Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2015 22:41 

Hej, szybkie pytanie - wracam z Azji w lutym i mogę wrócić albo do Madrytu, albo do Barcelony. W obu wypadkach z Azji podróżować będę Iberią, o której słyszałem, że lubi zmieniać godziny lotów. Nie wiem nic o punktualności tej linii.

W Madrycie miałbym 3h na przesiadkę na Ryanaira z powrotem do Krakowa, w Barcelonie - musiałbym się dostać do Girony, ale na przesiadkę miałbym aż 9h.

Co byście z tego polecili jako bezpieczniejsza opcja? Zastanawiam się też skąd łatwiej wrócić do Polski (na południe najchętniej), gdyby lot mi uciekł..

z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 09 Wrz 2015 22:52 

niebieski
Wybierz miasto, które turystycznie bardziej Ci odpowiada i zostań w nim na noc, jeśli budżet na to pozwala. Oszczędzi Ci to stresu, a i zobaczysz co nieco. Zarówno Madryt jak i Barcelona są godne odwiedzenia.

Przy lotach dalekodystansowych kompletnie może zmienić się godzina lotu, a wtedy nawet 9 godzin (minus dojazd do Girony) może stopnieć do zbyt niewielkiej ilości, by się przesiąść.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 09 Wrz 2015 23:01 

Dzięki, to na pewno dobra rada, ale wolałbym nie musieć marnować - bez absolutnej konieczności - dnia urlopu na nocleg (to bardziej kwestia tego, niż budżetu). Poza tym nie bardzo mogę przesunać np. 1 dzień wstecz lot z Azji, żeby skrócić pobyt tam o 1 dzień i móc mieć czas na ten nocleg.

Stąd też moje pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Wrz 2015 23:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Tak czy siak to 9 godzin przemawia za Barceloną.
Masz loty do WMI, POZ, KRK, WAW, RZE, GDN i KTW.
Imp lubi ten post.

#5 PostWysłany: 09 Wrz 2015 23:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zdecydowanie BCN - mnogość tanich lotów do wielu miast Polski, w Madrycie margines błędu zerowy.
 Profil Relacje PM off
Imp lubi ten post.

#6 PostWysłany: 10 Wrz 2015 00:16 

ok, dzięki za porady. A gdyby przesiadka w Madrycie wynosiła 5,5h? bo znalazłem jeszcze taki lot, wtedy nadal Barcelona czy 5,5 h to już w miarę bezpieczny czas?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Wrz 2015 00:19 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 693 919
niebieski
Zdecydowanie dalej Barca :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Wrz 2015 00:23 
Awatar użytkownika

srebrny
namteH napisał(a):
Tak czy siak to 9 godzin przemawia za Barceloną.
Masz loty do WMI, POZ, KRK, WAW, RZE, GDN i KTW.

jak dla mnie to 3 godziny przemawiajo za madrytem. Choc oczywiscie, polaczenia z / do Polski są lepsze z Barcelony. Choć w sumie to nie tyle z Barcelony co z Girony.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Wrz 2015 06:48 

Imp napisał(a):
ok, dzięki za porady. A gdyby przesiadka w Madrycie wynosiła 5,5h? bo znalazłem jeszcze taki lot, wtedy nadal Barcelona czy 5,5 h to już w miarę bezpieczny czas?

I wyszedł temat "pomieszanie z poplątaniem" zapewne z powodu nie podania przez autora dokładnej daty lotu:
- przy 5,5 godzinie na przesiadkę wybrałbym Madryt, przy czym przy locie Ryanair wybrałbym bilet w taryfie Business Plus z darmowym bagażem rejestrowanym i co najważniejsze z darmową możliwością zmiany trasy i daty na inny lot z siatki lotów Ryanair
- w przypadku Girony, w lutym Ryanair lata bezpośrednio tylko do Wrocławia i Krakowa, większe możliwości lotów zimą do Polski daje Barcelona El Prat
- cały czas nurtuje mnie ten Rzeszów, z tego co pamiętam Ryanair nie lata na tym kierunku od 2-3 lat, a nie pamiętam by coś innego latało na tej trasie
 PM off
jacek96 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 10 Wrz 2015 08:48 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
...
- cały czas nurtuje mnie ten Rzeszów, z tego co pamiętam Ryanair nie lata na tym kierunku od 2-3 lat, a nie pamiętam by coś innego latało na tej trasie

To chyba leciałem jednym z ostatnich lotów... ;)
Rzeczywiście, z Girony już nie lata.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości