Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Lis 2015 15:12 

srebrny
Anonymous napisał(a):
Z tego co pamiętam z objazdu po wyspie, to do dzisiaj spory obszar zajmują brytyjskie bazy wojskowe.

Tak - i stanowią terytorium brytyjskie, choc płaci się w euro.

muguete napisał(a):
Gniazdka angielskie wiec adapter konieczny :)

Lub kawałek patyka.
 Profil Relacje PM off  

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#22 PostWysłany: 09 Lis 2015 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Na jednym zdjęciu mam położony telefon na biurku i podłączony do ładowania, więc było normalne nasze gniazdko. Specjalnie sprawdziłem. Co do obiadokolacji to my zawsze byliśmy o 17 z niemiaszkami, być może to się zmieniło, albo staruszki mieli wcześniej, bo stanowili większość z gości hotelowych. W każdym razie nikt nam nie robił problemów z tego powodu. Warto zapytać na dzień dobry.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Lis 2015 21:14 

Anonymous napisał(a):
Chyba pierwszy raz w życiu, wiem wszystko szczegółowo o hotelu, przed przyjazdem. :D
To jeszcze 2 pytanka, jak tak dobrze idzie.
1. O której jest koniec obiadokolacji, bo dotrę tam chyba ok 22. Coś jeszcze dostaniemy ?
2. Jakie są wtyczkib? Angielskie ? Bo mam w domu zestaw różnych. Np taka jak na Malcie się nada ?

Ps. Najlepszą cenę znalazłem na. weg.de Sprzedawca oferty ferien.touristik.de
Niestety nie da się tam zarezerwować z Polski.
Przekierowanie na holidaycheck.de i wtedy przechodzi adres i karta z Polski. ;)

Dostałem parę PW w tej sprawie. Żeby każdemu nie odpisywać osobno.
Rezerwowałem jw.
Niestety cena 50 € HB/3 osoby była tylko na te 3 dni. 22-25 listopad. Pozostałe 4 dni, które będę na Cyprze ,prawie 2x drożej. Więc przenoszę się do Turków na północ.
Ale jak ktoś zainteresowany to może poszukać na weg.de innych dat, w tej cenie. Może są. Ja nie sprawdzałem.
 PM off
tomili7 uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 09 Lis 2015 21:27 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
niebieski
te 50EUR to naprawdę dobra cena. siostry rezerwacja na 7 noclegów w pokoju 'family' z HB kosztowała kolo £500 za 3 osoby (alpharooms.co.uk) i to była najniższa cena jaka znalazłam za ten hotel (rezerwacja robiona na 2-3 tyg przed wylotem wiec dość późno)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 01 Gru 2015 14:52 

Rezerwacja za 50€/ doba/3 osoby z HB została bezproblemowo uznana.
Hotel Lordos świetny. Bezpośrednio przy piaszczystej plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami. Baseny zewnętrzne dalej czynne. Wewnętrzny z podgrzewaną wodą. Pokoje czyściutkie. Serwis bez zarzutu. Boczny widok na morze. Jedzenie rewelacja. Na śniadanie spory wybór.
Kolacja bardzo elegancka. Potrawy porównywalne w smaku z dobrą tawerną. Nawet krewetki i małże dostępne w dowolnych ilościach. :D
 PM off
obibok lubi ten post.

#26 PostWysłany: 04 Lut 2016 14:18 

Z jakiej strony niemieckiej znalazłeś za 50Euro hotel Lordos

#27 PostWysłany: 04 Lut 2016 14:36 

Z angielskiej alpharooms.Tylko w wybranych datach była/jest taka cena.
Tyle płaciľem za 3 osoby z HB w listopadzie.
Teraz widzę, że np 20-25 luty kosztuje 92€ . I tylko za 2 osoby.
 PM off  

#28 PostWysłany: 05 Lut 2016 15:40 

Przez makemytrip 2+2 dzieci wychodzi 290 zł /dobę ze śniadaniami szukam dalej

#29 PostWysłany: 05 Lut 2016 16:03 

To już jesteś blisko mojej ceny. :D
Teraz też tak tanio jak w listopadzie , już nie widzę. Ale 290 to stosunkowo nieźle, bo jest Was czwórka. Napoje do kolacji są dodatkowo płatne. Ale nie trzeba zamawiać. Naprzeciw hotelu, w prawo jakieś 200 metrów ( ostatnia w stronę Aya Napa) jest też niedroga, dobra taverna Nie pamiętam nazwy, ale można np zjeść dobrego gyrosa za 2,5€ jak dzieci zgłodnieją w ciągu dnia. :D kawa cyprus 1€ ( w hotelu 3,2€ ,droooogo) itd. I najwcześniej otwarta. Już koło południa. Bo inne to nawet dopiero o 17-18 potrafią otwierać.
 PM off
jacoby76 lubi ten post.

#30 PostWysłany: 05 Lut 2016 17:53 

srebrny
No tak. Prawdziwe greckie tawerny to się otwierają wieczorem. Trochę mi to popsuło plany ostatnio na Krecie, bo wynalazłem takie dwie lokalne, ale nie wiedziałem o tej osobliwości czasowej.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 11 Paź 2016 23:51 

niebieski
@‌jacakatowice‌ @‌joael‌

jak dostaliście się do Lordos Beach z lotniska? Będziemy z niemowlakiem wiec partyzana tym razem odpada:)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 12 Paź 2016 09:30 

srebrny
To zależy czy bezpośredni niskopodłogowy autobus kursujący co pół godziny definiujesz jako partyzantkę.
 Profil Relacje PM off
digger uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 12 Paź 2016 10:07 

digger napisał(a):
@‌jacakatowice‌ @‌joael‌

jak dostaliście się do Lordos Beach z lotniska? Będziemy z niemowlakiem wiec partyzana tym razem odpada:)

Bezpośrednio autobus jedzie z lotniska przez centrum Larnaki i dalej pod Lordos. Ten "flagowy". Zapomniałem numer . Chyba 81 . @obibok będzie wiedział na 100 % , bo to fachowiec od autobusów. :mrgreen:
 PM off
obibok lubi ten post.

#34 PostWysłany: 12 Paź 2016 10:17 

niebieski
Autobus 425

http://www.cyprusbybus.com/RouteDetails.aspx?id=106
obibok lubi ten post.

#35 PostWysłany: 24 Paź 2016 01:11 

niebieski
Podpowiedzcie jeszcze, czy Ayia Napa jest w zasiegu jakiegos budzetowego transportu z lotniska w Larnace (lub chociaż z miasta)? Przypominam, ze będziemy z niemowlakiem, wiec najlepsze byłoby coś bezpośredniego...
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 24 Paź 2016 08:22 

srebrny
Ktoś, wczoraj, podał mi nieprawdopodobną informację, że turyści mogą korzystać bezpłatnie z basenów w każdym hotelu. Czy to jest prawdziwa informacja? :shock:
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 24 Paź 2016 08:58 

Nie słyszałem o takim otwarciu się na turystów.
Chociaż na upartego ( jak ktoś "nie wymięka", ma tupet i odwagę ) to spokojnie wejdzie na basen w każdym hotelu. W Lordos np nikt tego nie sprawdzał...
Na bezczelnego to i na śniadanie można wejść.
Np w Kos- City byłem w 4 gwiazdkowym Kosta Palace hotel w samym porcie, ze śniadaniami. Tłum ludzi na śniadaniu. Część w środku, część na tarasie. Nawet śmialiśmy się, po co kupiliśmy wersję ze śniadaniem, jak można spokojnie wejść z ulicy, korzystać z bufetu do woli i spokojnie się oddalić w tym zamieszaniu. :mrgreen:
Oczywiście nie zachęcam do takiego "Januszowania".
Na Korfu na obiadokolacji , niektórzy "goście" ,( akurat angole ) pakowali co lepsze kąski na później. Że niby kelnerzy nie zauważą. A po bliższych oględzinach z mojej strony, zauważyłem pełno, dyskretnie rozmieszczonych kamer. W razie czego to tylko wstyd i "siara".
Lepiej tak nie dziadować. ;)
 PM off  

#38 PostWysłany: 24 Paź 2016 09:11 

srebrny
digger napisał(a):
Podpowiedzcie jeszcze, czy Ayia Napa jest w zasiegu jakiegos budzetowego transportu z lotniska w Larnace (lub chociaż z miasta)? Przypominam, ze będziemy z niemowlakiem, wiec najlepsze byłoby coś bezpośredniego...

Jak poszukasz we właściwym wątku, to dowiesz się, że tak. Autobus 711 za € 1,50. Ale zależy, o której godzinie.
 Profil Relacje PM off

#39 PostWysłany: 24 Paź 2016 09:45 

srebrny
@‌jacakatowice‌
Mnie się kilka razy zdarzyło skorzystać z basenu w hotelu znajomych w innych krajach, ale ta informacja, że na Cyprze można na legalu uprawiać ten proceder, to mnie bardzo zaciekawił i wprawił w osłupienie.
Raczej to jest informacja z magla.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 24 Paź 2016 11:57 

srebrny
Spotykałem się z takimi informacjami (na Cyprze), ale dotyczyło to jakiegoś konkretnego obiektu, a nie wszystkich.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość