Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Lip 2024 12:30 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
George112 napisał(a):
Cześć.
Aktualnie ceny przeletów AirSeychelles na kwiecień to około 2 000 SCR w jedną stronę. Czy te loty tak podrożały, czy bliżej kwietnia zaczynaja tanieć?

mała aktualizacja - tak jak pisałem wcześniej, od jakiegoś czasu obserwowałem ceny na listopad. Do wczoraj były w okolicach 2000, dzisiaj wskoczyły po ok. 1000, wiadomo, nie wszystkie godziny, ale da się coś wybrać, choć godzina która mi pasowała do skomunikowania z promem akurat została za 2000.
Minus taki, że w ciągu ostatniego miesiąca kurs rupii skoczył o ok 10%
Z tego co patrzyłem to wskoczył jakiś większy kawałek kalendarza w lepszych cenach, przynajmniej do grudnia
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#22 PostWysłany: 30 Lip 2024 23:22 

FUX napisał(a):
Uzupełnienie. Jak będziecie chcieli więcej o plażach i nie tylko, to krzyczcie.

;)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Mogę podpytać skąd to 2 i 3 zdjęcie? co to za plaża? wyglada super!!
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 31 Lip 2024 07:58 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
2.

https://maps.app.goo.gl/yxLMbrqaru6A9QBL8

3.

https://maps.app.goo.gl/ybeHue8RhP76YfQB9
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Wrz 2024 23:57 

Ja dziś na październik listopad RT z Mahe na Praislin za 750 zł za osobę ;)

Także trzeba szukać i, osobiście, wolę uniknąć przeprawy promowej nawet kosztem dopłacenia. W tym roku w Australii tak wybujalo że zecydowanie wybieram lot widokowy :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Lis 2024 16:36 

srebrny
Ten temat stał się trochę tematem o wszystkim, a przy okazji widzę, że był też starszy o tych trzech wyspach, który odżył i trochę tematyka się dubluje (może trzeba by je połączyć?) ale zadałem pytanie to dam też odpowiedź.
Ostatecznie mój plan był taki: 4 dni Mahe, 5 Praslin, 7 La Digue i ostatni dzień Mahe. Odpowiadając na zarzut, że to za długo, to zupełnie tego tak nie odczułem, zdecydowanie jest co robić. “Za długo” odczułem tylko w kontekście jedzenia.
Trzeba wziąć pod uwagę, że byliśmy z dzieckiem, więc tempo zwiedzania nie było wysokie, ale oraz wyspa po wyspie
Na Mahe zdecydowanie nam zabrakło czasu. 4 dni starczyło na takie krótkie rozejrzenie, ale nie zahaczyliśmy nawet o wszystkie punkty które chcieliśmy zobaczyć, nie mówiąc nawet o zagłębieniu się w szczegóły.
Praslin, 5 dni - w miarę ok, zrobiliśmy to, co mieliśmy zaplanowane
La Digue, 7 dni - dla nas chyba o 1 dzień za dużo. Ogólnie klimat fajny, ale przy pobycie z dzieckiem jednak trochę monotonnie, większość plaż była do oglądania, a nie do plywania (to ogólnie spory “problem” na wszystkich wyspach)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Lis 2024 17:45 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Na przyszłość trzeba szukać plaż z rafą, tamtędy wpływają katamarany na popas i inne jednostki o małym zanurzeniu.
Na wschodzie takie znajdziesz.

https://maps.app.goo.gl/VzCAoUbguFerMr2QA

https://maps.app.goo.gl/FESpxXDhMH6rAbTL7
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Lis 2024 18:02 

srebrny
Ale ja nigdzie nie napisałem, że takich nie znalazłem, tylko, że trzeba to mieć na uwadze - często ta ładna plaża na którą się jedzie nie jest tą, która nadaje się do pływania, albo nie nadaje się do pływania o danej porze dnia
Piszesz o wschodzie, a moja uwaga dotyczyła głównie (choć nie tylko) La Digue, gdzie akurat na wschodzie nie trafiłem na dobrą do pływania plaże (ale też nie przejechałem wszystkich plaż tam, więc mogę się mylić)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 27 Gru 2024 02:26 

niebieski
Krzysio napisał(a):
7z9 napisał(a):
Na La Digue mam zamiar wybrać się promem a bilet kupić wcześniej tego samego dnia.
Wszystkie informacje jakie znalazlem wskazywaly, ze Prom CatCocos jest wyprzedzany na kilka tygodni do przodu, podobno nie da sie kupic biletu z dnia na dzien.

Ja kupowałem bilety na CatCocos max tydzień przed wyjazdem, ale przez stronę jakiegoś pośrednika seyferry.com, który okazał się na miejscu być firmą Creole Travel czy jakoś tak. Nawiasem mówiąc, nie polecam kupować na tej stronie, bo przed wejściem na prom CatCocos lub CatRose trzeba jeszcze podejść do okienka Creole z otrzymanym na maila voucherem, aby go wymienili na faktyczny bilet na prom. A ceny takie same jak w CatCocos, więc lepiej kupować bezpośrednio tam.
Co do zakupu z dnia na dzień, spóźniłem się na powrót o 7 rano z La Digue na Mahe, ale bez problemu kupiłem nowy bilet na ten sam dzień parę godzin później bezpośrednio w biurze CatCocos na La Digue - cena normalna.

Krzysio napisał(a):
Darek M. napisał(a):
Powiedzcie proszę, jak wyglądają promy i czy mocno buja? Bo Malediwach mamy mega traumę. Tutaj z tego co widzę, są dużo większe speed boaty i chyba powinno być spokojniej.
Przejrzalem ~20 vlogow na YT o Seszelach, wszyscy zgodnie wspominaja ze ponad polowa promu zwraca pokarm do papierowych torebek, podobno buja bardzo mocno. My z tego powodu (zona i syn zle znosza statki) rozwazamy jednak przelot ktory wychodzi okolo 800zl RT (prom 500zl RT/os). Zalecaja zakup biletu z miejscem na powietrzu, w srodku jest bardzo duszno i to tam glownie ludzie spawaja :)

Płynąłem promami podczas swojego wyjazdu łącznie 3 razy (Mahe-Praslin-La Digue-Mahe) w odstępie 2 tygodni, każdy rejs był mega komfortowy i spokojny. A nastawiałem się na mocne bujanie, więc też nie jadłem śniadania przed promem itp. ale zauważyłem, że załoga nawet nie rozdaje torebek na wymioty, więc się domyśliłem, że dziś powinno być ok. Na stronie z pogodą z Seszeli widziałem, że podają tam też "stan morza". Podczas mojego pobytu zawsze był status "calm", co potwierdziło się na promach, bo nie było jakiegokolwiek bujania. Także może warto sprawdzić pogodę parę dni wcześniej żeby wiedzieć czego się spodziewać ;)

Co do tematu, ja spędziłem na Seszelach równe 14 dni: 4 Praslin i La Digue, 6 Mahe. Gdybym jechał jeszcze raz, zrobiłbym 7 na Mahe, 5 na La Digue i tylko 2 na Praslin. Moim zdaniem największy wybór w plażowaniu oraz atrakcjach jest na Mahe, ale La Digue ma fajny klimat tropikalnej wioski i też piękne plaże, szczególnie Grand Anse i Petite Anse. Praslin nie wygrywa z nimi ani pod względem rzeczy do roboty, ani plaż, dlatego wziąłbym tam auto na 2 dni po drodze na La Digue i objechał wyspę tzn. najbardziej znane plaże, parki i punkty widokowe (trzeba zaliczyć Coco de Mer jednak będąc na Seszelach ;) ), a pobyt zorientowany na wypoczynek i luźne zwiedzanie zaplanował na innych wyspach.
wersus79 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość