Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Holandia w 2 dni?
#1 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:15 
Awatar użytkownika

srebrny
hej,

mam 2 dni na zwiedzanie Amsterdamu bądź czegokolwiek innego w Holandii [dokładnie to od wieczora w czwartek - będę 'startował' z Utrechtu, do niedzieli rano - wylot z Amsterdamu o 12.30]

jak najlepiej wykorzystać ten czas? bujać się spokojnie po Amsterdamie czy może warto wyskoczyć na parę godzin gdzieś dalej? chętnie poznam wasze propozycje

z góry dzięki, pozdro
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Egipcie 🌴😎 5* hotel z aquaparkiem za 2024 PLN Wypoczynek w Egipcie 🌴😎 5* hotel z aquaparkiem za 2024 PLN
Zimowa ucieczka na Maderę 🌴🌊 Loty i 7 noclegów za 1639 PLN 🔥 Zimowa ucieczka na Maderę 🌴🌊 Loty i 7 noclegów za 1639 PLN 🔥
 Temat postu: Re: Holandia w 2 dni?
#2 PostWysłany: 22 Paź 2014 01:30 
Awatar użytkownika

srebrny
nie wszyscy naraz!
 Profil Relacje PM off
Grzegorz40 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 22 Paź 2014 04:06 

Zbanowany
Ja bym korzystal z 'uroków' Amsterdamu jeśli choć trochę Cię to interesuje. Nie mam tu na myśli eee... fizycznego korzystania. :D :D Ale naprawde bywa śmiesznie momentami w pewnych, dwuznacznych sytuacjach :D
Większość miast holenderskich to wielkie korpo gdzie toczy się normalne życie, do zwiedzania jak już znajdziesz kilka muzeów. Wiele wsi ma coś do zaoferowania, ale poza tym czymś nie ma nic więcej = zwiedzisz, jedziesz dalej.
Ja bym zostal w Amsterdamie, ma sporo atrakcji i jest (w twoim przypadku) najtańsza opcja.
Z drogich opcji (chyba że kupisz bilet promo na kolej w którejś z sieci handlowej) to polecam przygraniczna Antwerpię z zabytkowa zabudowa.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Paź 2014 07:28 

Jak masz Amsterdam i Utrecht, to możesz na nich poprzestać, po drodze odwiedzając jakiś polder. Nie trzeba się specjalnie upierać, by Amsterdam zaliczyć w jeden dzień. No, chyba że chcesz chłonąć atmosferę miejsca
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Paź 2014 07:35 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Na pewno Holandia warta zobaczenia jak i Amsterdam. Miasto ma bardzo fajny klimat, mozna tam sobie zorganizować roznego rodzaju atrakcje, nie tylko te niedozwolone w innych krajach. Zdecydowanie warte są wszystkie targi rybne itp.
JA planuje jeszcze w tym roku zajrzec do Rotterdamu, wlasnie aby porownac drugie najwieksze miasto Holandii z Amsterdamem.
W ogole Holandia na pierwszy rzut oka wydaje sie być dobrym miejsce do mieszkania, bardzo zielono, ekologicznie, i wszedzie te boiska pilkarskie.

#6 PostWysłany: 22 Paź 2014 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Jeśli lubisz wiejskie klimaty i rower, to ja proponuję jednodniową wycieczkę rowerową do Marken i Zaanse Schans (ok.70 km). Trasa rowerowa bardzo przyjemna, bez podjazdów (jak to w Holandii), dobrze oznaczona dzięki licznym mapom na skrzyżowaniach ścieżek rowerowych, a miejscowości docelowe również bardzo urokliwe.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość