Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Japonia na wiosnę
#1 PostWysłany: 01 Gru 2015 11:49 

Szukam towarzystwa na wylot 2-3 tyg. do Japonii. Termin: wiosna 2016 (marzec/kwiecień/maj). W planie aktywne zwiedzanie zabytków, kompleksów świątynnych, parków narodowych. Noclegi w hostelach/tanich hotelach i obowiązkowa noc w ryokanie. Szczegółowy plan do dogania, ale myśle że powinien zawierać takie punkty jak Tokio, Kioto, Osaka, Hiroshima, Nara i być może Okinawa jak czas pozwoli. Preferowałbym podróżowanie za pomocą JR Pasa (cena zwraca się już na odcinku Tokio - Kioto)
Kilka słów o sobie:
Jestem Adam, mam 25 lat i mieszkam w Płocku. O wyjeździe do Japonii myślę od dawna, ale teraz dopiero mogę sobie na niego pozwolić. Zatem czas spełnić swoje marzenia :P Znam angielski na bardzo dobrym poziomie. Dodatkowo japoński na poziomie podstawowym, także w najprostszych sprawach dogadam się z Japończykami. Ciągle jednak się uczę więc w miarę upływu czasu powinno być już tylko lepiej :) Oprócz standardowego zwiedzania chciałbym zobaczyć na własne oczy jak bardzo różni się życie Japończyków od naszego. Lubuję się również w japońskiej kuchni i takie takoyaki prosto ze "straganu" z japońskiej ulicy nawiedzają mnie co noc we śnie :P
Jestem osobą bezkonfliktową, łatwo się można ze mną dogadać. Jestem otwarty na pomysły innych. Cenie sobie uczciwość i zaufanie. Interesuje się literaturą, gotowaniem oraz sceną e-sportową na świecie.
Jeśli znajdziemy wspólne tematy, wiek i płeć nie grają roli. Zresztą oboje marzymy o Japonii więc już mamy coś co nas łączy.
Czekam na odzew na pw lub saitosk@wp.pl :)
Hej ho!

Ostatnio edytowany przez Roku, 01 Gru 2015 12:03, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍
Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷 Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷
 Temat postu: Re: Japonia na wiosnę
#2 PostWysłany: 13 Gru 2015 19:00 

Witam!
Ostatecznie ustaliliśmy termin 29.03.16 (+/- 2 dni) - 15.04.16 (+/- 2 dni)
Na chwilę obecną zdecydowanymi na 100% osobami jestem ja i pewien 32-letni kolega. Na decyzję reszty zainteresowanych ciągle oczekuję. Liczę, że otrzymam wiążącą odpowiedź do świąt Bożego Narodzenia.
Jakby ktoś jeszcze miał ochotę, serdecznie zachęcam :)
Po więcej informacji zapraszam do kontaktu.
Hej ho!
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Japonia na wiosnę
#3 PostWysłany: 24 Sty 2016 14:46 

Witam,
Wraz z dwoma kolegami poznanymi na tego typu portalach, zamiarujemy wyruszyć do Japonii w pierwszej połowie kwietnia. Jesteśmy na etapie końcowych przygotowań, ale postanowiliśmy poszukać jeszcze jakiś chętnych, tak z 1-2 osoby. Nasz przedział wiekowy to 26-32lata i mniej więcej takich osób jeszcze szukamy.
Kilka informacji o wyjezdzie:
Termin: 31.03 - 16.04
Skrócony plan podróży: Warszawa - Nagoya - Osaka - Kyoto - Koyasan - Hiroshima - Miyajima - Himeji - Takayama - Tokio - Warszawa
Bazy wypadowe: Nagoya(2) - Osaka (5) - Koyasan (1) - Tokio (7)
Koszt (5500zł - 6000zł):
- lot 2400zł
- noclegi 1500zł (airbnb, średnio po 100zł za noc od osoby) + 350zł (nocleg w świątyni buddyjskiej - temat wciąż do dogadania)
- JRP 1500zł
- jedzenie, pamiatki, wejściówki we własnym zakresie

Jeśli ktoś byłby zainteresowany lub ma jakieś pytania to proszę o wiadomość/email, najlepiej z namiarami na skype albo z telefonem, aby sprawnie to wszystko załatwić.
Zapraszamy chętnych. Na wiążącą decyzję czekamy do piątku 29.01
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości