Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Lip 2022 16:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@mecenat

czy jesteś w stanie sprawdzić, do kiedy karta będzie ważna ?
nawet nie chodzi o pakiet internetu, doładowałbym sam, ale sam fakt posiadania ważnej karty ułatwiłby mi mocno życie

lecę 20 października, więc tylko jeśli karta będzie ważna do wtedy to byłbym zainteresowany
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#22 PostWysłany: 14 Sie 2022 01:09 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Z internetem w Brazylii nie ma lekko. Ostatecznie nie zarejestrowałem SIM-a, bo miałem uruchomiony pakiet roamingowy w Lifecell i tyle co na mieście bez Wi-Fi mi wystarczyło. Z tego co mi powiedzieli w salonie Vivo, na dniach zmieniły się zasady i nie można już u nich zarejestrować SIM-a na paszport, bez CPF-a. Podobno nadal da się to zrobić w Claro. Tych kolesi ze straganikami, o których pisał @rqs, nie za bardzo widziałem, ale też niezbyt usilnie szukałem.
Reasumując - i tak najlepiej wszystko sprawdzać organoleptycznie, bo to, że mi w tym salonie powiedzieli, że się nie da, to według mnie wcale nie musi oznaczać, że tak faktycznie jest.

#23 PostWysłany: 29 Lis 2022 10:34 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 29 Lis 2022 09:33 --

mogę przekazać kartę sim (operator: TIM) zarejestrowaną, jeszcze na niej jest sporo internetu (ale nie pamiętam ile). Odbiór we Wrocławiu lub wysyłkowo (pokrycie kosztów)

-- 29 Lis 2022 09:34 --

benedetti napisał(a):
Z tego co mi powiedzieli w salonie Vivo, na dniach zmieniły się zasady i nie można już u nich zarejestrować SIM-a na paszport, bez CPF-a.

może i tak, ale ciągle można rejestrować na CPFy wygenerowane w internecie, więc żaden problem
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 29 Lis 2022 13:40 
Awatar użytkownika

srebrny
parę słów ode mnie nt. internet w Brazylii - stan Ceara / Piaui:

* większość miejscowości, a przynajmniej te bardziej turystyczne, mają światłowód, więc wtedy jakość połączenia zależy wyłącznie od routera zainstalowanego w Pousadzie. Ja pracowałem 5 tygodni z Prea (Ceara) & Barra Grande (Piaui), transfery 50-150Mbps na pousadach. Calle z firmą z Europy + pracownicy w Indiach & w RPA - żadnych problemów. Raz na jakiś czas router ma awarię / słabszy moment (jak zwał tak zwał), wtedy przełączałem się na tethering 4G.
Z tym 4G to bywa różnie. W sensie jest dobrze / bardzo dobrze, transfery najczęściej 10-30Mbps, ale jeśli wasza pousada jest gdzieś za miastem to może się okazać, że tam zasięg jest słaby. Albo, jak w moim wypadku - okazało się, że w Barra Grande VIVO właściwie nie działa, czy to w centrum czy na obrzeżach, i musiałem kupić SIMa TIM.
SIMy kupuje się najczęściej w aptekach, rejestrację Wam machnie ktoś z obsługi pousady. Czasem zarejestrują to na siebie (tak było z moją pierwszą kartą, VIVO), czasem na nas (tak było z moją drugą kartą, TIM). Dla tej drugiej opcji, TIM, po pierwsze musiałem dostarczyć CPF (błahostka, do wygenerowania w internecie), po drugie parę dni po rejestracji przyszły jakby pytania quizowe na SMS na które musiałem odpowiedzieć (dot. mojego wieku bądź miesiąca urodzenia), w innym przypadku linia została by zdeaktywowana, i faktycznie słyszałem od innych ludzi o takich przypadkach. Wiadomo, z pomocą translatora, bądź przy dobrej znajomości hiszpańśkiego (mój case) da się ogarnąć.
VIVO nie udawało mi się zasilić przez apkę VIVO - nie wiem o co chodziło, ale możliwe że działały tylko brazylijskie karty płatniczne. Z kartą TIM nie było tych problemów, działało zasilenie przez apkę. Ceny internetu - nie pamiętam, ale bardzo rozsądne. Ale, biorąc pod uwagę, że i w pousadach, i w większości restauracji jest dobre / bardzo dobre WiFi, nie zużywa się setek GB danych przez 4G.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 16 Mar 2023 01:07 

Chętnie kupię aktywną brazylijską kartę sim
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 25 Mar 2023 16:04 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Mam do odsprzedania.
Ogólnie w Sao Paulo podszedłem do saonu Claro trwało to cyba za 30 min ale Pani bez problemu mi telefonicznie zarejestrowała kartę. 15 GB na 30 dni za 40 R$.
Ta sama oferte widziałem w kioskach po 29,99 ale pewnie przeskoczenie i aktywaja karty z CPF byłoby problematycznie, gdyż Pani w salonie wisiała na telefonie z 20 minut by mi aktywować kartę ( + wołała paszport/ dałem skan).

Jeśli chcesz zapraszam na PW to kartę mogę odsprzedać, parę GB jeszcze zostało ( tak z 10 :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 02 Lut 2024 21:32 

niebieski
Chętnie kupię aktywną brazylijską kartę SIM. Odbiór w Warszawie albo Krakowie
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 07 Lut 2024 16:52 

niebieski
szpaczny napisał(a):
Ogólnie w Sao Paulo podszedłem do saonu Claro trwało to cyba za 30 min ale Pani bez problemu mi telefonicznie zarejestrowała kartę. 15 GB na 30 dni za 40 R$.
Ta sama oferte widziałem w kioskach po 29,99 ale pewnie przeskoczenie i aktywaja karty z CPF byłoby problematycznie, gdyż Pani w salonie wisiała na telefonie z 20 minut by mi aktywować kartę ( + wołała paszport/ dałem skan)

W którym to punkcie udało się trafić na tak pomocną osobę? Może ma ktoś inne punkty, w których można nabyć kartę SIM bez CPF-u?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Lut 2024 21:42 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Dokładnie tutaj :
https://www.google.com/maps/place/23%C2 ... ?entry=ttu

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość