Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ibiza w listopadzie
#1 PostWysłany: 18 Wrz 2011 22:10 
Awatar użytkownika

Witam, czy jest sens leciec na Ibize w listopadzie ? Cos ciekawego mozna zobaczyc i nie zmarznac ?

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#2 PostWysłany: 18 Wrz 2011 22:29 
Awatar użytkownika

sens może być dla każdego inny. Na pewno będzie tam cieplej niż w Polsce. Prawdopodobnie się nie pokąpiesz ale zimno raczej nie będzie. Osobiście nie byłem, ale słyszałem, że dosyć mocno imprezowe miejsce.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Wrz 2011 15:02 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
niebieski
Czego oczekujesz od Ibizy w listopadzie ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Wrz 2011 18:34 
Awatar użytkownika

srebrny
nie, nie ma sensu
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Wrz 2011 20:23 
Awatar użytkownika

rw30 napisał(a):
nie, nie ma sensu

Ta odpowiedz mnie satysfakcjonuje, poniewaz glownie mi zalezy na polazowaniu.

#6 PostWysłany: 19 Wrz 2011 20:27 

niebieski
W fotorelacji jedne z ciekawszych plaż na Ibizie moim zdaniem : Ibiza
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Wrz 2011 20:53 
Awatar użytkownika

lipiec to nie październik/listopad.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Wrz 2011 21:59 

niebieski
Czy mógłbyś doprecyzować opinię ? :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Wrz 2011 22:44 
Awatar użytkownika

no w listopadzie to się raczej nie pokąpie. Co najwyżej palec zamoczy.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Wrz 2011 22:51 

niebieski
Jestem ciekaw, jaką pogodę można zastać na Ibizie w połowie października, ktoś orientuje się ? Portale pogodowe już przejrzałem (jakby co).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Wrz 2011 22:51 
Awatar użytkownika

http://www.tutiempo.net/en/Climate/Ibiz ... /83730.htm
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Wrz 2011 08:38 

niebieski
Dzięki. Tu nie byłem. Pogoda w roku ubiegłym w paź. była całkiem sympatyczna.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Paź 2011 10:49 

Byłem 11-12 października. Nocowaliśmy w Eivissie a wynajętym autkiem objechaliśmy w ekspresowym tempie całą wyspę dookoła, koncentrując się na bardziej lub mniej znanych plażach. Pogoda rewelacyjna, nonstop słońce, temperatura dochodziła do 30C. Wieczorem chłodniej, długie spodnie i bluza się przydały, ale na upartego możnaby się było bez nich obejść :)
Podróż Ryanairem z Łodzi przez Bergamo (nocki w obydwie strony). Nocleg w hotelu Apartamentos Lux Mar - 35E dwójka ze śniadaniem. Super hotel na przyszłość. Autko przez neta - 40E/2dni (odbiór i odstawienie na lotnisku).
Zdjęcia z tego wypadu: tutaj albo:tutaj.

Pozdrawiam.

Image
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Paź 2011 11:04 

niebieski
Byłem (2-gi pobyt na Ibizie) 8-12 październik 2011, pogoda doskonała, morze ciepłe (kąpiele non-stop), hotel z pełnym wyżywieniem w ścisłym centrum San Antonio 11E/osoba.

Galeria z pierwszego pobytu na wyspie (21 dni, 387 zdjęć) : Ibiza
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Paź 2011 17:48 
Awatar użytkownika

niebieski
pehape napisał(a):
Byłem (2-gi pobyt na Ibizie) 8-12 październik 2011, pogoda doskonała, morze ciepłe (kąpiele non-stop), hotel z pełnym wyżywieniem w ścisłym centrum San Antonio 11E/osoba.

Galeria z pierwszego pobytu na wyspie (21 dni, 387 zdjęć) : Ibiza

my bylismy 15-18.10, w dzien cieplo, choc zazwyczaj lekkie chmury - było ok do chodzenia, ale czasami brakowalo wiekszej ilosci promiemi słonecznych :)

do morza akurat wchodzilem kolo eivissy - w san antonii pewnie cieplej, bo zatoka. W eivissie troche gorzej, da sie przezyc, ale bywało lepiej :) Pazdziernik to juz jednak pazdziernik.

Co do bluzy i długich spodni - kwestia indywidualna - dla mnie spacer wzdłuż morza kolo 22 w krotkich spodniach i koszulce był ok, dziewczynie bylo lekko zimnawo :)

Jako ciekawostke dodam tylko, ze w Barcelonie była lepsza pogoda - brak chmur, podobna temperatura i nieco cieplej w nocy. Lekko sie zdziwilem (w koncu to bardziej na polnoc), ale po glebszej analizie, przyznalem racje naturze :-)

i rada dla ludzi wahających sie miedzy kanarami a balearami - jesli chcecie zobaczyc inny swiat, to tylko te pierwsze :) Baleary sa fajne, ale w uproszczeniu to taka chorwacja z plazami piaszczystymi. Oczywiscie nie powiem ze nie jest ładnie, bo jest, ale górki nieduże, zatoczki fajne, konkretnych miejsc mało (choc Eivissa wymiata) - kanary sa duzo ciekawsze IMHO.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 22 Paź 2011 23:07 

niebieski
Nam towarzyszyło słońce na wyspie, niebo wyjątkowo bezchmurne z wyjątkiem dnia w którym przylecieliśmy. Do około godziny 16:00 było zimno, padało, ale później dość szybko się przejaśniło i pełne słońce + wysoka temp. Dobrze wspominam Ibizię z 2009 roku. Podczas 21 dniowego pobytu nie spotkaliśmy się z chmurą, a spanie w namiocie odbywało się od północy do około 6:30 am. Później piekarnik.

Nie porównywałbym jednak CRO z Balearami :) To dwa różne światy, mało konkretnych miejsc ? Mnie podobała się np. Sa Calobra na Majorce czy Coves del Drac. Majorka pod kątem miejscówek jest ciekawsza od Ibizy ale moim zdaniem gorsza w plażowaniu. W tym ostatnim miażdży poprzedniczki Formentera :) Na Minorkę wstępnie wybieram się na 30 dni w przyszłym roku, może się uda. Plażowanie zapowiada się ciekawie, Mahon do pospacerowania zapewne.

Pozdrawiam i Baleary polecam, Kanary pozostają w strefie marzeń.

Poza tym dzięki wielkie wszystkim forumowiczom za informacje tu uzyskane. Dzięki Fly4Free zupełnie przypadkowo odwiedziłem ponownie ulubioną Ibizę, a Walencja i nowe znajomości dużo nowego do życia osobistego wniosły. Bergamo do pospacerowania. Wszystko za małe pieniądze (loty).

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 22 Paź 2011 23:45 
Awatar użytkownika

niebieski
pehape napisał(a):
Nie porównywałbym jednak CRO z Balearami :) To dwa różne światy, mało konkretnych miejsc ? Mnie podobała się np. Sa Calobra na Majorce czy Coves del Drac. Majorka pod kątem miejscówek jest ciekawsza od Ibizy ale moim zdaniem gorsza w plażowaniu. W tym ostatnim miażdży poprzedniczki Formentera :) Na Minorkę wstępnie wybieram się na 30 dni w przyszłym roku, może się uda. Plażowanie zapowiada się ciekawie, Mahon do pospacerowania zapewne.

mój błąd, chodzi oczywiscie o samą ibize - nie wiem jak inne wyspy, moze sa ciekawsze :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Paź 2011 11:49 

12 października tego roku było bezchmurne niebo, ok.30C i kąpaliśmy się w morzu plażując na Cala Jondal :)
Co do porównań.
Byłem na Teneryfie przez 9 dni na początku czerwca. Tak jak i na Ibizie objeżdżaliśmy wyspę wynajętym samochodem.
Bez wątpliwości Teneryfa jest bardziej różnorodna krajobrazowo, ładniejsza i zwyczajnie ciekawsza od Ibizy...

Image
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 23 Paź 2011 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
jaari napisał(a):
12 października tego roku było bezchmurne niebo, ok.30C i kąpaliśmy się w morzu plażując na Cala Jondal :)
Co do porównań.
Byłem na Teneryfie przez 9 dni na początku czerwca. Tak jak i na Ibizie objeżdżaliśmy wyspę wynajętym samochodem.
Bez wątpliwości Teneryfa jest bardziej różnorodna krajobrazowo, ładniejsza i zwyczajnie ciekawsza od Ibizy...

:)

przy okazji wrzuce pare fotek, bo zaraz niektorzy stwierdza ze na Ibize nie warto leciec (a warto, tylko ze jest ładna i.. tyle, nic wiecej :))

san antonii:
Image

okolice:
Image

ktoras z polnocnych plaz:
Image

okolice Eivissy:
Image

widok z twierdzy w E.:
Image
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 23 Paź 2011 15:14 

Blackall napisał(a):
[przy okazji wrzuce pare fotek, bo zaraz niektorzy stwierdza ze na Ibize nie warto leciec (a warto, tylko ze jest ładna i.. tyle, nic wiecej :))

Absolutnie się pod tym podpisuję - na Ibizę warto lecieć - jest to ładna, pełna klimatycznych zatoczek wyspa!!!
Na dowód ja również załączę kilka obrazków... :D
Pamiętajcie jednak, że poniższe zdjęcia robione były 11-12 października, a więc już po sezonie.
Nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak wyglądają te plaże kiedy Ibiza przeżywa najazd turystów...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość