Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [EY] WAW-SIN 7750
#1 PostWysłany: 24 Lut 2025 23:31 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
Nie jest to wybitna cena, ale myślę, że warta odnotowania. Wypada oczekiwać na jakąś większą zniżkę. BKK trochę więcej. Sporo dat.Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
pawel_92 uważa post za pomocny.

Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN
 Temat postu: Re: [EY] WAW-SIN 7750
#2 PostWysłany: 26 Lut 2025 23:30 

Loty: 97
Kilometry: 163 121
niebieski
Ogólnie dużo terminów, nawet na czerwcowe terminy, na stronie Etihad jest za 8000zł. (chyba mało chętnych na razie na C z WAW, na seatmapach na razie 1 osoba oprócz mnie na 2 lotach :D)

Akurat miałem zmianę rozkładu i mogłem anulować swój stary bilet z 100% refundem :D
Więc przycebuliłem 800zł :D
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#3 PostWysłany: 15 Kwi 2025 20:41 

niebieski
Przy aktualnej "promo" dla ekonomy, te same w bilety w C jeszcze taniej.

Taryfa value, czyli bez saloników w AUH i wyboru miejsc. W taryfie Comfort gdzie są saloniki i wybór miejsc, na stronie linii za 7735zł. Czyli w cenie Value z poprzedniej wrzutki.

Załącznik:
Zrzut ekranu 2025-04-15 o 20.38.12.png
Zrzut ekranu 2025-04-15 o 20.38.12.png [ 363.53 KiB | Obejrzany 1113 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 15 Kwi 2025 20:58 

HON fly4free
Problemem EY jest wyalienowanie sojuszowe - ich loty można wprawdzie naliczyć do paru sensownych FFP (poza ich własnym), ale nie wnoszą nigdzie żadnego aportu statusowego niestety. Przy tym poziomie cenowym to jednak spora wada przynajmniej dla wielu ff.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 15 Kwi 2025 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Jeśli ktoś woli ICN to jest w tej samej senie.
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2025 21:17 

niebieski
marek2011 napisał(a):
Problemem EY jest wyalienowanie sojuszowe - ich loty można wprawdzie naliczyć do paru sensownych FFP (poza ich własnym), ale nie wnoszą nigdzie żadnego aportu statusowego niestety. Przy tym poziomie cenowym to jednak spora wada przynajmniej dla wielu ff.

To się zgadza, ale to cały problem całej wielkiej trójki z zatoki (Chyba tylko Qatar ma ciutke więcej sensownych FFP).

A jak się chce jeszcze przelecieć w A380 w C lub F, to wybór spada jeszcze bardziej :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2025 21:21 

HON fly4free
No w przypadku QR to żaden problem, bo QR jest oczywiście w OW i ma do tego obecnie IMHO jeden z najbardziej sensownych i elastycznych programów w całym sojuszu, zwłaszcza po masakrze piłą mechaniczną, którą BA przeprowadziły na samych sobie.
SV - którą też liczę, bo wolę mówić o wielkiej 4 a nie 3 w Zatoce - jest w ST.
Co do EK to prawda, ale oni są generalnie mocno overrated przynajmniej w C - to najgorszy produkt z całej wspomnianej 4 więc dla mnie bez żalu do pominięcia.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 16 Kwi 2025 12:25 

Loty: 136
Kilometry: 310 011
Jak dla mnie jakość Emirates nie licuje z ceną. Masę starych samolotów, obsługa so-so itd. Biznes w QR warty ceny, ale często zmieniają samoloty i zamiast Q-suite dostajesz normalny biznes. Dlatego czaję się na Etihad bo jeszcze nie miałem okazji .

BTW czy tylko mi tak beznadziejnie działa ich strona z wyszukiwaniem lotów? Wpisuję biznes, a pokazuje mi potem na matrycy dat ceny z economy i przy próbie zmiany wywala system...

Pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości