Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Pożary w Indonezji
#1 PostWysłany: 03 Lis 2015 13:11 

Słuchajcie, lecę za dwa tygodnie do Singapuru i planowałam dalej uderzać na Jawę, Bali i Lombok. Jednak bardzo zaniepokoił mnie artykuł, w którym piszą o ogromnych pożarach lasów i torfowisk. W telewizji cisza, tylko Wyborcza opublikowała jeden tekst na ten temat:

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105407, ... lecia.html

Czy ktoś tam aktualnie przebywa i może podpowiedzieć, czy jest sens tam jechać? Chodzi nie tylko o bezpieczeństwo (wg gazety dym jest bardzo trujący) ale też o możliwości przemieszczania się samolotem między wyspami, nie chcę gdzieś utknąć :/

Czy odczuwa się skutki katastrofy na tych wyspach?

Help!
Agata ;)
 Profil Relacje PM off  

Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN
❗Nie przegap❗ Duża obniżka cen w Wizz Air 💗🦩 Świetne kierunki w supercenach od 143 PLN 🔥😍 ❗Nie przegap❗ Duża obniżka cen w Wizz Air 💗🦩 Świetne kierunki w supercenach od 143 PLN 🔥😍
#2 PostWysłany: 03 Lis 2015 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Poniżej aktualna mapa pożarów lasów w Indonezji, oceń sama:
http://fires.globalforestwatch.org/#v=m ... tive_Fires

(trzeba poczekać ok 1-2 minut na załadowane wyników)

Ostatnio edytowany przez nick, 03 Lis 2015 14:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Lis 2015 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
Szczerze mówiąc najgorzej jest w KL. W Singapurze nie jest tak źle, przynajmniej ja miałem takie odczucie z przed 3 tygodni.
Jakarta też była lekko zamglona, ale najmniej ze wszystkich miast, tam bym się nie obawiał, chyba że sytuacja jest diametralnie inne (byłem 15-16.10.2015).

Niżej problem nie występuje.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lis 2015 14:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@Emimi jest na miejscu, może coś podpowie? :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lis 2015 20:03 

Właśnie wróciłem z podobnej trasy. W Indonezji w żaden sposób tego nie odczuliśmy. W Singapurze za to coś a la smog/mgla o różnym nasileniu w zależności od dnia. Miejscowi tłumaczyli pożarami na Sumatrze.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Lis 2015 12:27 

Dzięki wszystkim za info!

Sama też zasięgnęłam opinii koleżanki, która mieszka na Jawie od roku. Nic niepokojącego nie widziała, nawet nie za bardzo była zorientowana, że jakieś pożary są. Wygląda na to że Sumatra i Borneo ucierpią najbardziej...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość