Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 151 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 29 Kwi 2015 11:39 
Awatar użytkownika

srebrny
pani olga napisał(a):
przecież w tym mailu napisali, że nie ściągają z karty kredytowej, tylko trzeba zrobić im przelew

Zależy na kiedy rezerwowałaś. W mailu z potwierdzeniem rezerwacji jest napisane, że jeśli rezerwacja jest na termin bliższy niż 21 dni od dnia rezerwacji, to zapłacić należy na miejscu, a nie przelewem. Kartę jednak po coś brali (w poprzednich latach tego nie robili), więc pewnie w przypadku nie przyjechania, będą próbować sobie pobrać należność z niej...

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#102 PostWysłany: 29 Kwi 2015 11:54 

rezerwację mam na wrzesień, na stronie w warunkach płatności jest napisane, że można zapłacić kartą kredytową:
Cytuj:
4. Payment procedures

4.1 You can pay by credit card, ELV and PayPal.

4.2 To pay by credit card you have to enter the credit card number, CVV, the expiration date in the booking engine. Possibly it is mandatory to authorize within the 3-D Secure process of the relevant credit card organization (MasterCard SecureCode, Verified by Visa).

ale mail już dostałam taki:
Cytuj:
Guaranteed Reservation: By entering your creditcard details the reservation will be guaranteed. The room will be kept for you the whole night. Payment Policy: Please transfer the total charge to the bank account given 7 days after booking stating your reservation number. Hypovereinsbank AG IBAN DE53503201910322313144 BIC: HYVEDEMM430 Short-term bookings (less than 21 days )can be paid on arrival

niespójne to wszystko, nie dostałam od nich jeszcze odpowiedzi, czy mogą pobrać z karty płatność, ale już mnie irytuje ta sytuacja
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 29 Kwi 2015 11:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Widać, że do końca nie ogarniają tematu, bo to pierwszy rok jak w ogóle wprowadzili karty... Poczekaj na odpowiedź, mi odpisali po kilku godzinach.

#104 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:27 

Witam.
Przy próbie wejścia w link z poprzedniej strony pokazuje się ekran z informacją :
Page Not Found
Reason: Page is not available in the requested language.
Link już nie działa czy problem leży gdzie indziej ?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Promocja miała trwać 99 godzin, więc wychodzi na to, że już się skończyła...

#106 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:44 

rano wysłałam maila i bez odpowiedzi, jak mi odpiszą w piątek, ze musi byc przelewem, to juz nie zdazy dojsc do 7 dni, ciekawe co wtedy
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 30 Kwi 2015 06:59 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Hmm, nie zwróciłem nawet na te płatności uwagi. Po Waszych wpisach widzę, że nic mi z karty nie ściągnęli a wyjazd mam 2 maja. Dlatego też nie silę się już na żadne przelewy i mam nadzieję, że bez problemy zapłacę na miejscu (zgodnie zresztą z ich warunkami w mailu).

#108 PostWysłany: 30 Kwi 2015 12:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę na nową 'promocję' jaką wprowadził Heide Park od tego roku. Gwarancja dobrej pogody :D Czyli jeśli w dniu w którym jesteśmy w parku będzie przez przynajmniej godzinę bez przerwy padać, to jesteśmy upoważnieni do darmowego wejścia w inny dzień w tym samym sezonie. Warto więc zachować bilet wstępu, gdyż to on będzie podstawą do ewentualnego wejścia do parku innego dnia :) Wiadomo, że nie każdemu będzie się chciało jechać raz jeszcze, ale taki bilet będzie można z łatwością komuś odstąpić lub sprzedać za 50-100zł :)

Póki co w tym roku były to takie dni:

Kod:
29. März 2015
30. März 2015
31. März 2015

04. April 2015
25. April 2015

Szczegóły i lista dni w których deszcz padał jest aktualizowana tutaj: http://www.heide-park.de/en/heide-park/ ... guarantee/

#109 PostWysłany: 04 Maj 2015 19:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Wczoraj wróciłem z Soltau, więc garść świeżych informacji:

- potwierdzam, że bilet wstępu jest na cały pobyt (1 nocleg = 2 dni w parku). Dla osób nocujących wejście jest pół godziny wcześniej (9.30) bramką od strony parkingu przy miasteczku noclegowym. Dzięki temu można skorzystać jako pierwsza osoba np. z kolejki Lot Demonem - polecam :D

- domki czteroosobowe z tej promocji faktycznie bez łazienek, ale pościel jest (bez poszewki). Ręczniki też trzeba zabrać (bądź wypożyczyć za opłatą). Na terenie ośrodka są 2 toalety, ale prysznice tylko w jednym miejscu (przy stołówce). Dość daleko od najdalej położonych domków. Wszędzie BARDZO CZYSTO!

- wyżywienie REWELACJA. Stół szwedzki jak w dobrym hotelu. Duży wybór i na kolację i śniadanie. Na zewnątrz Frittenbuda otwarta do 21.30 (pizza, nugggetsy, frytki) zaraz obok miejsca na DISCO. Napoje bez alkoholu no limit do 23 w stołówce. Dostaliśmy też vouchery na lunch w parku rozrywki (do wyboru kilka miejsc, ja korzystałem z wursta - niezły!) W zestawie również frytki i napój.

- jeśli chodzi o cel wyjazdu to MEGA ZABAWA. Nie było z nami małego dziecka, więc korzystaliśmy przede wszystkim z roller costerów. W parku jest jednak mnóstwo frajdy dla osób w każdym wieku. Sa również inne atrakcje, np. cyrk czy budki w których można wygrać różne nagrody. Obawiałem się kolejek, ale tutaj miłe zaskoczenie. Tylko do Kraka czekaliśmy ok. 30 min. a w pozostałych miejscach szło w zasadzie na bieżąco. Również na tak obleganych zwykle Collosos, Limit czy Desert Race. Można było nawet przejechac sie 2 razy pod rząd - brak kolejek zupełny. Byliśmy w niedziele, ale spotkaliśmy jednego Polaka, który był dzień wcześniej i skorzystał z kilku przejazdów raptem przez cały dzień. Także soboty chyba najgorsze, jeśli chodzi o czekanie na wejście.

Podsumowując 160e za 4 osoby to bardzo dobra oferta i jeśli się znów coś takiego pojawi, to trzeba jechać raz jeszcze ;)

#110 PostWysłany: 05 Maj 2015 18:48 

Fajna promocja, szczególnie z jedzonkiem, a powiedzcie czy znacie jakiś sposób na transport, może samolotem albo jakiś inny przewoźnik, chętnie też się doczepię jak ktoś ma miejsce w aucie.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 05 Maj 2015 19:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie napisałeś skąd chcesz dojechać. Mimo wszystko jednak w 99% przypadków najlepszą opcją jest samochód. Jesteś niezależny czasowo, dojeżdżasz bezpośrednio na miejsce. Rok temu ktoś tutaj analizował opcje lotu do Hamburga, ale raz że loty drogie, dwa że trzeba dojechać z Hamburga do Soltau co zabiera czas i pieniądze - chyba było to 20€ za sam pociąg Z Hamburga do Soltau, podczas gdy np koszt dojazdu z Poznania wychodził mi zawsze nie więcej niż 100zł na osobę (przy 4 podróżujących)...

Jeśli nie masz opcji na samochód to jedynie szukanie zorganizowanych przejazdów, ewentualnie autobusy, czy pociągi ale to wszystko przydroży sprawę.
Można też pomyśleć o blabla car, ale to też by trzeba robić pewnie na dwa razy, bo nikt raczej 'od dołu' do Hamburga nie jeździ żeby Cię wyrzucić w Soltau, które jest praktycznie przy autostradzie. Trzeba by na dwa razy, np do Hannoveru, a potem z Hannoveru do Hamburga i wysiąść w Soltau, ale to znowu zabierze pewnie dużo czasu, nie wspomnę już o dograniu idealnie czasów, żeby być tam na otwarcie, a wrócić po zamknięciu parku....

#112 PostWysłany: 05 Maj 2015 19:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Pełna zgoda. Jeśli ktoś ma np ok 500 km to nie ma sensu wogole kombinować, tylko jechać autem. Ja z Zielonej Góry jechałem jakieś 5.5 h i to musiałem objezdzac w tym korek między Hamburgiem a Hanowerem. A że auto mam mocno ekonomiczne, to przejazd w dwie strony to jakieś 250 PLN :-)

#113 PostWysłany: 05 Maj 2015 19:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja z Poznania 600km, ale nawet jak ktoś ma 900-1000km to nie znajdzie tańszej alternatywy niż samochód.... Tylko wydaje mi się, że te ~600km to taka górna granica żeby robić to na raz czyli wyjazd danego dnia o 4 rano, by o 9 być na miejscu, i następnego dnia o 18 po zamknięciu powrót by być w domu przed północą. Mając więcej km warto rozważyć dodatkowy dzień np na zwiedzania Hamburga czy Berlina po drodze, bo po takim rajdzie 2x1000km można niewiele pamiętać z wycieczki :)

#114 PostWysłany: 05 Maj 2015 23:01 

Przy 700km koszt podróży to 500zł co się kompletnie nie opłaca, nawet w kilka osób. Poza tym nie wyobrażam sobie żeby jechać 6 godzin a potem jeszcze cały dzień się bawić. Z tego co widzę są autokary za 119zl więc może da się z nimi dogadać żeby wracać następnego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 05 Maj 2015 23:33 

Co to jest 700km po autostardzie... Umówmy się do HP tylko auto ma sens z Polski - no chyba że wyjazd autokarem na 1 dzień ale to też jest meczące na maksa.

Poza tym 500/4=125 ;)
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 06 Maj 2015 00:14 

Chętnie ale ja nie prowadzę :mrgreen: Jakby co to ewentualnie możemy się zmieniać :mrgreen: Wiem co to jechać 7 godzin i nikt mi nie wmówi, że to pestka :geek: I po takim maratonie ma się średnią ochotę na karuzele :ugeek: Ale to nie dotyczy cyborgów więc jak coś to piszę się.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 06 Maj 2015 09:12 

Jedziesz dzien wczesniej i zwiedzasz Hamburg i tam spisz potem od rana jedziesz do HP na caly dzien spisz w domkach i nastepnego dnia wychodzisz kolo 15-16 zeby te 700kn do domu przejechac w jako takich warunkach;)
Wiem tez co to znaczy jechac dlugo samochodem ale dla mnie to nie problem - kilka razy jechalismy noca w alpy na weekend zeby od rana byc na stoku. Wiadomo ze 1 dzien byl troche wyjety z zycia po jezdzeniu ale cos za cos;)
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 06 Maj 2015 10:08 

Byłem w zeszłym roku z rodziną w promocji 2+2 za 99 EUR. Co tu dużo pisać: po prostu SUPER! Tak nam się to spodobało, że w tym roku planujemy parki rozrywki nad jeziorem Garda we Włoszech. Świetna zabawa. To tak btw, już wracam do tematu.

Podpowiem jak my się dostaliśmy do Heide Parku, a naprawdę przeszukaliśmy wiele opcji włącznie z samolotami.

Z wielu miast Polski do Hamburga kursują autobusy linii http://www.becker-reisen.pl/
Większość kursów do Hamburga przyjeżdża o 6:00 rano, a do Polski wraca o 20:00 (wyjazd). Bilety RT od 300 PLN.
Jeszcze inny przewoźnik to http://www.estgdansk.pl/ Kursy z całej Polski od 250 PLN RT.
Z Hamburga pod bramę Heide Park kursuje shuttlebus http://www.kvg-bus.de/ausfluge-erlebnis ... -park-bus/
Cena RT to 21 EUR. Z Hamburga wyjeżdża o 9:00 (jedzie ok. godzinę), a wraca o 17:00 (wyjazd). Przewoźnik zaleca wcześniejszą rezerwację mailową miejsca w autobusie.

Pięknie dograne godziny, całkowity łączny koszt z Polski do samego Heide Park RT to od 350 PLN / osoba.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 10 Maj 2015 20:26 

Pod koniec kwietnia zakupiłem ofertę dla 4 osób. Należność opłaciłem przelewem europejskim. Nie dostałem jednak żadnego potwierdzenia (e-mail) od Heide Parku. Czy tak powinno być? Ktoś może wie jaki sposób otrzymam bilety? W formie elektronicznej czy na miejscu w kasie? Dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 07 Cze 2015 09:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolejna promocja w Heide Park. Niestety, cenowo mniej atrakcyjnie niż ostatnio ale przy wyjezdzie w 2 os. warto rozważyć. Ponadto nocleg jest nie w domku ale w klimatycznym pokoju w hotelu. I czeka w nim sześciopak Bitburgera ;) Koszt 59e/ os., terminy czerwcowe.

Szczegóły tutaj: https://www.heide-park.de/kurzurlaub/ab ... paket.html

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 151 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości