Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Spanie w samochodzie
#1 PostWysłany: 21 Paź 2010 11:59 

Wybieramy sie ze znajomym do bergamo, ale ceny noclegów raczej powalają w porównaniu do kosztów przelotu, a do tego i tak trzeba doliczać jakiś transport czy coś :roll: Dlatego padł pomysł aby wypożyczyć samochód i w nim spać, nie dość że transport to i nocleg z ogrzewaniem.

Najtaniej wychodzi fiat Panda, i tutaj pytanie da rade się w tym wyspać? Ewentualnie co możecie polecić do spania z klasy mini/economy ?
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#2 PostWysłany: 21 Paź 2010 12:19 
Awatar użytkownika

srebrny
jeśli macie więcej niż 140 cm to z tej klasy nic

ideałem by był kompakt albo lepiej kombi ze składanymi tylnymi siedzeniami tak, że siedzenia oparcia po złożeniu tworzą jedną płaszczyznę z bagażnikiem
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Paź 2010 12:21 
Awatar użytkownika

srebrny
lepiej spać w lotnisku na podłodze / fotelach niż w samochodzie wielkości pandy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Paź 2010 14:51 

HON fly4free
Czemu piszecie, że nie można spać w Pandzie? Pewnie że można :lol: Jak się jest młodym i z fantazją, komforty się nie liczą. Ja kiedyś spałem z kolegą i koleżanką w maluchu (tak, w trójkę!). W dwójkę to już w ogóle luksus, rozkłada się przednie fotele i da się spokojnie na nich kimać w śpiworach (ops... śpiwory nie wchodzą do bagażu podręcznego). Kiedy indziej zaś w trójkę z kolegami, właśnie we Włoszech, spaliśmy w Fiacie Punto. Dało się przeżyć, ten z tyłu miał "całą kanapę" dla siebie, ci z przodu rozkładali maksymalnie możliwie fotele, tak żeby jeszcze nie zadusić tego z tyłu :D
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Paź 2010 14:53 

jak to śpiwory nie wchodzą do podręcznego? :) Zawsze zabieram ze sobą śpiwór i mam jeszcze dużo miejsca na ubrania :)

#6 PostWysłany: 21 Paź 2010 15:31 

Podstawowe rzeczy w bagażu podręcznym "śpiwór, laptop, kamera lub aparat i ewentualnie kubek" :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Paź 2010 18:01 
Awatar użytkownika

niebieski
man4business napisał(a):
Czemu piszecie, że nie można spać w Pandzie? Pewnie że można :lol: Jak się jest młodym i z fantazją, komforty się nie liczą. Ja kiedyś spałem z kolegą i koleżanką w maluchu (tak, w trójkę!). W dwójkę to już w ogóle luksus, rozkłada się przednie fotele i da się spokojnie na nich kimać w śpiworach (ops... śpiwory nie wchodzą do bagażu podręcznego). Kiedy indziej zaś w trójkę z kolegami, właśnie we Włoszech, spaliśmy w Fiacie Punto. Dało się przeżyć, ten z tyłu miał "całą kanapę" dla siebie, ci z przodu rozkładali maksymalnie możliwie fotele, tak żeby jeszcze nie zadusić tego z tyłu :D

uwierz ze zdecydowanie wygodniej jest spać w spiworze na lotnisku, ew w bergamo jest fajna miejscówka w krzakach ale wtedy moze byc juz troche zimno :)
i tak, normalny spiwor miesci sie do podrecznego - zajmuje ok 1/3 - 1/4 plecaka, ale warto, bo i tak miejsca starcza na pare ciuchów, aparat, kubek, troche jedzenia :)
a spiwory typu ultra light to juz w ogole komfort.. jak zoabczylem ile zajmuje spiwor kumpla to mi kopara opadła - musze sobie tez taki sprawic, a fortuny nie kosztuje (średnio niewiele ponad 100zł) ;)

no i co najwazniejsze - majac spiwor po prostu spisz gdzie chcesz, nie obchodzi cie czy masz auto, zlapiesz autobus, znajdziesz hotel czy autostopem dojedziesz na miejsce czy nie :)

spiwor to podstawa!
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Paź 2010 16:04 

ja taki ultralight właśnie mam :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Mar 2011 18:27 

Witam. Chcialbym kupic taki spiwor, ktory wejdzie do podracznego, bedzie lekki, poreczny i uzyteczny na taki wypady. Moglby ktos zarzucic linkiem na allegro z takimi spiworkami ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Mar 2011 22:53 

Właśnie, a nie lepiej korzysać z couchsurfing.org, kogoś fajnego mozna poznać, miło siędzić czas i oczywiście za noclegi się nie płaci (jesli samemu sie nie ma mozliwlsc gosic osob to nie trzeba). Jest jeszcze coś takiego jak hospitality club. couchsurfing.org jest genialny!
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Mar 2011 20:08 

niebieski
Jak ktoś nie ma 20€ na nocleg, to niech siedzi w domu, a nie wprasza się do innych. Proste.

#12 PostWysłany: 02 Mar 2011 21:00 

mysl dosyc logiczna, ale zauwaz, ze nikt tu sie do nikogo nie wprasza, bo hostujacy sam wyraza chec przyjecia innych osob :)

#13 PostWysłany: 02 Mar 2011 23:15 

niebieski
No niby tak, ale mi byłoby głupio iść do kogoś zupełnie obcego, żeby przenocować.

#14 PostWysłany: 03 Mar 2011 02:19 
Awatar użytkownika

srebrny
fly4me napisał(a):
No niby tak, ale mi byłoby głupio iść do kogoś zupełnie obcego, żeby przenocować.

ze tobie jest glupio to nie znaczy, ze musisz pisac na forum bzdury w stylu
'Jak ktoś nie ma 20€ na nocleg, to niech siedzi w domu, a nie wprasza się do innych. Proste.'

naprawde, szkoda klawiatury w Twoim kompie i bazy danych przechowujacej dane forum
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Mar 2011 14:59 

niebieski
Ty już się nie martw o moją klawiaturę. O jedzenie też prosisz obcych, bo drogie?

#16 PostWysłany: 03 Mar 2011 16:04 

niebieski
fly4me nie rozumiesz w ogóle idei couchsurfingu, więc może najpierw trochę o tym poczytaj, a dopiero potem wal faramazonami.

Couchsurfing to przede wszystkim poznawanie kultury i życia codziennego tamtejszych ludzi, a nie darmowy hotel.
 Profil Relacje PM off
Iris lubi ten post.

#17 PostWysłany: 11 Maj 2015 00:17 

Loty: 12
Kilometry: 15 348
a czy do nocowania w aucie zaparkowanym na parkingu przy lotnisku moze sie ktos doczepic? jak wylot mam o 5 to szkoda mi brac hotel na 4 godziny snu i mysle, zeby wjechac na parking przy lotnisku, przespac sie i isc na samolot.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości