Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Kwi 2024 21:02 
Awatar użytkownika

niebieski
W zasadzie wiem, ale chciałem się upewnić.
Rezerwacja robiona przez pośrednika, jako multicity. Na jednym PNR mam 3 trasy w odstępie kilku dni od siebie, każda trasa innymi liniami, każda w innym programie/sojuszu. Drugi odcinek trafił się *A, gdzie mam Golda, więc stanowczo chciałbym skorzystać, ale ogólnie zbieram punkty/odcinki we wszystkich, które mam w rezerwacji. I najchętniej zoptymalizowałbym tak, żeby każdą trasę skredytować do odpowiedniego programu, i przypisać program przed lotem, żeby skorzystać ze statusów.
Czy dobrze rozumuję, że po prostu przed check-in'em do danej trasy podaję odpowiedni program lojalnościowy, zbierając w ten sposób pełną pulę punktów we wszystkich zaangażowanych programach? Oczywiście jakieś tam drobne utrudnienia, każdą linię musze obsłużyć w jej dedykowanej aplikacji, inaczej się pewnie pogryzie, itp.
Trochę zwątpiłem, bo we wszystkich 3 apkach widzę wszystkie całą podróż, wszystkie segmenty wszystkimi liniami. I zastanawiam się, czy mnie gdzieś nie 'kopnie', że nie mogę wybrać miejsca czy zmienić programu. To potrafi się gryźć w ramach jednego sojuszu, a tutaj są trzy różne.
Jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć czy są jakieś umyślne myki, albo cos może się nie udać, to będę wdzięczny.

Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN
#2 PostWysłany: 01 Maj 2024 01:17 

HON fly4free
Zasadniczo jeśli sojusze są różne możesz stopniowo wklepywać kolejne FFP - możliwe jednak, że nie wszędzie wpadną punkty automatycznie i trzeba będzie i tak klejmować.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Maj 2024 23:11 
Awatar użytkownika

niebieski
tak planuję, zobaczymy jak to wyjdzie. Dziwna ta rezerwacja.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości