Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Lut 2016 20:35 

Witam
W lipcu będę przemieszczał się z Koh Tao do Siem Reap. Mam bilety DMK - REP na 20:00.
Z Koh Tao do DMK AirAsia sprzedaje bilety na transport łączony (prom+bus+samolot). Mam dwie możliwości: 1) wyjazd o 6:30 (trochę wcześnie), przylot do DMK o 14:30 i 5,5 h koczowania na lotnisku; 2) wyjazd o 9:30 i przylot do DMK o 17:40.
Opcja nr 2 byłaby oczywiście znacznie wygodniejsza, ale mam obawy - jeśli samolot się spóźni to wycieczka do Angkor przepadnie, a jest to jeden z priorytetów.
Zdaję sobie sprawę, że nikt nie przewidzi czy w danym dniu będzie spóźnienie, ale może bardziej doświadczeni w podróżowaniu AA mogą się wypowiedzieć jak wygląda ich punktualność? (czytałem dość pozytywne opinie) I ile czasu potrzebuję między przylotem do DMK a odlotem, przy założeniu że mam bagaż rejestrowany (jadę z rodziną nie ma możliwości ograniczenia się tylko do podręcznego)?
 Profil Relacje PM off  

Lato w Portugalii 🇵🇹 Wycieczka do Nazare od 1388 PLN (✈️+🏨+🚗) Lato w Portugalii 🇵🇹 Wycieczka do Nazare od 1388 PLN (✈️+🏨+🚗)
Tanio i egzotycznie 🔥 Relaks na Mauritiusie za 2782 PLN 😍🏝️ Tanio i egzotycznie 🔥 Relaks na Mauritiusie za 2782 PLN 😍🏝️
#2 PostWysłany: 29 Lut 2016 20:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Carcat napisał(a):
Zdaję sobie sprawę, że nikt nie przewidzi czy w danym dniu będzie spóźnienie
Jakiś obraz sytuacji może dać Ci zobaczenie na historię tego lotu, np tu https://www.flightradar24.com/data/flights/fd614/.
 Profil Relacje PM off
Carcat uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 29 Lut 2016 21:00 

Dzięki WaldekK. Newralgiczne znaczenie ma dla mnie przylot do DMK, ale dziękuję za trop z historią na flightradar - świetna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Mar 2016 03:58 

złoty
Z mojego doświadczenia (5 lotów w ciągu ostatnich kilku tygodni) mogę powiedzieć, że są punktualni. Oczywiście gwarancji nikt Ci nie da, bo 100 lotów będzie na czas, a Twój sto pierwszy może być opóźniony. Weź jeszcze pod uwagę, że przy transporcie łączonym nie tylko samolot może mieć opóźnienie ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Mar 2016 13:45 

srebrny
W styczniu miałem 4 loty Air Asia, w tym jeden z nich łączony - prom + bus + samolot - wszystko przebiegło planowo i bez zarzutu. Po swoim doświadczeniu szczerze polecam transport łączony - wszystko masz "na jednym bilecie", czyli nie musisz się martwić jak trafić na następny odcinek - w moim przypadku wszystko szło jak po sznurku. Poza tym mam wrażenie, że ceny na taki transport mają dobre.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość