Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Kwi 2017 10:44 

Ale się porobiło.
Komornik odzyskuje dla skarbu państwa [ od niepłacącego czynszu , prywatnego dzierżawcy] dawną kwaterę Hitlera w Gierłoży koło Kętrzyna na Mazurach.
W związku z tym , w najbliższym czasie, wszystko tam jest za free. :mrgreen:

http://niezalezna.pl/96579-komornik-zajal-byla-kwatere-adolfa-hitlera

PS. Byłem parę lat temu. Warto odwiedzić. M.in. miejsce zamachu 20 lipca 1944 na Hitlera.
 PM off
JarekGdynia uważa post za pomocny.

Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
#2 PostWysłany: 05 Kwi 2017 10:48 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Szkoda tylko tych przewodników... byli bardzo dobrzy w swoim fachu w większości pasjonaci...
Teraz musza drzeć o swoją przyszłość :(
Byłem dwa razy jakieś 4 i 2 lata temu polecam!
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#3 PostWysłany: 05 Kwi 2017 10:51 

Mnie jakaś starsza babeczka oprowadzała. Faktycznie pasjonatka. Wszystko wiedziała o tym miejscu. Biegałem za nią , jak nigdy za żadnym przewodnikiem , żeby nic nie uronić. Wiedzę miała bogatą.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 05 Kwi 2017 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 791 294
platynowy
Warto pamiętać, że jeżeli ktoś jest tam pierwszy raz i jest kompletnie zielony to samo łażenie między bunkrami jest średnio atrakcyjne.

Dobry przewodnik (a z tych kilku wizyt pamiętam, że byli dobrzy) naprawdę mocno rozjaśnia całe zwiedzanie.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
mediolan lubi ten post.

#5 PostWysłany: 05 Kwi 2017 13:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Też mi się tam podobało, ale ceny naprawdę były tam pod niemieckich turystów.
Jak ktoś sporo czytał o Wilczym szańcu i o historii II WŚ to nawet bez przewodnika mu się tam spodoba.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Kwi 2017 23:40 

niebieski
Miejsce niesamowite, ale o niewykorzystanym potencjale. W dotychczasowej formie nie różni się wiele od setek innych bunkrów i fortyfikacji. Ostatnio jest moda na nowoczesne muzea (Powstania Warszawskiego, Polin, IIWŚ w Gdańsku itp.), może wpadną na pomysł jakichś "wycieczek z dreszczykiem", gier terenowych czy rekomstrukcji.
 Profil Relacje PM off
d-t-x lubi ten post.

#7 PostWysłany: 06 Kwi 2017 08:28 

Mała dygresja.
Tak to jest , że latamy po świecie, a dobrze własnego [ pięknego ] kraju nie poznaliśmy.
Ostatnio rozglądam się , gdzie uderzyć latem samochodem , na corocznej objazdówce po kraju.
I sobie uświadomiłem , że np nigdy w puszczy Białowieskiej nie byłem. :o Unikat na skalę europejską. Można bez wizy teraz i o Białoruś zahaczyć. A trochę wyżej w stronę Litwy 2 parki narodowe Wigierski i Biebrzański. Nawet nie miałem świadomości , że istnieją.
Więc sprawa jasna.
Na północny wschód trzeba jechać. 8-)
 PM off  

#8 PostWysłany: 06 Kwi 2017 20:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Myśle ze nie powinieneś pisać w liczbie mnogiej. Nie twierdze ze byłem w każdym jednym miejscu w PL, ale zjeździłem naprawdę sporo, przeróżnymi środkami lokomocji (samolot, pociąg, auto, rower, kajak, but), chyba ciagle więcej niż jakikolwiek inny kraj - mimo ze czasem ocieram się o dopuszczalna granicę przebywania poza krajem bez konsekwencji migracyjnych ;-)
Tak wiec przepraszam, ale jestem z tych co chwalą cudze całkiem dobrze znając swoje. :)

#9 PostWysłany: 06 Kwi 2017 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
@jacakatowice załóż kolejny temat, ten jest o wilczym szańcu :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość