Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Honkong
#21 PostWysłany: 27 Lut 2013 11:21 

Loty: 515
Kilometry: 1 132 271
srebrny
Andi napisał(a):
|...o...| napisał(a):
Schenzhen - na granicy wiza jest platna, byla darmowa ale juz nie jest.

Ta informacje masz z wlasnego doswiadczenia? - bo z informacji na wiki wcale to nie wynika

też właśnie chodziło mi o osobiste doświadczenia, a nie to co piszą w necie...
Może ktoś był ostatnio i wie jak jest NAPRAWDĘ?

Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN
Piękne włoskie miasto od piątku do niedzieli za 838 PLN 🎁🎅😍 Loty dla wszystkich i 2 noce w 4⭐ hotelu Piękne włoskie miasto od piątku do niedzieli za 838 PLN 🎁🎅😍 Loty dla wszystkich i 2 noce w 4⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 27 Lut 2013 13:16 
Awatar użytkownika

miki3475 napisał(a):
|...o...| napisał(a):
@miki3475: dobre repliki sa pochowane nie latwo je kupic, wystawione rzeczy to towar niewarty uwagi.
W Shenzhen jakas dobra jakosiowo i wzorniczo zgodna [szwy] replika torebki damskiej to wydatek 100-150USD,
replika Rolexa z szafirowmym szklem i mechanizmem ETA lub clonem mechanizmu rolexa to 250USD.
Wszystko pozostale tansze rzczywiscie powinno nosic nazwe 'podroba' jesli ktos mial w rekach wczesniej oryginal.
Tylko jak pisalem trudno jest dobry towar upolowac.

O dzięki za pomoc. A jak wygląda sprawa zwykłych ubrań? A nie torebek czy innych bajerów. Ja myślałem coś o codziennych ciuchach. Liczyłem, że dużo można zaoszczędzić kupując tam zapasy na cały rok :P

Ja spacerując po Hongkongu weszłam do paru sklepów i naprawdę się 'obłowiłam'. Nie były to żadne markowe rzeczy, po prostu zwykłe ciuchy. Za 300zł kupiłam 2 skórzane torebki, 2 kamizelki i bluzkę. To naprawdę BARDZO tanio. Jakoś jest bardzo dobra- z torebek korzystam bardzo często, mam je 3 lata i są super. W Polsce nie ma szans kupić takiej jakości produktów w tak niskiej cenie.

Outlet o którym pisałam nazywa się Citygate, znajduje się blisko lotniska, znajdziecie tam same markowe ciuchy w niskich cenach.

#23 PostWysłany: 27 Lut 2013 13:36 
Awatar użytkownika

bolcia napisał(a):
Outlet o którym pisałam nazywa się Citygate, znajduje się blisko lotniska, znajdziecie tam same markowe ciuchy w niskich cenach.

Znajdziecie tam same markowe podrobki - przypominam, ze przywozenie podrobek jest przestepstwem, a noszenie obciachem.

#24 PostWysłany: 27 Lut 2013 14:06 
Awatar użytkownika

xav napisał(a):
bolcia napisał(a):

Znajdziecie tam same markowe podrobki - przypominam, ze przywozenie podrobek jest przestepstwem, a noszenie obciachem.

Te ciuchy są oryginalne- posiadają wszystkie metki, jakość jest zachwycająca, przewoziłam dwa worki takich ubrań przez granicę i nikt nawet tego nie zakwestionował. Ponieważ to oryginały.

#25 PostWysłany: 27 Lut 2013 14:16 

srebrny
http://www.citygateoutlets.com.hk/shopp ... px?lang=EN

chyba podróbek nie sprzedają? na tripie też opinie, że ok...
ilość sklepów też nie powala:)

#26 PostWysłany: 01 Mar 2013 15:13 
Awatar użytkownika

srebrny
maxima napisał(a):
Andi napisał(a):
|...o...| napisał(a):
Schenzhen - na granicy wiza jest platna, byla darmowa ale juz nie jest.

Ta informacje masz z wlasnego doswiadczenia? - bo z informacji na wiki wcale to nie wynika

też właśnie chodziło mi o osobiste doświadczenia, a nie to co piszą w necie...
Może ktoś był ostatnio i wie jak jest NAPRAWDĘ?

Lada dzień bedziemy miec info z pierwszej reki ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 01 Mar 2013 15:36 

srebrny
no to czekamy :)

#28 PostWysłany: 01 Mar 2013 20:34 
Awatar użytkownika

srebrny
maxima napisał(a):

To mamy 100% potwierdzenie - wiza z HKG do Shenzhen kosztuje tak jak wczesniej zostalo napisane 475 RMB.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 01 Mar 2013 21:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Andi napisał(a):
maxima napisał(a):

To mamy 100% potwierdzenie - wiza z HKG do Shenzhen kosztuje tak jak wczesniej zostalo napisane 475 RMB.

pytanie (nie zagłębiałem sie w temat): do shenzen czy ogólnie chin?

swoją drogą taniej wyrobić wizę w pl jeśli odpada koszt dojazdu do waw zwłaszcza, ze można dostać bez problemu na 2 wjazdy ;)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 02 Mar 2013 13:17 

srebrny
Andi napisał(a):
maxima napisał(a):

no to się w ogóle nie opłaca... 250zł za wjazd do Shenzen?;/

#31 PostWysłany: 03 Mar 2013 23:19 

Loty: 352
Kilometry: 661 325
niebieski
|...o...| napisał(a):
Co do wizy turystycznej aplikowanej w HK na teren Chin [poza Tybetem] podobno jest darmowa, ale tez na 100% nie wiem jak to wyglada na obecny miesiac.

darmowa była jeszcze w 2010 roku na pewno, teraz już nie jest
kosztuje chyba tyle co w PL
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 04 Mar 2013 00:30 

srebrny
|...o...| napisał(a):
Jest darmowa na 98% dalej, czas oczekiwania 3-4 dni.
Zalatwiana w HK.

Ta wiza na Shenzhen jest platna bo jest od reki i na miejscu wydawana, ot takie widzimisie.

bo powoli się gubię:) czyli, jeśli zaaplikuję o wizę w HK i poczekam na nią 2dni to dostanę za free, a jeśli pojadę na przejście, to musze płacić te prawie 500RMB. Czy tak? ktoś się wybiera przed majem do HK i jest gotowy to sprawdzić?:D

#33 PostWysłany: 04 Mar 2013 12:27 

srebrny
|...o...| napisał(a):
Tak, nie gubisz sie.
Wiza wydana na przejsciach do Shenzhen kosztuje i na nia poza strefe Shenzhen nie wolno jechac dalej.
Wiza uzyskana w HK do Chin moze byc np. dwukrotnego wjazdu i obejmuje teren Chin, problemem ze musisz na nia czekac wiec jak ktos jest przelotem w HK a chce zrobic zakupy w Shenzhen to placi za ta wize na granicy tyle ile sobie za nia zycza. W HK w jednym biurze wiza do chin dla polakow jest bezplatna tak wynika z moich informacji na 98%. Musze sie dowiedziec gdzie dokladnie.
Jeszcze jedno maja opcje wizy ekspresowej w tym samym dniu, rano skladasz wniosek po poludniu masz gotowa wize oczywiscie oplata dodatkowa za ten ekspress.

spoko, będę w HK 6dni wiec mogę poczekać :)
jakbyś miał okazję potwierdzić, że wiza jest za darmo, to super. i miejsce, gdzie to załatwić

A taki lekki OT - czy do Macau potrzebuję wizę?? ze strony MSZ wynika, że nie, ale w sumie to Chiny... więc nie wiem...

#34 PostWysłany: 04 Mar 2013 14:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Macau i Tajwan bez wiz. Ja Tajwan jeszcze zgarniam ;)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 05 Mar 2013 10:58 
Awatar użytkownika

srebrny
|...o...| napisał(a):
Andi: Wybierz sie w glab wyspy warto zobaczyc zdala od miast jak to wyglada.

Chcialbym ale jezeli zdecyduje sie na Tajwan to tylko jeden dzien z perspektywy Taipei - niestety mam duze ograniczenia czasowe zwiazane z urlopem :)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 11 Mar 2013 16:33 

Witajcie,
w styczniu wybieram się do Nowej Zelandii i mam międzylądowanie w Hong Kong`u. W związku z tym iż od lądowania 16:45 do wylotu (21:00) mam tylko kilka godzin, mam pytanie czy jest realna szansa by dotrzeć do punktu widokowego The Peak ? Na google wyszło mi, że czas dotarcia to ponad godzina ( http://goo.gl/maps/8Nh8f ). A jeżeli nie starczy czasu to proszę o podanie jakiś tip`ów gdzie można się udać, by zrobić kilka zdjęć.
Jeżeli chodzi o wizę i jej wyrobienie na lotnisku- czy wiecie może ile +- zajmuje wyrobienie wizy razem z przejściem do metra? Czy jest możliwość przyśpieszenia tej procedury(np wyrobienie wizy w PL)?
pozdrawiam:)
Michał
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Mar 2013 17:02 
Awatar użytkownika

niebieski
michal_stg napisał(a):
Witajcie,
w styczniu wybieram się do Nowej Zelandii i mam międzylądowanie w Hong Kong`u. W związku z tym iż od lądowania 16:45 do wylotu (21:00) mam tylko kilka godzin, mam pytanie czy jest realna szansa by dotrzeć do punktu widokowego The Peak ? Na google wyszło mi, że czas dotarcia to ponad godzina ( http://goo.gl/maps/8Nh8f ). A jeżeli nie starczy czasu to proszę o podanie jakiś tip`ów gdzie można się udać, by zrobić kilka zdjęć.
Jeżeli chodzi o wizę i jej wyrobienie na lotnisku- czy wiecie może ile +- zajmuje wyrobienie wizy razem z przejściem do metra? Czy jest możliwość przyśpieszenia tej procedury(np wyrobienie wizy w PL)?
Michał

To jest jedno z największych lotnisk na świecie. Ledwo wyjdziesz a już będziesz musiał wracać. O tramwaju na górę nawet nie wspominam, bo to głupota. Musisz być dużo wcześniej na lotnisku, wiec ewentualnie jakbyś bardzo chciał to możesz się przejechać do HK na kilka minut. Ale na pewno nie na The Peak.
Przy czym zwróć uwagę, że ten Express jest bardzo drogi, bo to koszt 75zł/RT. Autobusem można dużo taniej, ale nie masz na to czasu.

Btw. do HK nie potrzebujesz wizy.

#38 PostWysłany: 11 Mar 2013 17:09 

srebrny
miki3475 napisał(a):
michal_stg napisał(a):
Witajcie,
Michał

To jest jedno z największych lotnisk na świecie. Ledwo wyjdziesz a już będziesz musiał wracać. O wejściu do pociągu nawet nie wspominam, bo to głupota. Musisz być dużo wcześniej na lotnisku, wiec ewentualnie jakbyś bardzo chciał to możesz się przejechać do HK na kilka minut. Ale na pewno nie na The Peak.
Przy czym zwróć uwagę, że ten Express jest bardzo drogi, bo to koszt 75zł/RT. Autobusem można dużo taniej, ale nie masz na to czasu.

Btw. do HK nie potrzebujesz wizy.

dodałabym tylko jeszcze, że opuszczając HK będziesz musiał uiścić opłatę 120HKD, więc nie opłaca się wychodzić, żeby odetchnąć przed lotniskiem :)

#39 PostWysłany: 11 Mar 2013 17:21 

75zł przeboleje..te 120HKD też.. ale skoro nie da się dotrzeć w jakiejś rozsądne miejsce na +- 20-30 minut to rzeczywiście spasuje...aczkolwiek niechętnie ;]
Z innej beczki: czy na lotnisku jest miejsce(poza wieżą kontrolną) , gdzie można zrobić kilka przyzwoitych fotek na panoramę miasta?
Dziękuje za szybką odpowiedź :)
Michał
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 11 Mar 2013 17:47 
Awatar użytkownika

srebrny
maxima napisał(a):

dodałabym tylko jeszcze, że opuszczając HK będziesz musiał uiścić opłatę 120HKD, więc nie opłaca się wychodzić, żeby odetchnąć przed lotniskiem :)

skąd takie info?? pierwsze slysze :o
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości