Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Pomysł na Lombok
#1 PostWysłany: 18 Paź 2013 19:05 

złoty
W marcu 2014 robię wypad z Bali na Lombok i tutaj prośba do wszystkich, którzy mieli okazję zobaczyć wyspę, o sugestie na krótki pobyt. Tak to wygląda czasowo:

Przylot: 1 marca, 14:00
Wylot: 2 marca, 17:15

Początkowo planowałem wspinaczkę na Rinjani, ale w tej konfiguracji lotów na wejście na szczyt zostaje zdecydowanie za mało czasu, poza tym nie wiem czy w tym okresie (pora deszczowa) wyprawy na wulkan w ogóle są organizowane.
Gili też raczej odpadają - chcę je sobie zostawić na przyszły raz, kiedy będę miał więcej czasu.
 Profil Relacje PM off  

Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍 Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍
Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴 Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴
 Temat postu: Re: Pomysł na Lombok
#2 PostWysłany: 18 Paź 2013 19:26 

Na północy są fajne wodospady, do których się dochodzi przez dżunglę, na południu widowiskowe oceaniczne plaże (na nas zrobiły wrażenie, mimo że to tylko plaże).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Paź 2013 19:46 

złoty
mmateoo, masz na myśli wodospady w okolicy Senaru? Da się do nich dojść indywidualnie, czy trzeba brać przewodnika?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Paź 2013 15:34 

My byliśmy z prywatnym przewodnikiem, bo jeździliśmy z nim przez 3 dni, ale sama ścieżka nie jest skomplikowana (jedna droga, która potem się rozgałęzia). Wprowadził nas bocznym wejściem, żeby nic nie płacić, tak więc nie wiem, jak jest, jak się wchodzi główną drogą. Nie mam też pojęcia, jak tam dojechać na własną rękę.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Paź 2013 15:45 

złoty
Wodospady, o których pisałem to chyba najpopularniejsze na wyspie, wiec pewnie myślimy o tym samym. Obawiam się tylko o czas, bo od tych wodospadów na lotnisko jest dobrze ponad 100 km, a droga jak wiadomo autostradą nie jest ;) Pamiętasz może ile mniej więcej zajęło Wam dojście i powrót?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości