Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 26 Sty 2013 04:11 

srebrny
wow mroszaty, super sprawa, dzieki za zdjecia oraz informacje praktyczne, ciekawe, szkoda ze do narity wybieram sie tylko na 7 godzin pod koniec kwietnia :) a pozatym pytanie do innych czy ktos byl w japonskiej lazni i w japonii w klubie na imprezie, jakie wrazenia ? :)
 Profil Relacje PM off  

Mega! 💥 Czarterowe loty na Wyspy Zielonego Przylądka za 799 PLN🌤️👙 Mega! 💥 Czarterowe loty na Wyspy Zielonego Przylądka za 799 PLN🌤️👙
Jarmark świąteczny w stolicy Litwy 🎄 Loty do Wilna i 4* hotel za 619 PLN ❄️ Jarmark świąteczny w stolicy Litwy 🎄 Loty do Wilna i 4* hotel za 619 PLN ❄️
#22 PostWysłany: 26 Sty 2013 05:36 

Loty: 135
Kilometry: 254 214
co do łazni to fajna sprawa, ja nocujac w Tokio w Shinjuku Capsula Hotel nocka obecnie od 2100 YEN, korzystalem tylko z lazni bo tam byly tylko prysznice, ogolnie dostajesz kimono do lazni, wchodzi na golasa, siadasz na takim malym plastikowym krzeselku i sie myjesz, oprocz tego w tym samym pomieszczeniu masz 3 baseny z roznymi temperaturami wody i obok tego dla chetnych sauna :)

BTW, w lazni smigasz tylko na golasa, < skosnoocy maja bardzo male ptaszki hehe >

Hotel tylko dla mezczyzn, spanie w kapsule super sprawa czujesz sie jak na statku kosmicznym, w kazdej kapsule telewizor i budzik, wszedzie czysciutko , posciel zmieniana codziennie

Lokalizacja hotelu 200 metrow od stacji shinjuku

Co do Osaki to tez nocowalem w Hotel Tayio cena przystepna, chociaz tez mnie dziwily 2 prysznice na caly kilkupietrowy hotel. Ze stacji metra Dobutsuen Mae wyjscie nr 2. Ogolnie dobry dojazd do lotniska Kansai. 300 metrow dalej jest stacja kolejki Kansai Limited Expeess.

Poza tym to Probowalisci grac w Pachinko ? Ja sie nie zdecydowalem jak dla mnie to za glosno,i troche nudne

#23 PostWysłany: 26 Sty 2013 10:29 

Skrytki na bagaż są na każdej stacji pociągów. 600Y za największą potem 500 , 400 ( ja się w tą zmiesciłem) 300Y,
Generalnie nowsze szafki są w cenach i wielkościach które podałem. Natomiast może zdażyć się że będą tylko 500 i 300 jenowe i często tak właśnie jest.

#24 PostWysłany: 26 Sty 2013 10:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Przed chwilą wcisnąłem w siebie Big-maca. Kosztuje 300, w zestawie 650.
Mc Donaldów wszędzie pełno, innych znanych mi z Azji barów nie spotkałem (np. Chowkinga, KFC
).
Jednak zdarzają się automaty na inne pierdoły, jak gazety, lody.
Widziałem też w maszynie jakieś małe pudełeczka, wyglądały jak talie kart, ale w środku było coś jakby skarpetka (chusteczka?).
A najtańsze piwo 0,5l z automatu widziałem za 150 jest tez jakieś "w promocji" za 170).
Automat napotkałem wychodząc ze stacji Tengachaya - idzie się pasażem handlowym jakieś 300m, przechodzi przez tory (o mało nie przejechał mnie pociąg), za 100m po lewej jest ten promocyjny automat.
Za jednym piwem nie warto dygać (straszne tam zadupie), ale gdyby ktoś chciał się zaopatrzyć hurtowo, daleko nie jest.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 26 Sty 2013 21:21 

Wspaniałe zdjęcia ! Jakim aparatem robiłeś bo jakość przednia

#26 PostWysłany: 26 Sty 2013 21:53 

i jakie obiektywy miałeś ze sobą?:D
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 26 Sty 2013 22:54 

jobi napisał(a):
AndrewS napisał(a):
Mateusz napisał(a):
[quote="jobi"]
Polecam hotel z booking - "Business Hotel Taiyo" - pokój nawet spory jak na cenę 1700/noc, w odległości 30 m stacja metra z dobrym połączeniem dokądkolwiek i 50m do sklepu.

Również tam spałem, u mnie lepsza cena była na Agoda.com.

Jakieś uwagi praktyczne co do tego "hotelu" ?

A co Cie interesuje?
Obok hotelu Taiyo (ściana w ścianę) jest drugi podobny, cena też - za 1 noc 1800, za 3 noce 5000.

Z lotniska KIX: bierzesz kasę z bankomatu (jesli potrzebujesz, naprzeciwko schodów jest informacja i bilety Kansai Thru Pass.
Wraz z Kansai Pasem dostajesz fajna mapke połaczeń i poradnik dot. zabytków w okolicy (m.in Kioto, Nara) a nawet gotowe plany wycieczek, ceny biletów wstępu itp.
Wchodzisz schodami na górę - zaraz po prawej kasa i bramki do pociągów nankai (czy jakoś tak).
Jeśli nie kupiłeś Kansai pass, to kupujesz bilet za 980 i jazda.
Wysiadasz 1 przystanek przed stacja Namba - Shinimamiya. Kawałek idziesz pieszo (200m) - tu nie pomogę, ale hotel jest usytuowany przy głównej, dużej ulicy, tuz nad stacją metra Dobutsuen Mae.
Potem jak poruszasz sie po mieście, zawsze wracasz do tego Dobutsuen Mae - nawet bez włączania nawigacji trudno nie trafić.
Zalety hoteliku: lodówka, regał, telewizor LCD, normalne łóżko (przynajmniej mi takowe przydzielono), dużo gniazdek (100V, mój czajnik bezprzewodowy zagrzewa wodę w 30 min).
Jest wszystko, co trzeba - świeżutka pościel, ręcznik, kapcie, kimono :shock:
W kabinach prysznicowych szampon i mydło w dużych dozownikach.

Wady - poduszka wypchana plastikowymi rurkami pociętymi na 1cm - może bycz bardżo boleszne.
Ubikacja "western" tylko na 1 i 8 piętrze (podgrzewana deska, na innych piętrach tylko "na narciarza").
2 prysznice na 200 pokoi (ale bardzo przyzwoite). Łaźnia czynna coś od 17:00 do 20:00 (dla mężczyzn).
Napisy na pilocie od klimy po japońsku - cholerstwa nie udało mi się uruchomić - zasypiałem w zimnie a nagle nad ranem klima sie włączyła i zrobiło sie ze 30 stopni. Atrakcja.

Ogólnie śpi sie zupełnie przyzwoicie.

Sklepy Family Mart sa wszędzie, mniej więcej co 100-300m - nie ma problemu z zaopatrzeniem w żadnej lokalizacji.
O cenach żywnosci parę juz osób pisało - na osobę trzeba liczyć te 1500 dziennie, chyba, że "tinska dupta" komuś wystarczy.
Sushi od 300 za mały kąsek, przyzwoite porcje od 1000 (a takie "de lux' za 2000). Nie jestem fanatykiem sushienia i nie skusiłem się (w galeriii handlowej w Polsce 3x tańsze).[/quote]

też spałem w tym hotelu i tez go miło wspominam
co do klimy to na wyświetlaczu pilota po prawej stronie są ustawienia odnośnie grzania, 3pozycja to właśnie grzanie a po lewej stronie wyświetlacza są tryby nadmuchu 1 opcja to auto i najbardziej się sprawdzala a na noc ostatnia opcja czyli silent temperaturę to już każdy powinien sam rozkminic ;)
co do cen sushi to się nie zgadzam bo jest taniej niż u nas w Tokyo w okolicach shibuyi
za zestaw zapłaciłem 735 yenow
Image

ja dawalem rade za 1000 yenow dziennie
kawa na śniadanie i onigiri czyli kulki ryżowe z farszem, na obiad cos z hottomoto albo familimart a na kolacje też coś zawsze się znalazło ;) nie chodziłem glodny ;)
Wysłane z mojego GT-I9300
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 28 Sty 2013 14:59 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
W internecie natknąłem się na informację o sklepach LAWSO 100 (jakiś spożywczak) z żywnością za 100-105 jenów.
Ma ktoś doświadczenia z tym sklepem ?

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Sty 2013 15:31 

JIK napisał(a):
W internecie natknąłem się na informację o sklepach LAWSO 100 (jakiś spożywczak) z żywnością za 100-105 jenów.

byłem w takim sklepie i wszystko było za 105 :) było dużo słodyczy np paluszki w połowie czekoladowej pocky kosztowały 105 a np w familimart są za 150

dużo zupek Ramen jest i tych ich różnych noodli :)

świeżego nic nie było.

Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Sty 2013 15:38 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

diarem napisał(a):
JIK napisał(a):

byłem w takim sklepie i wszystko było za 105 :) było dużo słodyczy np paluszki w połowie czekoladowej pocky kosztowały 105 a np w familimart są za 150

dużo zupek Ramen jest i tych ich różnych noodli :)

świeżego nic nie było.

Da radę coś zjeść i przeżyć ;)

Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Sty 2013 15:57 

szukaj dużych supermarketów bo tam mają gotowe kotlety albo jakieś inne dziwne kawałki mięsa na sztuki za około 50, 60
w familimart też przy kasie mają udka kurczaka skrzydełka czy piersi smażone na zapleczu rano smaczne ale nieopłacalne bo sztuka 160.
ogólnie nie martwilbym się jedzeniem jak lubisz taka kuchnie :)
mi wszystko smakowało :)

Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 30 Sty 2013 04:50 

JIK napisał(a):

Nic specjalnego. Oferta skromna, cenowo także bez rewelacji.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 30 Sty 2013 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Dokładnie, szukaj dużych supermarketów. Chociaż w Japonii na szukanie zawsze szkoda czasu.
W Kyoto mieliśmy swój typ - wciąż jeszcze pachnący nowością Aeon Mall Kyoto:
http://www.japantravelinfo.com/news/news_item.php?newsid=323

Należało wyjść z dworca Kyoto Station wyjściem południowym (po przeciwnej stronie torów niż przeszklona hala główna dworca) i kierować się wzdłuż dworca na zachód. Po chwili po drugiej stronie ulicy widać było budynek, którego zdjęcie jest w załączonym artykule. Na google maps jeszcze go nie ma (duże połacie parkingów) ale w street view i panoramio już jest. Mnóstwo sklepów, MC Donek na górze, ale co najważniejsze, na parterze dobrze zaopatrzony supermarket ze świeżym bento, przyzwoitym pieczywem, owocami, alkoholami itd i cenami nawet do -30% od tego co widzisz w Lawsonie, 7-11 czy Family Marcie.
Pani w kasie oczywiście zagadała do nas po japońsku, ale od razu skumała że do betonu przemawia, więc szybko wyjęła karteczkę spod kasy, a na niej wyczytaliśmy "Czy życzy Pan sobie reklamówkę?" :)
Z palarni Malla widać już było pagodę To-ji Temple, więc można o supermarket zahaczyć po drodze z dworca do świątyni To-ji.

#34 PostWysłany: 30 Sty 2013 11:39 

srebrny
Matt80 napisał(a):
co do łazni to fajna sprawa, ja nocujac w Tokio w Shinjuku Capsula Hotel nocka obecnie od 2100 YEN, korzystalem tylko z lazni bo tam byly tylko prysznice, ogolnie dostajesz kimono do lazni, wchodzi na golasa, siadasz na takim malym plastikowym krzeselku i sie myjesz, oprocz tego w tym samym pomieszczeniu masz 3 baseny z roznymi temperaturami wody i obok tego dla chetnych sauna :)

BTW, w lazni smigasz tylko na golasa, < skosnoocy maja bardzo male ptaszki hehe >
czy to prawda ze lazni i tzw. hot spring sa rozdzielno plciowe zeby po Bozemu bylo ? :)
aha, czy ktos byl z was w japonii na imprezie w klubie ? :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
michcioj napisał(a):
czy to prawda ze lazni i tzw. hot spring sa rozdzielno plciowe zeby po Bozemu bylo ? :)
aha, czy ktos byl z was w japonii na imprezie w klubie ? :)

Prawda. Ale raczej nie dlatego, "żeby po Bożemu było". Ach te nasze katolickie zaszłości... ;-) Uwarunkowania kulturowe bardziej niż religijne. Dochodzi do tego oszczędność miejsca (jedna łaźnia zamiast dwóch).

Ktoś był. Najlepiej zakoleguj się z localsami. Oni Cię przeciągną po klubach.

#36 PostWysłany: 05 Lut 2013 11:41 
Awatar użytkownika

I daję obiecane opisy do zdjęć:
http://www.fly4free.pl/mateusz-i-lucek- ... torelacja/

:D
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 07 Lut 2013 00:49 

@niewielki mam do Ciebie kilka pytań, ale nie jestem w stanie wysłać Ci prywatnej wiadomości, ponieważ dostaję taki oto komunikat "Przepraszamy, ale nie jesteś autoryzowany do użycia tej właściwości. Prawdopodobnie musisz się zarejestrować lub więcej udzielać, aby móc skorzystać z tej właściwości."

Czy mógłbym Cię prosić o kontakt via email: tomekagu@wp.pl? albo chociaż podaj proszę jakiś namiar na siebie, to sam napiszę :) dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 07 Lut 2013 23:14 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Zadawjcie pytania tutaj, wiecej ludzi skorzysta na informacjach, a niewielki nie będzie musiał się powtarzać.

Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 12 Lut 2013 01:08 

pytanie praktyczne odnośnie korzystania z willerexpress czy ktoś z was korzystał?np 3 dniowy w cenie 10 tys y wydaje się być bardzo praktyczny chodzi mi o kwestie zakupu= jeśli dobrze wyczytałem kupić go mogą tylko cudzoziemcy i to po za terenem japonii i najwcześniej na 3 miesiące przed przyjazdem do japonii, czyli kupując on line i płacąc karta przesyłają to na adres domowy do polski?jak wygląda kwestia np zamawiania i rezerwacji numerów i miejsc w takim autobusie????
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 01 Mar 2013 21:26 

wrzucam relacje z niskobudżetowego wyjazdu do Japonii w terminie 26.01-09.02.2014 z Alitalią

www.najana.blog.pl
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości