Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lut 2014 13:47 

http://poznajpolske.onet.pl/malopolskie/wladze-zakopanego-szykuja-rewolucje-urbanistyczna-na-krupowkach/8292b

Wzieliby sie rowniez za te lokale z kebabami, ale pomysl sam w sobie bardzo dobry :)
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 22 Lut 2014 13:54 

Loty: 4
Kilometry: 3 562
Jak zgadzam się z pomysłem władz :) Uważam, że klimat by zmienił się na lepszy bardziej magiczny :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lut 2014 15:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Dobry kierunek, ale utopia.

#4 PostWysłany: 25 Lut 2014 17:22 

Loty: 22
Kilometry: 32 441
Niestety raczej nie ma co liczyć na zmiany. Kicz będzie, niestety to chyba za duży biznes dla góroli. Aczkolwiek trzymam kciuki! ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Lut 2014 17:47 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
Też trzymam za to kciuki. Może w końcu pójście na Krupówki po dniu spędzonych na szlakach będzie przyjemne.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Lut 2014 17:53 

Zbanowany
Znając mentalność górali to będzie dalej tak jak jest...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Lut 2014 21:36 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
Pomysł bardzo dobry,oby im się udało,Zakopane czeka bardzo długo droga,może kiedyś uda im się uporządkować Krupówki
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lut 2014 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
niebieski
pomysł dobry ale...... no własnie zawsze jakies ale.... i pewnie nie wypali...;/

#9 PostWysłany: 01 Mar 2014 21:41 
Awatar użytkownika

niebieski
pazur napisał(a):

To prawda. Po nieodwiedzaniu Zakopca przez 10 lat w tamtym roku postanowiłem odwiedzić.
Tragedia. Po godzinie wyjechałem w Pieniny. Tamtejsi górale to zupełne przeciwieństwo zakopiańskich.
Czyściej, spokojniej, ludzie milsi, dobre żarcie a oscypki smakują tak samo, a może nawet lepiej.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Mar 2014 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 27 962
niebieski
Nagle teraz, nie sądzę aby to przeszło. :shock:

#11 PostWysłany: 02 Mar 2014 23:52 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
pifko napisał(a):
pazur napisał(a):

To prawda. Po nieodwiedzaniu Zakopca przez 10 lat w tamtym roku postanowiłem odwiedzić.
Tragedia. Po godzinie wyjechałem w Pieniny. Tamtejsi górale to zupełne przeciwieństwo zakopiańskich.
Czyściej, spokojniej, ludzie milsi, dobre żarcie a oscypki smakują tak samo, a może nawet lepiej.

A jacy tam górale w Zakopanem, większość biznesu ma warszafka, a 90 % mieszkańców napływowa.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Mar 2014 23:56 

Zbanowany
Drobne "oczyszczenie" ulicy z niepotrzebnych/szpecacych stoisk, reklam itp. - TAK
Ujednolicenie wystroju ulicy - NIE! To wciaz musi pozostac ulica, a nie alejka centrum handlowego. Kazdy lokal ma swoj odmienny klimat. Raz mam ochote isc w jedno miejsce, a raz w inne z zupelnie inna atmosfera i taki wybor turysci powinni miec. A nie: wszystkie sciany takie same, parasole na zewnatrz takie same, i moze jeszcze wszystkie kuchnie musza byc wyposazone w taki sam zestaw patelni oczywiscie certyfikowany przez unie?
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#13 PostWysłany: 03 Mar 2014 00:22 

niebieski
Niech się najpierw wezmą za infrastrukturę. Byłem w tym roku pierwszy raz po ponad 15 latach. Niewiele w tym czasie się zmieniło. Dworzec kolejowy wygląda jak po bombardowaniu. W chodnikach dziury, ulice z powyrywanym asfaltem. To wprost niewiarygodne, żeby z tylu turystów, którzy odwiedzają Zakopane nie było pieniędzy i miasteczko jako tako wyglądało.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 03 Mar 2014 02:55 

fajnie gdyby:
- obowznych sklepikarze typowi gorale placiliby przyslowiowe grosze za wynajecie powierczhniu uzytkowaych (ew. miejsce na handel przenosny)
- zwiekszyc czynsze na krupowkach dla sklepikarzy i restauratorow (by wykosic wszystkie kiczowate knajpy i sklepiki, ktore moga rownie dobrze moga byc poza krupowkami, czyt kebsy, wszystko za pare groszy itp.)
- ujednolicic przestrzenie reklamowe na Krupowkach (juz teraz robi sie z nich reklamowy times square)
- wprowadzic ograniczenia poruszania sie samochodami po scislym centrum (tylko dla mieszkancow)

wole prawde mowiac pojechac w Alpy i wydac 3 razy wiecej na jedzenie i 2 razy wiecej na nocleg niz chodzic po zakopcu ( o jezdzie na nartach czy bordzie nie wspominajac)...ale mam nadzieje, ze doczekam sie chwili kiedy Zakopane i okolice beda mialy na tyle dobra infranstrukture ze wolalbym pojechac tam i sluchac polskiej mowy ( z wyjatkiem Zell am See, gdzie jest juz wystarczajaco naszych rodakow)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Mar 2014 12:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Zdjęcia tych samych obiektów -porównanie Zakopane kiedyś i dziś.

http://wiadomosci.onet.pl/krakow/czy-za ... dkie/xezqr

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości