Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Sie 2012 02:40 

Nie za bardzo wiedziałem w jakim dziale zapytać, więc proszę o wyrozumiałość :D
Otóż mam ponad 2m wzrostu i sporo cyrków w podróżach autobusami/busami za sobą spowodowanych brakiem miejsca na nogi :| Czasami udało się zająć sobie 2 miejsca więc było znośnie :lol:

Jak jest w Ryanair? Człowiek mojego wzrostu zmieści się w normalnych miejscach, czy rzędy 1,16,17 są jedyną opcją?
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 08 Sie 2012 05:34 
Awatar użytkownika

niebieski
B738 Ryana nie są najgorsze pod tym względem, mając 1,98m mieszczę się dość swobodnie, oczywiście nie jest to jakoś super wygodne, acz na krótkie trasy do zniesienia.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Sie 2012 07:24 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 95 262
niebieski
Ja mając 205cm dwa razy leciałem Ryanairem i w obu przypadkach siadałem przy wyjściach awaryjnych więc nie powiem Ci czy podróż na zwykłych siedzeniach była możliwa, ale nie bardzo sobie wyobrażam np. 3 godzinną podróż na siedzeniu gdzie miejsca na nogi jest tyle co w busie podmiejskim

Jak to teraz jest w Ryanie, dalej kto pierwszy ten lepszy czy fotele z miejscem na nogi trzeba sobie jakoś rezerwować?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Sie 2012 08:09 

tani przewoznicy mocno zwezaja przestrzen miedzy siedzeniami - niestety liczy sie ilosc osob w samolocie.
jestem duzo nizszy od was a i tak mi w wizzie czy ryanerze ciasno :)
dlatego uwazam ze z takim wzrostem masz 2 mozliwosci - albo tak jak piszesz bierzesz miejsca z dodatkowa przestrzenia na nogi (mozna sie rowniez załapac na darmowe miejsce przy wyjsciu awaryjnym kiedy wsiada sie pod koniec - wtedy ktos te miejsca musi zajac - o ile sa jeszcze wolne - kilka razy udąło mi sie na nie wcisnac (w wizie pytali tylko czy znam jezyk i jak sie bedziemy rozbijac to czy ogarne temat :))
albo (co mi sie zdarza) siadasz na wewnerzne miejsca - wtedy na korytarz wywalasz nogi. minus to taki ze jak ktos przechodzi to albo je chowasz albo ktos je omija. gorzej jak zaczynaja sprzedawac pierdoły na wózkach :)
na szczescie te loty nie trwaja wiecej niz kilka godzin i jakos mozna sobie poradzic.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Sie 2012 13:55 

Coś wiem na ten temat. Tylko podczas mojego pierwszego lotu wykupiłem przestrzeń na nogi, bo zauważyłem, że można sobie poradzić w inny sposób.
Trzeba być na prawdę wysokim i z uśmiechem na twarzy podejść do stewardessy stojącej po środku samolotu. Albo od razu wskaże nam, aby usiąść tam gdzie chcemy, albo zerknie na bilet, później na nas i pomimo, że widzi brak wykupionego miejsca, to i tak sama zapyta czy znamy język angielski i czy wcześniej lecieliśmy samolotem. Wiem, że może to dziwić, ale zarówno w Wizz jak i Ryanair, nie miałem z tym problemów. Powiem więcej, na kilkanaście lotów-100% skuteczności. Nie wchodzę jako pierwszy, ani jako ostatni do samolotu. Tak właściwie to wcale mi się z tym nie spieszy. Liczy się podejście na luzie i uśmiech.. no i wzrost z tego co zauważyłem :)

Natomiast co do standardowych miejsc, to jest faktycznie ciasno. Kiedyś leciałem ze znajomymi i chcieliśmy siedzieć obok siebie. Wnioski: 1-1,5h lot przeżyję nie łamiąc się za bardzo. Oczywiście najlepiej jeśli miejsce obok nas jest wolne i można się delikatnie rozłożyć. To tak z moich obserwacji.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Sie 2012 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
No na szczęście stewardessy wykazują bardzo ludzkie odruchy :) Aczkolwiek ostatnim razem lecąc musiałem czekać czy czasem nie wejdą do samolotu osoby z wykupionym miejscem na nogi, ponieważ takiej osoby nie było ani jednej panie zebrały paru najwyższych facetów w samolocie i posadziły na miejscach przy wyjściach awaryjnych
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Sie 2012 18:27 

@Maris83

Masz coś wspólnego z biurem prasowym FRancy ?? Dawno sie tak nie usmialem.

#8 PostWysłany: 10 Sie 2012 19:49 

Hahaha, chyba sobie żartują. Ja mam 190cm, a co dopiero jak ktoś ma 210cm? Jeśli to prawda, to będzie trzeba się w wizzara przesiąść, może chociaż on póki co nie planuje żadnych dopłat za ,,nadmierny wzrost'' :lol:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Sie 2012 20:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Artexo napisał(a):
Hahaha, chyba sobie żartują. Ja mam 190cm, a co dopiero jak ktoś ma 210cm? Jeśli to prawda, to będzie trzeba się w wizzara przesiąść, może chociaż on póki co nie planuje żadnych dopłat za ,,nadmierny wzrost'' :lol:

Przecież to był żart wymyślony przez Marisa...

#10 PostWysłany: 10 Sie 2012 20:42 

@Maris83
Swietne :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Sie 2012 21:33 

O kurcze, a ja prawie uwierzyłem :lol:
Ale w sumie to w tych tanich liniach to wszystko jest możliwe :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Sie 2012 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Ciekawa teoria Marisa, choć bardziej prawdopodobna wydaje się wersja z wagą niż ze wzrostem. Już widzę ludzi którzy robią "przepak" wpychając sobie palce do gardła.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Sie 2012 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
Przecież to był żart wymyślony przez Marisa...[/quote]

ciii ... plota pójdzie i jeszcze w poniedziałek będziemy o tym czytali w gazetach xD
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Sie 2012 02:02 

Generalnie zrobił sie zamęt :) w tym co napisałem chodziło mi raczej o to ze stylistyka tekstu idealnie pasuje do tych które przedstawiają nam co jakiś czas linie, mi żart tak jak juz pisałem bardzo sie spodobał :)

#15 PostWysłany: 11 Sie 2012 10:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja zawsze sprawdzam stronę http://www.seatguru.com/
Tu dowiesz się wszystkiego o twoim siedzeniu ;)

#16 PostWysłany: 11 Sie 2012 11:17 

rml napisał(a):
No na szczęście stewardessy wykazują bardzo ludzkie odruchy :) Aczkolwiek ostatnim razem lecąc musiałem czekać czy czasem nie wejdą do samolotu osoby z wykupionym miejscem na nogi, ponieważ takiej osoby nie było ani jednej panie zebrały paru najwyższych facetów w samolocie i posadziły na miejscach przy wyjściach awaryjnych

To nie ma nic wspólnego z ludzkimi odruchami czy wygodą pasażerów. Po prostu przepisy wymagają by przy każdym wyjściu awaryjnym siedział pasażer i został poinstruowany jak je otworzyć w razie konieczności. A silni mężczyźni są wybierani dlatego, że w razie czego łatwiej sobie z tym otwieraniem poradzą. Ot, cały sekret "ludzkich odruchów" i wpływu "miłego uśmiechu". ;)

#17 PostWysłany: 11 Sie 2012 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
no odbierasz mi wiarę w ludzkość no
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości