Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Sie 2021 21:25 

• Polska, ale nie ma większego problemu w dojechaniu do Berlina lub dolocie gdzieś w rozsądnej cenie.

Dokąd
  • Ciepłe Kraje które oferują coś więcej niż tylko ładną plażę. Oczywistym wyborem byłby Meksyk, ale jesteśmy otwarci na inne propozycje z racji że loty do Meksyku gwałtownie zdrożały, a Stany nadal zamknięte.

Data wylotu
  • 11.09.2021

Data powrotu
  • 30.09.2021

Długość pobytu
  • Idealnie okolice 10-14 dni.

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Meksyk z Berlina za ok. 2000 złotych, Stambuł w okolicy 700.

Dodatkowe informacje
  • Cześć!

Chciałbym prosić o waszą pomoc i radę odnośnie urlopu we wrześniu. Niespodziewanie zmieniam pracodawcę we wrześniu przez co muszę odebrać zaległy urlop.

Wracamy z Katalonii 5 września i od tego czasu jesteśmy dostępni. Koniecznie muszę być w Krakowie 1 października. Szukam jakiegoś dłuższego, najlepiej dalekiego wyjazdu w tym okienku, który dodatkowo nas nie zrujnuje - idealnie na 10-14 dni.

Pierwsza myśl - Meksyk - ja robiłem już objazd dwa razy, ale narzeczona nie miała jeszcze szansy odwiedzić. Inne pomysły to Dominikana, ale lubimy aktywnie zwiedzać podczas wakacji i boje się że dwa tygodnie to zbyt dużo. Może możecie mi doradzić jakiś kierunek i jednocześnie pomóc znaleźć loty w dobrej cenie? Rozważymy każdą opcję.

Dziękuję z góry!
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 15 Sie 2021 21:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z Krakowa jest Brazylia za 2100-2200 PLN KLM.
 Profil Relacje PM off
Klejnot Niklu lubi ten post.
Klejnot Niklu uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 15 Sie 2021 21:44 

Zeus
Widziałem te loty i dla mnie brzmi bardzo dobrze, ale niestety napotkałem spory opór u swojej drugiej połowy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Sie 2021 21:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No to Bogota z Berlina za 1800-1900 KL/AF
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 15 Sie 2021 21:53 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Takie na szybko propozycje z Mediolanu. Dostac sie tam z Polski za niewielkie pieniadze to nie problem. Wszystkie loty w drugiej połowie września na ok dwa tyg.

1. Peru. Fajne plaże w Limie w dzielnicy Miraflores np. na zakończenie pobytu. Fajnie sie tez mozna rozerwac w dzielnicy Barranco. No i poza tym to Peru ma baaardzo duzo do zaoferowania. Machu Picchu, Cusco, Colca, Titcaca, Arequipa i wiele więcej.
Załącznik:
lim.jpg
lim.jpg [ 49.45 KiB | Obejrzany 1698 razy ]

2. Kolumbia
Załącznik:
Bog.jpg
Bog.jpg [ 65.2 KiB | Obejrzany 1698 razy ]

Plaze na wybrzeżu karaibskim wraz ze wspaniałym miastem Kartahena (stare miasto otoczone murami oraz forteca) oraz wiele innych atrakcji tzn. Medellin, Cali, Ciudad Perdida, Bogota (muzeum złota i Montserrat), Zipacira (kopalnia soli) i wiele więcej. Jest co robic. Duzym plusem Kolumbii w obecnych czasach jest to ze nie potrzeba zadnych testów ani kwarantann aby tam wjechać. Sam planuje się wybrać kolejny raz do Kolumbii na przełomie października/listopada

3. Brazylia. Wiadomo ;)

Załącznik:
sao.jpg
sao.jpg [ 58.82 KiB | Obejrzany 1698 razy ]
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 16 Sie 2021 00:05 

srebrny
Ponieważ sam mam lot do Kolumbii z Włoch we wrześniu - chciałbym przestrzec , że Włochy nie są najlepszym wyborem ze względu na bardzo niejasne przepisy COVID-owe. Przy powrocie z większości krajów Ameryki Południowej podlegamy testowi + 10 dniowej kwarantannie. Kwarantanny możemy uniknąć albo jeśli tranzytem opuścimy Włochy bez opuszczania strefy tranzytowej lotniska (co jest problematyczne przy wieczornych powrotach), albo opuścimy Włochy własnym transportem w ciągu 36h.

Sam myślę o zmianie powrotu na Szwajcarię , bo tam zaszczepieni nie potrzebują nawet testu, a różnica w cenie biletu będzie pewnie porównywalna z ceną testu który jest wymagany we Włoszech.
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 16 Sie 2021 09:58 
Awatar użytkownika

złoty
Potwierdzam, kwarantanna obowiązkowa w Hiszpanii po powrocie z Kolumbii, z Brazylii to w większości krajów problem, no i te opisy jak z biura podróży,
byłem 2 tygodnie temu na Miraflores, jest zimno, a to co jest na styku oceanu i lądu nazwać plażą, to wielu się by rozczarowało, ceny fajne ale kupowane przez ota, w samej linii o ok 4,5 stówek więcej, a to ważne w razie problemów z covid, w UX można wziąć np voucher w razie problemów, i na koniec Cartagena, ciepła woda owszem, ale standard plaży i jakość wody też nie takie jak u nas czy w Bułgarii, a przed 18 policja wszystkich wyganiała z wody i plaży,
Jak już komuś Egipt się znudził to jednak polecam Dominikanę lub Meksyk
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 16 Sie 2021 12:01 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
Madeira, Azory przyjemna pogoda i mnostwo atrakcji, wedrowki po gorach, lasach, wodospadach... plywanie, nurkowanie, wycieczki lodzia na ogladanie wielorybow, canyoning, cliff climbing i czego tylko dusza zapragnie. Inna opcja to Kanary, tez mozna intensywnie spedzic czas, szlakow pieszych na takiej Teneryfie setki. Ja sama sie zarzekalam ze na Kanary najwczesniej na emeryturze bo plaza to przeciez nuda, ale polecialam w grudniu z braku innych mozliwosci i bylam zachwycona.
inna opcja to Cypr czy Wyspy Zielonego przyladka .. Grecja, Maroko
 Profil Relacje PM off
Klejnot Niklu lubi ten post.

#9 PostWysłany: 16 Sie 2021 14:42 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
No i trzeba pamiętać, że wrzesień na Karaibach to okres huraganów, więc raczej inne rejony trzeba brać pod uwagę.

#10 PostWysłany: 16 Sie 2021 16:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Kapsztad za 2145zl?
https://www.kayak.co.uk/flights/BER-CPT ... rt=price_a

Zresztą tu masz caly swiat:
https://www.kayak.co.uk/explore/BER-anywhere?budget=410

Co twojemu partnerowi nie pasuje w Brazylii? Za dlugi lot?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości