Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Internet z roamingiem.
#1 PostWysłany: 25 Sie 2023 23:31 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 207 659
Witam, mam pytanie o roaming z miejscową Chilijską sim kartą . Mam taki plan podróży- przylatuję do Chile i chcę od razu kupić kartę na Internet, potem lecę do Argentyny z Argentyny lecę do Peru. Czy karta kupiona w Chile będzie działać na roamingu w tych państwach i jak będzie to jaka , czy lepiej w każdym kupować miejscową ? Jak by jeszcze ta karta działała w Meksyku było by super , bo na parę dni tam się też zatrzymam.Dziękuję.

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#2 PostWysłany: 25 Sie 2023 23:46 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Wydajne mi się to dość oryginalny pomysł, ale podejrzewam, że jak masz lecieć na roamingu, to najlepszymi opcjami zwykle były Lifecell/Kievstar, a teraz już większość i tak korzysta z Airalo airalo-esim-mobilny-internet-na-swiecie-3,1527,166521?start=40 i podobnych wynalazków. BTW, właśnie wróciłem z Chile i mam sim WOMa na zbyciu. ;)

#3 PostWysłany: 25 Sie 2023 23:51 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 207 659
@benedetti na SCL da się kupić Airalo czy WOM ? Z wielką chęcią kupiłby od Ciebie WOMa ale zaraz mieszkam w Kanadzie.

#4 PostWysłany: 26 Sie 2023 00:10 
Awatar użytkownika

srebrny
@benedetti pisze o aplikacjach które nie znają granic.... Nie ważne gdzie mieszkasz...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Sie 2023 01:33 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Kyivstar na Amerykę Południowa nie polecam.. Wyjątkowo wolny... Mam wrażenie, że mają jakiś najniższy priorytet.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Cze 2024 18:55 

HON fly4free
Korzystam z FlexiRoam i wszędzie hula wystarczająco szybko, w tym także bez żadnych problemów na Wyspie Wielkanocnej - w Hanga Roa i bliskich okolicach, w pozostałej części wyspy praktycznie nie ma żadnych zasięgów albo wskakują sporadycznie. Nawet powiedziałbym, że jest szybszy i bardziej stabilny od hotelowego WiFi (które samo w sobie jest też bardzo okej) tutaj.

Więc jeżeli ktoś korzysta, to nie ma absolutnie potrzeby kupowania osobnych SIM w Chile a zwłaszcza na WW.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Sty 2025 13:24 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Korzystałem z Airalo i niestety nie mogę polecić.

Otóż Airalo deklaruje, że w Chile korzysta z infrastruktury Movistara. Tymczasem na miejscu łączy się jedynie z Entelem i to w standardzie 3G (Calama, San Pedro de Atacama, okolice Atacamy). LTE było obecne tylko w centrum Santiago i nie pamiętam jak w Valparaiso.

Wymieniłem mnóstwo wiadomości z supportem Airalo. Prosili o dziesiątki screenów z telefonu, kazali powtarzać te same procedury i twierdzili, że korzystają z Movistara a nie Entela. Przy czym problem był na 3 różnych telefonach i na żadnym nie został rozwiązany.

Prędkość była naprawdę słaba (no bo w standardzie 3G). Po powrocie złożyłem u nich reklamację, oddali mi tylko niewykorzystane GB przeliczając na ich "walutę".
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 29 Maj 2025 22:57 

platynowy
Flexiroam esim w części kontynentalnej bez problemu (Claro, Movistar), na WW niestety tylko Movistar 3G (H+) a LTE łapał czasami przy lotnisku ale na krótko. Entel ponoć tam działa najlepiej ale nie wpuszczało mnie do tej sieci, mimo że support Flexiroam twierdził że mają z nimi umowę.
Antia lubi ten post.
Antia uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość