Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Instagram backup
#1 PostWysłany: 04 Paź 2014 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Witajcie,

wykreował mi się ostatnio temat backupu Instagrama. Zapewne sporo podróżujących korzysta z tej platformy udostępniania zdjęć. Ja mam już ich ponad 3400 i spokojnie sobie wrzucam, tagując także lokalizację. Po kliknięciu na mapkę wyświetla mi się śliczna siateczka odwiedzonych miejsc i fotografii. Problem w tym, że nie każdy tego używa (a bo to podróżnicy lubią mieć "siermiężne" telefony bez wodotrysków, a bo to część osób ma jeszcze wewnętrzną blokadę przed udostępnianiem prywatnych zdjęć wszem i wobec a to z wielu innych powodów). Zapewne podobnie, jak każda platforma społecznościowa, Instagram za kilkadziesiąt miesięcy się skończy. Szkoda byłoby zaprzepaścić taki dorobek zdjęć ładnie obrobionych, otagowanych lokalizacją, mogących być ciekawą inspiracją dla innych osób, planujących wyjazd w dane miejsce.

Czy słyszeliście może o istnieniu jakiejś "zaufanej", ogólnodostępnej platformy udostępniania zdjęć na podstawie wykonania backupu właśnie z Instagrama? W prosty sposób: rejestruję sobie konto, podpinam Instagramowe i wszystko się ładnie kopiuje z opisami, lokalizacją, itp.? A potem wyświetla ostatnio dodane zdjęcia; mapkę na którą po kliknięciu widać dodane zdjęcia według użytkownika lub według po prostu ostatnio dodanych przez wszystkich, którzy udostępnią... fajnie by było, co nie?

Często trudno dodawać fotografie wszędzie. A to Instagram (na bieżąco), a to Facebook po obróbce w Lightroomie według katalogów, a to Google+, a to Flickr, a to Fly4Free, a to QQ... i potem z jednodniowej podróży robią się 3 kolejne dni obrabiania, wstawiania, opisywania zdjęć tak, aby wszyscy mogli sobie pooglądać w zależności, której platformy używają. Dzięki takiemu serwisowi, można byłoby udostępnić wszystko każdemu, bez konieczności logowania widza, itp.

Taka fotograficzna refleksja i zapytanie :) I uprzedzając - miałoby się to odbywać automatycznie (synchronizacja a dokładniej backup z IG). Nie wyobrażam sobie ręcznego dodawania lokalizacji, chociażby ze względu na niepamięć orientalnych nazw, czas, itp.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
 Temat postu: Re: Instagram backup
#2 PostWysłany: 04 Paź 2014 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Zobacz If this then that - z tego co widzę sporo rzeczy można zrobić z instagramem, z tego co widzę backup też. Niewiem tylko czy lokalizacja też się zapisze - nie korzystałem.

http://agbeat.com/social-media/25-insta ... r-efforts/
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

Temat postu: Re: Instagram backup
#3 PostWysłany: 04 Paź 2014 14:00 

Zbanowany
rozumiem że to już próbowaleś? bo ma inny system dzialania niż google+
(choć znajac google też może siękiedyś scalić z google+)
http://picasa.google.com/
Ty musisz zakladać konto, widz nie. Sam decydujesz czy dane zdj. jest publiczne czy tylko dla niektórych. Co do lokalizacji także nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości