Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Wrz 2012 00:43 

Loty: 27
Kilometry: 41 527
niebieski
Nie orientuje się ktoś czy bez karty kredytowej jest szansa jakoś zarezerwować nocleg na Lowcostholidays.com
 Profil Relacje PM off  

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
#2 PostWysłany: 22 Wrz 2012 08:55 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
Regulamin lowcostholidays.com

2.4. Payment for all bookings must be made by credit or debit card as stated on the Website. We charge 2.95% of the booking value where payments are made by credit card and 1.45% of the booking value where payments are made by debit card.

#3 PostWysłany: 22 Wrz 2012 10:53 

Loty: 14
Kilometry: 26 994
ja płaciłem normalną debetówką z mbanku
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Wrz 2012 20:53 

Loty: 27
Kilometry: 41 527
niebieski
a jak nie mam debetówki? posiadam tylko kartę płatniczą z delfinkiem z mbanku. Czy jest możliwość rezerwacji kartą kredytową znajomego czy musi być karta osoby rezerwującej nocleg?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Paź 2012 22:31 

niebieski
Mateusz napisał(a):
Chcę zapłacić Alior Sync, to jest z tego co widzę MasterCard Debit, ale płatność nie przechodzi. Co może być problemem?

Lowcostholidays nie akceptuje MasterCard Debit. Tylko Visa Debit, MasterCard CC, AMEX and Maestro
Do dzis nie wiedzialem, ze w ogole istnieje taka karta jak Twoja ;)

EDIT: Przepraszam nie doczytalem. Oczywiscie akceptuje.

Ostatnio edytowany przez guest, 15 Paź 2012 22:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Paź 2012 22:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Mateusz napisał(a):
Jak to nie akceptuje? Jest do wyboru jak byk: MasterCard Debit z prowizją 1,25%.... Tylko nie przechodzi... A ktoś pisał że płacił tą kartą na tej stronie.

Tak. Ja. 2x. Kartą MasterCard Debit do konta w Alior Sync.
(Miałem też raz i problem. Nie chciało mi sfinalizować transakcji MOJĄ kartą, ale dla ZNAJOMYCH. Stwierdziłem, że dane rezerwujacego muszą zgadzać się z tymi z karty. Nie wiem czy tak jest. Wiem, że tuż po rezerwacji dla mnie - nie byłem w stanie wykonać rezerwacji dla nich.)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Paź 2012 23:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Mateusz napisał(a):
Jakie dane podawałeś? Te z Polski czy fikcyjne? Wybrałeś MasterCard Debit z listy?

Dane jak najbardziej prawdziwe (jedynie pole Country *, które po wprowadzeniu kodu promocyjnego domyślnie ustawiało się na United Kingdom tak już pozostawiałem).
Nie wiem, czy ma to jakiekolwiek znaczenie. Ale faktycznie tak pozostawiałem.
I tak ... wybierałem MC Debit jako typ karty w detalach zapłaty.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Paź 2012 12:16 

platynowy
Mam identyczną sytuację. Taki sam komunikat przy próbie dokonania rezerwacji.
Kwota rezerwacji została zablokowana na karcie (Mastercard Debit z Alior Sync), ale nie ma żadnego maila z potwierdzeniem.
Nie da się zalogować przy użyciu podanego adresu e-mail i hasła, aby cokolwiek sprawdzić.

Do tego oferta, którą wybrałem właśnie znika (gdy rezerwowałem były 2 pokoje, teraz został ostatni).

Jakieś pomysły poza dzwonieniem do nich? To jest angielski numer?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Paź 2012 12:22 
Awatar użytkownika

niebieski
aeonflux napisał(a):
Mam identyczną sytuację. Taki sam komunikat przy próbie dokonania rezerwacji.
Kwota rezerwacji została zablokowana na karcie (Mastercard Debit z Alior Sync), ale nie ma żadnego maila z potwierdzeniem.
Nie da się zalogować przy użyciu podanego adresu e-mail i hasła, aby cokolwiek sprawdzić.

Do tego oferta, którą wybrałem właśnie znika (gdy rezerwowałem były 2 pokoje, teraz został ostatni).

Jakieś pomysły poza dzwonieniem do nich? To jest angielski numer?

Upewnij się, czy aby nie 'wrzuciło' Ci maila z potwierdzeniem tej rezerwacji do SPAM'u (mi wrzucało - dwukrotnie).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Paź 2012 12:47 

platynowy
nikoFTW napisał(a):
Upewnij się, czy aby nie 'wrzuciło' Ci maila z potwierdzeniem tej rezerwacji do SPAM'u (mi wrzucało - dwukrotnie).

Niestety :( to by było zbyt proste.

Mateusz, piszesz że próbowałeś kilka razy i w końcu się udało. Czy przy kolejnych razach blokowało ci kwotę na karcie? Nie chciałbym skończyć z kilkoma pokojami do dyspozycji :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:19 

platynowy
Dzięki za info.
To, że zablokowało kwotę, przyjmuję za dobry znak.

Najlepsze, że w kroku wypełniania danych, po prawej stronie jest ciekawy box "If you are unsure of your password or would like to speak to an advisor, please click here and we will call you straight back to help you complete your booking.". Wypełniłem i czekam aż oddzwonią. Niby piszą, że w niedzielę pracują 9-17 a nie widzę zastrzeżeń, że to działa np. tylko w UK... pozostaje poczekać :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Paź 2012 11:40 

platynowy
UPDATE:

Nawiązałem kontakt z Lowcostholidays na Facebooku i właśnie dostałem następujące info:

Cytuj:
We think the reason this has happened is because you have tried to book a holiday with us, but you are not a UK resident.

Ciekawe, nigdzie nie mają napisane, że oferta serwisu jest ograniczona do mieszkańców UK. Odpisałem im, załączając zrzut ekranu potwierdzający blokadę środków na karcie i czekam na rozwój sytuacji.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Paź 2012 14:30 

platynowy
Minęło ponad 24h, nadal brak jakiejkolwiek merytorycznej odpowiedzi lub pomysłu na rozwiązanie problemu.
Również nikt nie oddzwonił, pomimo skorzystania z porady w serwisie i przesłania stosownego requestu.
Bank twierdzi, że po ich stronie wszystko jest w porządku, blokada może potrwać nawet do 27.10. i sugerują kontakt z serwisem.

Wspaniale :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość