Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Drzewo życia
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2023 22:03 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
Po 9 miesiącach przypomniało mi się napisać posta dot. drzewa a co…

Jakby ktoś chciał pojechać to niestety nie działa komunikacja miejska bezpośrednio. Ale…
Można podjechać autobusem X6A na ostatni przystanek :
Madinat Khalifa
https://maps.app.goo.gl/VyT1p5oLUci9Afnb6?g_st=ic
Wejść do McDonaldu na McFlurry
Image

I zamówić ubera który nas zawiezie pod to drzewo. :)

Image

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Zimowa ucieczka na Maderę 🌴🌊 Loty i 7 noclegów za 1639 PLN 🔥 Zimowa ucieczka na Maderę 🌴🌊 Loty i 7 noclegów za 1639 PLN 🔥
Weekend w Barcelonie za 829 PLN 😎🤗 Idealne godziny lotów i hotel w centrum Weekend w Barcelonie za 829 PLN 😎🤗 Idealne godziny lotów i hotel w centrum
 Temat postu: Re: Drzewo życia
#2 PostWysłany: 10 Cze 2024 00:16 

niebieski
Warto zaznaczyć, że ostatnie kilkaset metrów (a może i więcej) dojazdu do tego drzewka to dość nierówna droga szutrowa. Google mapy tak prowadzą i trzeba się ich posłuchać, ja objechałem wszystkie dróżki wokół szukając asfaltu, ale po prostu go nie ma- trzeba wbić autem na pustynię i zaparkować najbliżej jak się da do drzewa. Samo drzewko to niezbyt powalająca atrakcja moim zdaniem, a dodatkowo w nocy jest "zamknięte" (wyszedł cieć gdzieś spod ziemi i powiedział że "drzewo jest już zamknięte") więc można je zobaczyć co najwyżej z odległości takiej jak widać na zdjęciu wstawionym wyżej z Visitors Center. Aczkolwiek jak ktoś ma czas to na pewno warto się tam wybrać po prostu po to, żeby zobaczyć jak wygląda Bahrajn poza miastem- pustynia, szyby naftowe itp. bo jest to dość ciekawy widok.

Nie widzę sensu w dojeżdżaniu do Drzewa komunikacją + uberem. Sprawdzałem ubera RT z tej końcowej stacji autobusu i wyszło mi... jakieś 10zł taniej niż auto na cały dzień (samo auto bez paliwa, ale paliwo tak tanie i odległości tak niewielkie, że to nie jest przeważający koszt). A oszczędność czasu i elastyczność na korzyść auta ogromna. A dokładając do tego jeszcze jedno miejsce spoza miasta, to już jazda uberem się definitywnie nie opłaca.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 15 Lip 2025 22:07 

Loty: 537
Kilometry: 705 557
Fajnie i niefajnie jest to zobaczyć gdybym nie miał auta to myślę że żałowałbym wydanej kasy na dojazd tam w okolicy nic nie ma a dojazd do drzewa wiedzie przez jakieś slumsy i tonę śmieci dookoła. Wcześniej dużo szybów naftowych i rurociągi wszędzie. Samo drzewo nie powala gdyby nie miało całej tej swojej historii to ni byłoby ewnie żadną atrakcją dla nas gdzie mamy piękne lasy z tysiącami fajniejszych drzew ;)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#4 PostWysłany: 16 Lip 2025 18:37 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Jak byliśmy tam chyba w listopadzie zeszłego roku to wyglądało jakby zaczynali prace by zrobić z tego atrakcję z ludzkim dojazdem ale chyba na tym się skończyło :mrgreen:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość