Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lis 2011 15:12 

witam:)
bardzo prosze o pomoc.jestem w wenezueli i lot powrotny planowo mial sie odbyc 16 listopada o 22 do madrytu. mam juz kupiony bilet z madrytu do polski na 18 listopada rano.w dzisiejszej poczcie jest info od aireuropa ze lot zostal przesuniety na 17 listopada godz 21.w tej sytuacji nie uda mi sie zdazyc na samolot z madrytu do krakowa.zastanawiam sie co robic czy pojawic sie na lotnisku zgodnie z pierwotnym terminem udajac ze nic nie wiem o zmianie ,domagac sie hotelu i odszkodowania?czy w ogole nalezy nam sie odeszkodowanie za zmieniony termin wylotu?do odlotu zostalo 5 dni info jest z dzisiaj...Moglabym przeciez nie miec zasiegu, bo np. plywam po orinoko. bardzo prosze o rady. Moze ktos znalazlby dla nas jakies polaczenie z madrytu na wieczor 18ego lub pozniej. moze byc pociag, autobus samolot cokolwiek, byle w miare niedrogo. najlepiej byloby do krakowa bo tam mamy samochod. OBECNIE SIEDZIMY W KAFEJCE INTER. KTORA ZAMYKAJA NA WEEKEND I NIE ZDAZYMY SAMI. Do kompa bedziemy mieli dostep dopiero w poniedz. rano, bo tu nie Polska i strasznie trudno o internet.
pozdrawiam serdecznie i dziekuje jestescie, bo czuje sie bazradna i bardzo licze na wasza pomoc:)
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 12 Lis 2011 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
Ryan z Madrytu do Krakowa właśnie jest po 45 Euro (bez rejestrowanego).
Jak na sytuację kryzysową to nie jest duża kasa.

Poza tym, jeśli chodzi o Waszą sytuację to wydaje mi się, że przewoźnik musi się Wami zaopiekować.
Hotel to niezbędne minimum jakie musi Wam zapewnić.
Odszkodowanie też na pewno wchodzi w grę, jednak nie wiem jaka kwota.
Jak już wrócicie to na pewno ktoś zorientowany w tym temacie z forum (jest tu kilka takich osób) na pewno pomoże Wam walczyć o swoje.

/edit
Teraz dopiero zobaczyłem godzinę odlotu...
Ryan odlatuje o 6.30 więc pewnie nie zdążycie :/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Lis 2011 17:42 
Awatar użytkownika

Dzwoń i domagaj się od przewoźnika przebookowania na inną linię, tak żebyście wylądowali w Madrycie o godzinie porównywalnej do pierwotnej. Najlepiej sam sprawdź (np. na expedii) możliwe opcje i je zasugeruj. O odszkodowanie (które przysługuje Ci w kwocie 600 euro) możesz spokojnie powalczyć dopiero po powrocie do domu. Miałem analogiczną sytuację (wylot przesunięty o 3 dni, co totalnie rujnowało moje plany), linia licząc na moją niewiedzę próbowała uchronić się od odpowiedzialności, pomogło straszenie sądem i cytowanie rozporządzenia. :) Ostatecznie wywalczyłem rerouting nawet wygodniejszy od pierwotnego połączenia. Powodzenia. :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Lis 2011 18:59 

Loty: 130
Kilometry: 204 526
Witam, pod http://ec.europa.eu/transport/passenger-rights/ sa Wasze prawa pasazera i po powrocie mozna sie domagac odszkodowania. Jak na razie proponuje skontaktowac sie jak najszybciej z biurem UX, celem przebukowania na dogodniejsze polaczeni-e/-a, tak zebyscie zdazyli na FR z MAD do KRK. To kwestia dogadania sie z przewoznikiem, juz to nie raz przerabialem i zawsze wyszlo na moje... :) Zorientujcie sie co do ewentualnych polaczen i uderzajcie do linii. Powodzenia!

#5 PostWysłany: 13 Lis 2011 19:58 

ja na waszym miejscu domagalbym sie podrozy w pierwotnie zarezerwowanym terminie - przewoznik nadal sprzedaje bilety na ten lot, wiec na pewno nie chodzi o zmiane rozkladu. prawdopodobnie przebukowali was na mniej oblozona date.

#6 PostWysłany: 15 Lis 2011 16:01 

bardzo dziekuje za pomoc i rady ,jak juz uda mie sie wrocic opisze jak sie sprawa zakonczyla pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lis 2011 19:05 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 494 205
Jeśli chodzi o lot z Caracas do Madrytu, rzeczywiście jest on jeszcze w sprzedaży, dołączam printsreena. Może coś kombinują.

A jeśli chodzi o inny powrót, to macie Ryanair, ale dopiero 21 listopada o 6:30 za 334zł

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Załączniki:
caracas.jpg
caracas.jpg [ 44.35 KiB | Obejrzany 1084 razy ]

#8 PostWysłany: 15 Lis 2011 19:21 

platynowy
biochemik napisał(a):
Jeśli chodzi o lot z Caracas do Madrytu, rzeczywiście jest on jeszcze w sprzedaży, dołączam printsreena. Może coś kombinują.

Tak z ciekawości, czemu na Twoim screenie opłata serwisowa to 0? Screen został zrobiony jak była promocja?

#9 PostWysłany: 15 Lis 2011 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 494 205
@ mucha
dzisiaj, przed godziną, promocja raczej nie, bo cena dość wysoka
a opłatę doliczą pewnie w ostatnim etapie jak uzupełni się wszystkie rubryki i wybierze rodzaj płatności

#10 PostWysłany: 15 Lis 2011 20:30 

platynowy
biochemik napisał(a):
@ mucha
dzisiaj, przed godziną, promocja raczej nie, bo cena dość wysoka
a opłatę doliczą pewnie w ostatnim etapie jak uzupełni się wszystkie rubryki i wybierze rodzaj płatności

No właśnie mi już w 1 kroku doliczyło - więc się łudziłem że może znowu nie doliczają TF :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości