z mniejszym limitem niż 50 tys. zł, to jest możliwość "ręcznej" zamiany na Infinite z takim samym limitem. Ale to wymaga "ręcznej" czyli indywidualnej reakcji ze strony doradcy, oddziału itd. Rzadko to się zdarza, ale da się ;)
A więc teoretycznie jest to możliwe, ale mocno problematyczne - zasadniczo wystarczyłaby dla większości osób (w razie potrzeby) opcja ręcznego zmniejszenia/ograniczenia całego limitu w IKO, ale niestety takowej jak wiemy - brak. :roll:
Moja Pani doradca stwierdziła, że nie ma takiej możliwości

#3168 PostWysłany: 10 Paź 2023 19:46 

niebieski
Nie mam pewności, ale tak na logikę, to co do choroby to chyba nie ma znaczenia alkohol - no chyba że on był przyczyną...?
A co do jazdy, to stawiałbym na lokalne przepisy, czyli w krajach gdzie wolno 0,0, to nie wolno. Ale jak wolno 0,5 promila - to wolno. ;)
 Profil Relacje PM off  

#3169 PostWysłany: 14 Paź 2023 16:43 

Cześć!

mam pytanie. Wracając do PL (do domu) mój bagaż nie doleciał. Czy mogę wnioskować o odszkodowanie (zakup najpotrzebniejszych rzeczy) czy jest tak samo jak z odpowiedzialnością w liniach lotniczych, które uważają, ze w domu masz 20 szczotek do zębów, 80 par majtek i 30 par spodni i uchylają się od wypłaty odszkodowania za opóźniony bagaż w takim przypadku.
Dziekuje
 Profil Relacje PM off
Darek M. uważa post za pomocny.

#3170 PostWysłany: 14 Paź 2023 16:52 

srebrny
A co w tej kwestii mówią OWU ubezpieczenia?
 Profil Relacje PM off  

#3171 PostWysłany: 14 Paź 2023 16:58 

Loty: 271
Kilometry: 572 655
złoty
@Arek15: par 5.3 pkt 1 p-pkt 3 OWU da Ci odpowiedź. Niestety nie obejmuje drogi powrotnej.
 Profil Relacje PM off  

#3172 PostWysłany: 14 Paź 2023 18:55 

pawi napisał(a):
sanchopan napisał(a):
...aczkolwiek z drugiej strony, jak ktoś bardzo chce Infinite, ale ma Platinum z mniejszym limitem niż 50 tys. zł, to jest możliwość "ręcznej" zamiany na Infinite z takim samym limitem. Ale to wymaga "ręcznej" czyli indywidualnej reakcji ze strony doradcy, oddziału itd. Rzadko to się zdarza, ale da się ;)
A więc teoretycznie jest to możliwe, ale mocno problematyczne - zasadniczo wystarczyłaby dla większości osób (w razie potrzeby) opcja ręcznego zmniejszenia/ograniczenia całego limitu w IKO, ale niestety takowej jak wiemy - brak. :roll:

Da się to zrobić, dyrektor oddziału musi zrobić odstępstwo i da radę zamienić te karty i mieć mniejszy limit. Sprawa się komplikuje jeśli będziesz potrzebował karty dla użytkownika.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3173 PostWysłany: 14 Paź 2023 19:53 
Awatar użytkownika

niebieski
@M4R10 moja Pani Doradca mi tego niestety nie załatwi, trudno.

#3174 PostWysłany: 15 Paź 2023 08:02 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 562 413
niebieski
Anonymous napisał(a):
pawi napisał(a):
sanchopan napisał(a):

Da się to zrobić, dyrektor oddziału musi zrobić odstępstwo i da radę zamienić te karty i mieć mniejszy limit. Sprawa się komplikuje jeśli będziesz potrzebował karty dla użytkownika.

Potwierdzam, że jest to możliwe. Dzięki informacji @sanchopan moja doradczyni zaczęła drążyć temat i udało się :D muszę tylko poczekać, aż minie okres wypowiedzenia platyny i podpiszę nową umowę na Infinite z mniejszym limitem.
Oczywiście chciałabym też wziąć kartę dodatkową dla męża ale o to w sumie jeszcze nie pytałam :roll: jakie komplikacje @M4R10 masz na myśli?
sanchopan lubi ten post.

#3175 PostWysłany: 15 Paź 2023 08:07 

srebrny
Czy to znaczy, że taką kartę łatwiej dostać (w sensie jeśli bank nie chce podnieść limitu Platinum)?
 Profil Relacje PM off  

#3176 PostWysłany: 15 Paź 2023 08:17 

srebrny
Dajcie znać w jakich oddziałach udało się takie zagranie
 Profil Relacje PM off  

#3177 PostWysłany: 15 Paź 2023 08:31 

@Olencjaaa w przypadku takiego odstępstwa nie będziesz w stanie zamówić dla użytkownika, karty INFINITE.
 PM off
Olencjaaa uważa post za pomocny.

#3178 PostWysłany: 15 Paź 2023 08:53 

niebieski
...ale pewnie tylko do czasu, aż limit Infinite zrówna się z oficjalnym minimalnym czyli 50 tys. zł, jak sądzę.

A tak przy okazji - jakieś benefity (np. prostsze procedury) jak ktoś przekroczy pełen obrót zwalniający w całości z opłaty za Infinite? Czy - jak mniemam - nic się nie zmienia? ;)
Pytam, bo kiedyś ktoś pisał, że ten "bank lubi obroty"?
 Profil Relacje PM off  

#3179 PostWysłany: 15 Paź 2023 10:05 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Absolutnie nic się nie zmienia w podejściu banku. Przetestowane.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3180 PostWysłany: 17 Paź 2023 14:43 
Awatar użytkownika

niebieski
sanchopan napisał(a):
...ale pewnie tylko do czasu, aż limit Infinite zrówna się z oficjalnym minimalnym czyli 50 tys. zł, jak sądzę.

A tak przy okazji - jakieś benefity (np. prostsze procedury) jak ktoś przekroczy pełen obrót zwalniający w całości z opłaty za Infinite? Czy - jak mniemam - nic się nie zmienia? ;)
Pytam, bo kiedyś ktoś pisał, że ten "bank lubi obroty"?

Opłata za PKO VISA Infinite 0 zł – gdy średnio w miesiącu dokonano transakcji na kwotę min. 11 000 zł - w moim przypadku się to nie sprawdziło (jeśli chodzi o pomoc przy założeniu tej karty). Rating w BIK 87/100 - może jest za mały?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5648 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 283  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości