Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 16 Sty 2014 09:51 

niebieski
Nie wiem czy to jest kwestia operatora (Plus), systemu (Android) czy producenta (HTC), ale u mnie przy zalogowaniu do sieci w roamingu transfer danych jest automatycznie wyłączany i pojawia się stosowna informacja, mogę go ewentualnie włączyć, jeśli mam ochotę.
 Profil Relacje PM off  

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#22 PostWysłany: 16 Sty 2014 10:23 

konrad91 napisał(a):
Właśnie sprawdziłem i mam włączony roaming krajowy czyli po lądowaniu za granicą nie powinno połączyć mi się z netem (play/sgIII).

Z tym to jednak trzeba uważać. Również mam w playu, mam roaming krajowy, w BOKu wyłączyli mi roaming zagraniczny, ale okazało się że wycieczka do Kijowa kosztowała mnie 100PLN ekstra bo telefon ściągał jakieś dane. Być może dałoby się to reklamować, ale zapłaciłem i zapomniałem o sprawie.
Lepiej za każdym razem przy wyjeździe ręcznie wyłączyć roaming w telefonie.

#23 PostWysłany: 16 Sty 2014 10:45 

Albo wykupić sobie pakiet roamingu danych. Mi 250 MB spokojnie starczy na miesiąc, na nawigację Google po miastach, ważne sprawy itp....
W sumie wole to niż co chwile zmieniać karty sim, a u wielu Zagranicznych operatorów by móc skorzystać Musisz doładować za co najmniej 10€ itp.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 16 Sty 2014 16:25 

Ja wyłączam roaming ręcznie i dane pakietowe do tego.

Ostatnio edytowany przez Althea75, 21 Lut 2014 10:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 16 Sty 2014 18:21 
Awatar użytkownika

srebrny
04patryk12 napisał(a):
A ja zadam następujące pytanie:

dlaczego macie włączoną non stop transmisje danych?

Żeby przykładowo dostawać na bieżąco powiadomienia z aplikacji Fly4free+. :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 16 Sty 2014 23:00 

niebieski
Ja za to ostatnio zostałem pozytywnie zaskoczony przez Plusa. Mam mix'a i przed wyjazdem sprawdziłem sobie ofertę okazało się, że są pakiety na Internet w roamingu :) Wziąłem, wiadomo że nie za tanio, ale dobre i to i nie żałowałem :P
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 24 Wrz 2018 11:54 

niebieski
Trochę mi nabiło w Monako za transmisję danych.
Będe się starał to reklamować.
Mam pytanie czy obowiązek operatora poinformowania abonenta o stawkach na terytorium danego kraju dotyczy tylko przypadku przebywania w kraju UE czy w każdym ?
W ogóle gdzie mogę znależć dobrą podstawę prawną z aktualnymi przepisami ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości