Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kanachaburi a wyspy
#1 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:57 

Witam. Wlasnie planuje podróż do Tajlandii i mam mały problem logistyczny. Wylatuje już za tydzień do BKK chciałam tam zostać dwie noce, potem autobusem do Kanchanaburi i tam tez dwie noce. I tu pojawia sie problem z Kanchanaburi chciałam pojechać do Bangkoku wsiąść do samolotu i lecieć na wyspy. Najłatwiej byłoby na Phuket, ale naczytałam sie wiele niepochlebnych opinii o tej wyspie i marzy mi sie Ko Lanta. Tylko szkoda mi noclegu gdzieś po drodze i zastanawiam sie czy dam radę dostać sie z Kochanaburi na Ko Lante w jeden dzień. Znalazłam loty z BKK do Krabi o 11.05 ( nie wiem czy zdążę na lotnisko dojechać) lub 15.50. I jak sie dostanę już na Krabi to co dalej dam radę w ten sam dzień jakim promem dopłynąć na Ko Lante? Pomóżcie proszę :)
 Profil Relacje PM off  

Egipt all inclusive w 5* hotelu z 8 basenami 🏊‍♂️🌴 Wakacyjne 7 nocy za 2389 PLN Egipt all inclusive w 5* hotelu z 8 basenami 🏊‍♂️🌴 Wakacyjne 7 nocy za 2389 PLN
Costa Brava pod ręką 🏖️☀️ 7 nocy - z wyżywieniem - w Hiszpanii za 1899 PLN Costa Brava pod ręką 🏖️☀️ 7 nocy - z wyżywieniem - w Hiszpanii za 1899 PLN
#2 PostWysłany: 16 Lut 2016 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 45
Kilometry: 100 697
na lotnisko moim zdaniem zdążysz, z kanchanaburi są minibusy jeżdżące bezpośrednio na lotnisko. a jeśli chodzi o drugą część trasy, to nie pomogę.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lut 2016 15:12 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Może być bardzo ciężko - na szybko googlując ostatni prom z Krabi na Lantę wyrusza o 14:30.

#4 PostWysłany: 16 Lut 2016 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Piszesz, że lot z BBK do Krabi - upewnij się, czy BKK czy DMK (Bangkok - Don Muang) - drugie lotnisko z którego operują linie low-cost.

Z lotniska z Krabi są prywatne i publiczne minivany (plus prom) - ostatni publiczny jest zdaje się koło 13.00

-- 16 Lut 2016 14:27 --

Jest też Nok Air Fly'N'Ferry o 09.55 z Bangkoku DMK na Koh Lanta (lot+bus+prom)

-- 16 Lut 2016 14:31 --

Albo zrób sobie postój na jedną noc w Railay/Ton Sai/Ao Nang lub popłyń na Phi Phi (ostatni prom bodajże ok 15.00) i stamtąd prom na Koh Lanta następnego dnia lub jeszcze kolejnego. Taki postój już ciężko uznać za stratę czasu ;)
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.

#5 PostWysłany: 06 Mar 2016 22:25 

Dziękuje za rady :):). Z wycieczki już wróciłam, a plan trochę zmodyfikowałam i po przylocie do Krabi zostałam na Ao Nang kilka dni, wiec problem sie rozwiązał sam ;). Tajlandia super i niepotrzebnie tyle martwilam sie o transfery, wszystko jest swietnie oznaczone a ludzie niesamowicie pomocni ( no moze oprócz tuk tukow i sklepów z garniturami :p).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Mar 2016 17:14 
Awatar użytkownika

Loty: 45
Kilometry: 100 697
@Biedronkaa1 - nie mów, że dałaś się zawieźć do fashion ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Mar 2016 21:09 

Dałam sie zawieść ;). Poprostu chciałam pojechać tuk tukiem i byłam ciekawa. Ale nowego garnituru nie kupiłam ;). Pan kierowca nie był ze mnie dumny.... ( a mówiłam mu od początku ze nic nie kupie).
 Profil Relacje PM off
ulasko_88 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość