Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: inne miejsce
#41 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
maczala1 napisał(a):
@jacakatowice
Argument, że gdzieś tam jednemu młodemu się udało na starcie, to w sumie słaby argument. Mam kilku takich młodych w szerokiej rodzinie i żadnemu się tak dobrze na razie nie udaje.

Argument jest tak samo dobry, jak ten że kilku od Ciebie się nie udało :)

Według mnie w tej dyskusji akurat to słaby argument. Fakt, że w takiej Norwegii prawie każdy ma zapewniony dobry start, a w naszym pięknym kraju tylko nieliczni (może bardziej zaradni, może ze znajomościami, nie o to tutaj chodzi) potwierdza dla mnie tezę, że tam jest lepiej a u nas gorzej.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#42 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:38 

maczala1 napisał(a):
Według mnie w tej dyskusji akurat to słaby argument.

Tylko wskazałem, że posłużyłeś się tym samym. Jasne jest, że można tak dobrać próbę by uzyskać pożądany wynik badania.
 PM off  

#43 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:41 
Awatar użytkownika

niebieski
zgadzam sie calkowicie z @bonieq2, studia to wielka krzywda dla wielu mlodych osob.

JEszcze tak mowiac ogolnie o pracy, to tez trzeba byc troche zaradnym, dlatego wielu po jakis studiach IT tez niestety nie podola, bo zycie ich przerosnie, ale takie juz prawa natury.
W IT jesli chodzi o marketing online, programowanie itp. jest w tym momencie raj, malo tego te prace mozna wykonywac zdalnie oraz lapac dodatkowe zlecenia, takze tylko korzystac.

@singielka_1976
widze ze myslimy tak samo oraz oboje lubimy Australie, wielka przyszlosc widze przed nami :D
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 386
Kilometry: 681 222
HON fly4free
Tak sobie myślę, że wypowiadamy się w sumie trochę z uprzywilejowanej pozycji. Podróżujemy po świecie, udzielamy się w tematach o dalekich lotach i kilkugwiazdkowych hotelach. Źle się nam nie dzieje.Ci, którzy pewnie mieliby najwięcej do powiedzenia w tym temacie, nawet tu nie trafią ;)

e: Nie mówiąc o tym, że w dzień roboczy o 14-ej dyskutujemy na forum :)

Ostatnio edytowany przez igore, 05 Maj 2016 14:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#45 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
maczala1 napisał(a):
Według mnie w tej dyskusji akurat to słaby argument.

Tylko wskazałem, że posłużyłeś się tym samym. Jasne jest, że można tak dobrać próbę by uzyskać pożądany wynik badania.

Ja nie dobierałem próby, próba się sama dobrała do mnie. Rodziny się nie wybiera, poza żoną oczywiście ale ona nie wchodziła akurat w skład próby.

-- 05 Maj 2016 14:58 --

igore napisał(a):
e: Nie mówiąc o tym, że w dzień roboczy o 14-ej dyskutujemy na forum :)

Chwyt poniżej pasa, ja pracuję do 14, co prawda w piątek ale co tam.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 05 Maj 2016 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 386
Kilometry: 681 222
HON fly4free
Ja mam dzień wolny, gdyż w mniej katolickim Luksemburgu świętują Wniebowstąpienie Pańskie :) Może dla nas - podróżńików - najlepszym do życia krajem jest ten, który daje najwięcej dni wolnych ;)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 05 Maj 2016 15:22 
Awatar użytkownika

niebieski
W takim razie chwilowo opłaca się być pracownikiem sektora państwowego w Wenezueli - cf http://www.reuters.com/article/us-venez ... SKCN0XN2YZ. ;-)
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#48 PostWysłany: 05 Maj 2016 15:42 

srebrny
fortuna napisał(a):
sprawdz sobie najpierw co oznacza slowo index w tym przypadku, zanim kolejny raz napiszesz takie brednie.

ziew....

-- 05 Maj 2016 15:45 --

singielka_1976 napisał(a):
Jedna jaskółka wiosny nie czyni a Polska jest krajem mlekiem i miodem płynąca, skoro jest tu tak dobrze to czemu ponad 2mln wyjechały? - [/i]

nie wiem co zapomnialas czy kto wedlug ciebie wyjechal --
i prosze nie sugeruj ze wedlug mnie zagranice wyjechali sami frajerzy bo wcale tak nie uwazam.

uwazam za to, ze w Polsce da sie szybciej awansowac niz na zachodzie, co jak widac innym sie tutaj nie podoba.

-- 05 Maj 2016 15:47 --

igore napisał(a):
Tak sobie myślę, że wypowiadamy się w sumie trochę z uprzywilejowanej pozycji. Podróżujemy po świecie, udzielamy się w tematach o dalekich lotach i kilkugwiazdkowych hotelach. Źle się nam nie dzieje.

tez tak uwazam.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 07 Maj 2016 12:28, edytowano w sumie 1 raz
przytyki
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:25 

Emocje opadły, to może z innej beczki. Gdzie rozprzestrzenia się nierząd, gdzie widać rezultat zaborów w postaci zmiany granic ale nie złamaniu kręgosłupa moralnego i gdzie widać wpływy zachodnie?

Na mapie urodzeń nieślubnych dzieci.

Polska, według słusznych granic, to po prostu rodzynek w Europie.

Załączniki:
dd.jpg
dd.jpg [ 94 KiB | Obejrzany 639 razy ]
 PM off  

#50 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:32 
Awatar użytkownika

srebrny
@Don_Bartoss
Słuszne Niemcy wyglądają prawie tak samo rodzynkowato jak Polska.
Chyba powinieneś trochę zmniejszyć swoją niechęć to tej nacji ?

p.s.
Niestety nie podejmę już dalszej dyskusji, bo właśnie się pakuję na wyjazd do równie rodzynkowatych Włoch :)

Ostatnio edytowany przez maczala1, 06 Maj 2016 10:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:37 

@maczala1, słowa o Niemczech nie napisałem a Ty mi tu z niechęcią. Dużo Polaków tam wyemigrowało... W Niemczech widać natomiast wyraźnie efekt NRD. Bardziej podobne do Polski są już Włochy. Dobrze wypada Hiszpania. Skandynawia, Francja, Islandia - prawdziwa katastrofa. Nie wiem o co chodzi w Bułgarii ;)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 06 Maj 2016 10:40, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#52 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeszcze jednak zdążę coś napisać.
Pamiętam Twoją niechęć do Niemców z innych wątków. Jak widać chociaż w czymś nie są oni tacy najgorsi :)
Na razie się wyłączam.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:44 

Anonymous napisał(a):
Na mapie urodzeń nieślubnych dzieci. Polska, według słusznych granic, to po prostu rodzynek w Europie.

Tylko, że 10 % ślubnych dzieci jest pozaślubnych. Czy masz taką mapę z jakich krajów żony zdradzają najczęściej?
 PM off  

#54 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:48 

@Higflyer, nie mam statystyk ani co do żon, ani co do mężów.
Taką mapę jak wkleiłem to łatwo zrobić bo masz urodzenia i patrzysz na stan cywilny matki. Ale już ze zdradami, to jest kwestia nawet nie statystyk rozwodowych (nie każda kończy się rozwodem), bardziej badań ankietowych. Moim zdaniem stworzenie takiej grafiki dla dzieci poczętych w wyniku zdrady jest obecnie niemożliwe.
 PM off  

#55 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:51 
Awatar użytkownika

niebieski
i jak ta mapa ma sie do tego tematu, bo nie bardzo czaje?
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Przykładowo w Polsce ojcem dziecka urodzonego do 9 miesięcy po rozwodzie z automatu zostaje były już mąż.
Generalnie jednak dyskusja jest co najmniej dziwna. Upatrywać degeneracji moralnej w tym, że ludzie nie chcą brać ślubów?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:57 

Z grubsza tak samo jak wszystkie posty w tym wątku, który nie jest na żaden konkretny temat. Wątek pierwotny został pocięty: wyodrębniono z niego dwie odnogi offtopów. Pierwszy z wyodrębnionych tematów już zamknięty, drugim jest ten. Wątek główny też padł. Pisaliśmy o pieniądzach, kuchni, przedszkolach i socjalu, to ja sobie pozwoliłem wskazać kolejną różnicę, która może pomóc wybrać swoje miejsce.
 PM off  

#58 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:57 
Awatar użytkownika

niebieski
fortuna napisał(a):
i jak ta mapa ma sie do tego tematu, bo nie bardzo czaje?

Chyba tak, że taka Skandynawia to straszna zgnilizna moralna. Wstyd i hańba ;) Co innego prawi i uczciwi Polacy czy też Włosi.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:58 
Awatar użytkownika

niebieski
@fortuna miejsca, w których państwo czy grupa interesu nie zagląda ci do alkowy/ w majtki/ z systemem prawnym umożliwiającym istnienie związków partnerskich/ z systemem wspierającym rodziny niezależnie od posiadanych świstków/ itd. itp. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:58 
Awatar użytkownika

niebieski
@Don_Bartoss
Czyli jeśli kiedyś zdarzyło mi się mieć nieślubne dziecko, to od razu kupuje bilet do Norwegii ;)

-- 06 Maj 2016 11:00 --

@Kara
Zasadniczo się zgadzam, co do kwestii związków partnerskich w tych krajach. Jednak co do braku zaglądania w prywatne sprawy takich Norwegów czy raczej Norweskiego Państwa nie jestem już taki pewny. Oczywiście, nie chodzi mi o to kto z kim sypia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości