Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W. Kanaryjskie :arrow: covid-19-wyspy-kanaryjskie,1480,152183
Baleary :arrow: baleary-covid,1480,158070
Kody QR, formularz, app - hiszpania-passenger-location-card,1480,153074

Aktualizacja 25 grudnia 2021 r.
Wjazd do Hiszpanii odbywa się na podstawie potwierdzenia szczepienia lub negatywnego wyniku testu.
za stroną spth.gob.es (tam zawsze będą najbardziej aktualne informacje)
" From 7 June 2021, all those passengers from a country/area that has a SARS-CoV-2 coronavirus risk, must present, a certificate or document certifying vaccination against COVID-19 or a negative certificate of a Diagnostic Test of Active Infection or a certificate of Recovery after having passed this disease in order to enter Spain. This can be a EU Digital COVID Certificate, or a supporting document of those indicated above, whether the traveller arrives from an EU member state or from a third country.

Children under 12 years of age are not required to present these certificates or supporting documents.
."

Obecnie uznawane są wyniki testów typu:
- antygenowe (należy wykonać w ciągu 48h przed planowanym wjazdem do Hiszpanii)
- PCR, TMA, LAMP, NEAR, itp (należy wykonać w ciągu 72h przed planowanym wjazdem do Hiszpanii)

https://www.vueling.com/en/help-to-trav ... strictions

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1293 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Hiszpania i covid
#901 PostWysłany: 28 Cze 2021 00:53 

Lot z Krakowa do Malagi.
Pracowników FR w Krakowie interesują tylko kody QR.
Obłożenie samolotu 90%.
W Maladze spora kolejka by opuścić lotnisko. 15-20 minut stania w tłumie ludzi. W miejscu odbioru bagażu zrobiony pkt skanowania kodów QR, co idzie bardzo wolno i robią się duże kolejki. Jak tak wygląda początek sezonu to strach pomyśleć jak sobie poradzą z większą ilością pasażerów.
 PM off  

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#902 PostWysłany: 28 Cze 2021 06:18 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
Anonymous napisał(a):

Nadal trzeba odstać swoje do stanowiska odprawy, żeby dostać karteczkę?! Czy z podręcznym już można od razu na security?

#903 PostWysłany: 28 Cze 2021 07:16 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Na WMI nic nie trzeba (podreczny odprawiony) więc jak sądzę tak samo powinno być na innych lotniskach, chociaż w tych czasach różnie bywa ;).
Przed security sprawdzali tylko czy jest QR kod.
Na powrocie do wypełnienia karta lokalizacyjna i sprawdzanie na lotnisku testów/szczepień.

Nie wiem czy było ale jeżeli rodzice są zaszczepieni to dzieci do lat 12 są zwolnione z testu i kwarantanny na powrocie do PL.

Mod: ciąg dalszy o
KRK - viewtopic.php?p=1447784#p1447784

Ostatnio edytowany przez jar188, 28 Cze 2021 10:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#904 PostWysłany: 28 Cze 2021 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
We Wrocławiu jakaś komedia z przejściem przez security. Kobieta przy skanowaniu karty pokładowej odsyła ludzi do krążącego po lotnisku pracownika, który nosi ze sobą kartki, które mają świadczyć że wszystko ok z dokumentacji potrzebnymi do wjazdu. Duży chaos, zero informacji na temat takiej procedury. Ostatecznie ludzie krążą od miejsca do miejsca. Od strony organizacyjnej kompletna tragedia.

#905 PostWysłany: 28 Cze 2021 11:34 

mmaratonczyk napisał(a):
Ktoś się orientuje jak na dzisiejszy dzień wygląda sytuacja w Andaluzji? Można się przemieszczać w terenie komunikacją publiczną ?

tak
 Profil Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 28 Cze 2021 12:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Baleary przywracaja wymog testu PCR dla przylatujacych z UK
https://www.standard.co.uk/news/uk/uk-t ... 42925.html

Ostatnio edytowany przez Gregggor, 28 Cze 2021 12:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#907 PostWysłany: 28 Cze 2021 12:04 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
makdeb napisał(a):
We Wrocławiu jakaś komedia z przejściem przez security. Kobieta przy skanowaniu karty pokładowej odsyła ludzi do krążącego po lotnisku pracownika, który nosi ze sobą kartki, które mają świadczyć że wszystko ok z dokumentacji potrzebnymi do wjazdu. Duży chaos, zero informacji na temat takiej procedury. Ostatecznie ludzie krążą od miejsca do miejsca. Od strony organizacyjnej kompletna tragedia.

Tak samo jest w Krakowie, dla wszystkich lotów poza Włochami. O ile jeszcze tydzień temu stał pracownik i wydawał kartki osobom, które nie nadają bagażu to w tym tygodniu wszyscy musieli stać w ogromnej kolejce do odprawy.
 Profil Relacje PM off  

#908 PostWysłany: 28 Cze 2021 12:05 

srebrny
makdeb napisał(a):

Dziwne, bo leciałam wczoraj i od razu do kontroli bezpieczeństwa. Mieliśmy tylko bagaż podręczny. Żadnej kobiety, żadnych kartek. Kontrola, a potem Gate
2 ludzi lubi ten post.

#909 PostWysłany: 28 Cze 2021 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
katka256 napisał(a):
makdeb napisał(a):

Dziwne, bo leciałam wczoraj i od razu do kontroli bezpieczeństwa. Mieliśmy tylko bagaż podręczny. Żadnej kobiety, żadnych kartek. Kontrola, a potem Gate

Może w końcu poszli po rozum do głowy i coś się zmieniło w tej kwestii.

#910 PostWysłany: 01 Lip 2021 23:02 

niebieski
Czyli jednak. Jak sądzicie, po wskazaniu Ukrainy mogę nie dostać kodu QR?
 Profil Relacje PM off  

#911 PostWysłany: 02 Lip 2021 08:21 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 794 574
platynowy
Aaaa....zapomniałem, że przecież jest stempel.
Aczkolwiek przy wlocie do Hiszpanii i tak się pokazuje tylko główną stronę paszportu.
Ja mam ok. 20 pieczątek z Ukrainy i sam muszę się dobrze wczytywać, żeby dojść jakie tam są daty.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#912 PostWysłany: 02 Lip 2021 08:27 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
To wy wszyscy cyganicie, a ja jedna uczciwie wpisuję gdzie byłam?!?;-)
Podejrzewam, że i tak tego nikt nie weryfikuje. No może gdyby wpisać Indie czy Brazylię, to byłyby jakieś reperkusje.
Zeus lubi ten post.

#913 PostWysłany: 02 Lip 2021 09:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Też wpisałem :)

Do Grecji jak leciałem także dodałem kraje które odwiedziłem :)
 Profil Relacje PM off  

#914 PostWysłany: 02 Lip 2021 09:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja również podszedł dość uczciwie i lecąc do Grecji wpisałem dwie wcześniejsze podróże ... do Grecji :D
 Profil Relacje PM off  

#915 PostWysłany: 02 Lip 2021 09:27 

niebieski
A może ktoś wie, jakie obostrzenia stawia Hiszpania turystom przybywającym z Ukrainy?
 Profil Relacje PM off  

#916 PostWysłany: 02 Lip 2021 23:14 

srebrny
Po dwóch lotach do Hiszpanii w czerwcu mogę stwierdzić, że nikt nie wertuje paszportów. Ledwo spojrzą na stronę ze zdjęciem (jeśli wyciągniesz otwarty), a tak naprawdę liczy się tylko zeskanowanie QR kodu. Nie martwcie się zatem o stemple z wcześniejszych wojaży.
 Profil Relacje PM off  

#917 PostWysłany: 03 Lip 2021 09:09 

niebieski
Obecnie trwające rozporządzenie trwa do jutra..
Czy ktoś ma świeże info co dalej ?
 Profil Relacje PM off  

#918 PostWysłany: 03 Lip 2021 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/documentos/Annex_II_risk_countries_and_areas_between_05-07-2021_and_11-07-2021.pdf

Przedłużone dla PL do 11.07
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#919 PostWysłany: 04 Lip 2021 08:23 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 794 574
platynowy
Wczorajszy przylot na Teneryfę - tylko skanowanie kodu QR

Za to w hotelu dokładnie sprawdzane i kserowane paszporty covidowe.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#920 PostWysłany: 04 Lip 2021 15:41 

Loty: 90
Kilometry: 118 474
W piątek 02.07 po przylocie do Malagi też tylko skanowanie kodu i droga wolna. W hostelu poza standardowym checkinem zero pytań o paszporty immunologiczne itp

edyta:
Anonymous napisał(a):
Lot z Krakowa do Malagi.
Obłożenie samolotu 90%.
W Maladze spora kolejka by opuścić lotnisko. 15-20 minut stania w tłumie ludzi. W miejscu odbioru bagażu zrobiony pkt skanowania kodów QR, co idzie bardzo wolno i robią się duże kolejki. Jak tak wygląda początek sezonu to strach pomyśleć jak sobie poradzą z większą ilością pasażerów.

U mnie zupełni inne doświadczenia. W Warszawie nikogo qr nie interesował,
w Maladze punkt skanowania kodów był po wyjściu z airside , za karuzelami bagażowymi. Obsługa lotniska sprawnie wyłapywała ludzi z PL, bezkolejkowo i maksymalnie minutę trwało przejście całego ślimaka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1293 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 65  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Proximic [Bot] oraz 3 gości