Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: EXPO Osaka 2025
#1 PostWysłany: 14 Mar 2025 21:07 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Największe i najważniejsze wydarzenie gospodarczo-kulturalne na świecie – Wystawa Światowa Expo 2025, Osaka, Kansai odbywać się będzie w Japonii w terminie od 13 kwietnia do 13 października 2025 roku.
2 ludzi lubi ten post.

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
 Temat postu: Re: EXPO Osaka 2025
#2 PostWysłany: 14 Mar 2025 21:23 

srebrny
Hibernowałeś wcześniej? :lol:
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 14 Mar 2025 21:40 

niebieski
Założyłem temat dla osób, które wybierają się na Expo. Sam lecę i już pojawiają się wątpliwości. W porównaniu do Dubaju przynajmniej sprzedaż biletów wydaje mi się mniej intuicyjna.
katka256 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 14 Mar 2025 22:03 

Cześć, chciałem zarejestrować się do loterii na expo ale przy wyborze pawilonów i eventów nie wyszukuje mi większości z nich. Czy ktoś też tak ma? I w sumie drugie pytanie czy ktoś wie czy bez wygrania wejścia do danego pawilonu w loterii też można się postarać wejść do niego z "normalnej" kolejki?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Mar 2025 22:24 

Loty: 156
Kilometry: 296 314
złoty
Ja się wybieram w maju i trochę się zorientowałem w tych niezbyt jasnych zasadach:
- jest loteria na wejściówki do niektórych pawilonów, w aplikacji jest lista (około 20)
- można wziąć udział w 2 loteriach - 2 miesiące przed, 7 dni przed, za każdym razem wybiera się 5 wejściówek (można wiele w tym samym pawilonie, aby zwiększyć szanse), wygrywa się jedną wejściówkę na losowanie
- od 3 dni do dnia biletu będzie można rezerwować wejściówki kto pierwszy ten lepszy
- tego samego dnia też ma być możliwa rejestracja

W pierwszej loterii wybrałem pawilon Japonii i dostałem wejściówkę z pierwszego miejsca.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Mar 2025 23:56 

Moze to glupie pytanie, a co sie na takim EXPO robi/oglada?

Bylem kiedys z ciekawosci na targach turystycznych w Berlinie, i szczerze powiedziawszy to troche byla strata czasu. Fajnie, ze mozna pozbierac troche publikacji reklamowych, zobaczyc kilka show przygotowanych na stanowiskach, ale poza tym to chodzenie miedzy standami bylo malo porywajace...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Mar 2025 00:29 

terrop napisał(a):
Ja się wybieram w maju i trochę się zorientowałem w tych niezbyt jasnych zasadach:
- jest loteria na wejściówki do niektórych pawilonów, w aplikacji jest lista (około 20)
- można wziąć udział w 2 loteriach - 2 miesiące przed, 7 dni przed, za każdym razem wybiera się 5 wejściówek (można wiele w tym samym pawilonie, aby zwiększyć szanse), wygrywa się jedną wejściówkę na losowanie
- od 3 dni do dnia biletu będzie można rezerwować wejściówki kto pierwszy ten lepszy
- tego samego dnia też ma być możliwa rejestracja

W pierwszej loterii wybrałem pawilon Japonii i dostałem wejściówkę z pierwszego miejsca.

Czyli do pawilonów spoza tej 20 nie ma loterii i można wchodzić bez wejściówek czy je będzie można zarezerwować dopiero te 3 dni przed?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Mar 2025 10:33 

niebieski
Każde państwo przedstawia, to co ma najlepsze u siebie. Świat skupiony w soczewce.

Czy orientujecie się czy bilet jednodniowy umożliwia niegraniczoną liczbę wejść i wyjść każdego dnia. Pojechałbym rano, a jakby starczyło czasu to i drugi raz wieczorem.

#9 PostWysłany: 19 Mar 2025 18:43 
Awatar użytkownika

srebrny
ansbach1 napisał(a):
Czy orientujecie się czy bilet jednodniowy umożliwia niegraniczoną liczbę wejść i wyjść każdego dnia. Pojechałbym rano, a jakby starczyło czasu to i drugi raz wieczorem.

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Ale mam pytanie pokrewne ;) na 1 dzien warto tam wpadac? Albo inaczej, czy bedac pierwszy raz w Japonii i majac ograniczony czas, warto poswiecic jeden dzien na Expo? Od razu dopowiem, nigdy na zadnym innym expo nie bylem.

istvan napisał(a):
a co sie na takim EXPO robi/oglada?

No wlasnie :)

#10 PostWysłany: 19 Mar 2025 20:48 

Loty: 156
Kilometry: 296 314
złoty
@Gregggor też na expo jeszcze nie byłem, ale myślę że warto zobaczyć, dlatego jeden cały dzień wyjazdu do Japonii na to przeznaczę
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Mar 2025 23:15 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
My w Dubaju byliśmy na jednej dzień i moim zdaniem warto.

BTW wydaje mi się, czy w Dubaju jednak było dłużej niż 6 miesięcy?
Ok, wydaje mi się
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Mar 2025 00:11 

niebieski
Dawno temu ale bylem w 2010 w Szanghaju. Poszedlem bo akurat bylem w Szanghaju tak czy siak. Czy bym sie wybral gdzies specjalnie na expo - no raczej nie :).
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Mar 2025 05:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Co sie robi na expo i jak to wyglada na przykladzie ostatniego w Dubaju i relacji forumowiczow:
viewtopic.php?t=162814
viewtopic.php?t=163012
viewtopic.php?t=164594
Ogolnie w Dubaju byl problem, przynajmniej pod koniec imprezy... wejscie zrobili darmowe i pol luda pracujacego w Dubaju, glownie z Azji stalo w gigantycznych kolejkach do najlepszych pawilonow. Nie bylo szansy na fast track, ani inna rejestracje.
Wiec Expo jako atrakcja calkiem fajna sprawa mozna poswiecic jeden dzien z wizyty w Japonii, oby tylko problem kolejkowy byl lepiej ogarniety.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Mar 2025 18:19 

niebieski
Po raz pierwszy na EXPO byłem w Dubaju i do Japonii lecę głównie na EXPO, dlatego dla mnie warto poświęcić zdecydowanie więcej czasu

#15 PostWysłany: 13 Kwi 2025 10:58 

Byłem właśnie na dniu otwarcia Expo i jeśli ktoś planuje odwiedzić je to bardzo polecam poczekać parę dni a najlepiej tygodni. Do każdego pawilonu co najmniej pół godzinna kolejka a do tych najbardziej popularnych jak Chiny czy Francja to co najmniej godzina. Do tego deszcz i zimny wiatr całkowicie odbierają przyjemność ze zwiedzania. Natomiast jeśli by popatrzeć na samo expo nie zważając uwagi na ilość ludzi i pogodę to na prawdę chyba jedno z najbardziej imponujących wydarzeń jakie widziałem. Ilość wydarzeń i aktywności przeogromna i na każdym kroku. Pawilony super tematyczne i w większości pięknie zaprojektowane(Chiny!). Chyba największe wrażenie robi Grand Ring wokół całego expo, który idzie nawet częściowo po wodach zatoki i da się przejść po nim dookoła. Natomiast na jego górze to już pizgało jak na Szrenicy w zimę. Dlatego jeśli ktoś chce przyjechać to wybrać sobie w miarę możliwości pogodny dzień i wtedy myślę że to będzie niesamowite doświadczenie.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 15 Kwi 2025 07:24 

srebrny
czy ktoreś pawilony trzeba jakoś specjalnie rezerwować? mamy wejściówkę na czerwiec

#17 PostWysłany: 15 Kwi 2025 12:03 

katka256 napisał(a):
czy ktoreś pawilony trzeba jakoś specjalnie rezerwować? mamy wejściówkę na czerwiec

Podczas naszej wizyty chyba nikt tego nie stosował bo pomimo tego że nie udało nam się wylosować żadnej wejściówki to do pawilonu Polski który na pewno je miał to było wejście zwyczajnie z kolejki.
Też na tej stronie w ogóle dosyć mało pawilonów miało to losowanie.
Myślę że na wszelki wypadek można zrobić to losowanie do jakichś pawilonów ale się bardzo nie przejmować tymi wejściówkami.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 16 Kwi 2025 19:58 

niebieski
Potasuranbar napisał(a):
Byłem właśnie na dniu otwarcia Expo i jeśli ktoś planuje odwiedzić je to bardzo polecam poczekać parę dni a najlepiej tygodni. Do każdego pawilonu co najmniej pół godzinna kolejka a do tych najbardziej popularnych jak Chiny czy Francja to co najmniej godzina. Do tego deszcz i zimny wiatr całkowicie odbierają przyjemność ze zwiedzania. Natomiast jeśli by popatrzeć na samo expo nie zważając uwagi na ilość ludzi i pogodę to na prawdę chyba jedno z najbardziej imponujących wydarzeń jakie widziałem. Ilość wydarzeń i aktywności przeogromna i na każdym kroku. Pawilony super tematyczne i w większości pięknie zaprojektowane(Chiny!). Chyba największe wrażenie robi Grand Ring wokół całego expo, który idzie nawet częściowo po wodach zatoki i da się przejść po nim dookoła. Natomiast na jego górze to już pizgało jak na Szrenicy w zimę. Dlatego jeśli ktoś chce przyjechać to wybrać sobie w miarę możliwości pogodny dzień i wtedy myślę że to będzie niesamowite doświadczenie.

Jaki bilet kupiłeś? Są bilety jednorazowy, a także weekday ticket. Mnie zastanawia czy mając bilet jednorazowy to czy mogę być dwukrotnie w ciągu tego samego dnia?

#19 PostWysłany: 16 Kwi 2025 21:58 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
Także się wybieram na Expo. Dubaj zrobił świetne wrażenie i nie spodziewam się, by Japonia była w stanie przebić to wydarzenie.
Gdyby ktoś chciał i był ciekawy co się zwiedza na Expo to zachęcam do obejrzenia mojej relacji :)

#20 PostWysłany: 18 Kwi 2025 13:34 

ansbach1 napisał(a):
Potasuranbar napisał(a):

Jaki bilet kupiłeś? Są bilety jednorazowy, a także weekday ticket. Mnie zastanawia czy mając bilet jednorazowy to czy mogę być dwukrotnie w ciągu tego samego dnia?

Ja miałem one day ticket natomiast nie wiem czy można na nim wychodzić i wchodzić w ciągu dnia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość