Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lut 2011 00:46 

Na łamach naszego szanownego forum nie pojawiają się żadne promocje do Ameryki Południowej. Zastanawiam się dlaczego? Bo ich nie ma, nikt ich nie szuka, czy po prostu nikt nie jest zainteresowany? Ponieważ, nie mam również zbyt dużego doświadczenia z lotami na tamten kontynent to może podyskutujemy tutaj na ten temat.

Na początek, Kolumbia - większość osób które mają newsletter Lufty wie, że to chyba kraj do którego można najtaniej dolecieć z Europy Środkowej. A co z innymi krajami, liniami itd ?
 Profil Relacje PM off  

✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰 ✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰
Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN
#2 PostWysłany: 06 Lut 2011 10:01 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Problem jest prosty. Po prostu loty do AP są nadal stosunkowo bardzo drogie. W sumie jedyne atrakcyjne oferty to promocje Lufthansy. W dobrej cenie bywa Kolumbia, Wenezuela rzadziej Meksyk. Bywają w przyzwoitej cenie Brazylia i Argentyna.

Trzymam kciuki by dział wiedzy o AP (i środkowej) prężnie się rozwijał.

#3 PostWysłany: 28 Lut 2011 21:59 

Chyba Lufa to dla nas jedyna sensowana opcja dostania sie do Ameryki Poludniowej. Czy ktos ma jakies doswiadczenia w lotach juz na miejscu? Jakies nzawy lin lotniczych, z gory dzieki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Mar 2011 01:31 

Nie tylko Lufa :) co jakiś czas śledzę promocję w różnych liniach bo niedługo znów czeka mnie "wypad" do Brazylii i np:
- British Airways miało swego czasu promocję na loty do Sao Paulo z Londynu RT za 430 Ł.
- Ja akurat kupiłam w Air France z Paryża do Sao Paulo za 2500zł bo jak była promocja w BA to nie byłam jeszcze pewna dat podróży i niestety promocja mi przeszła koło nosa.
Ogólnie to można trafić na dobrą cenę w TAP i Iberii, ale to ktoś musiałby codziennie sprawdzać. Jeszcze Air Europa chyba rzuca czasem coś ciekawego. Zauważyłam, że dużo linii ma promocję na Am Łac między końcem sierpnia i listopadem.
Po Brazylii lata GOL. Może to nie to samo co Ryanair w Europie ale w porównaniu do ceny i wieków spędzonych w autobusach to dobra opcja. Pewnie są lepsze propozycje ale nie mam doświadczeń z innymi liniami.
Ja szukałam lotów do Ameryki Południowej na FlySiesta z różnych miast europejskich. Polecam tę wyszukiwarkę.

#5 PostWysłany: 05 Mar 2011 17:27 

HON fly4free
Najlepsze ceny do AP ma z Polski ciągle zdecydowanie Lufthansa, choć jej siatka jest - w porownaniu z Iberią czy TAPem - ograniczona. Raz, dwa razy do roku można trafić bardzo dobre ceny do Brazylii, Kolumbii, Wenezueli, Meksyku, rzadziej Argentyny. Pod pojęciem bardzo dobre rozumiem w granicach 1500-1600 zł za lot RT z Polski z lotnisk regionalnych lub WAW (wtedy nie ma dodatkowych kosztów dolotu gdzieś tam i żadnych komplikacji). Mnie sie udało trafić Sao Paulo za niecałe 1500 zł i to na zeszłoroczny karnawał.

Połączenia krajowe wewnątrz np. Brazylii czy innych państw sa tanie; od nawet 100 zl za odcinek ; absolutnie nie oplaca sie korzystac z autokarow bo loty to spora oszczednosc czasu. GOL w Brazylii ma bardzo dobre ceny i przyzwoity serwis; nieco droższy jest TAM (ale czasami w konkretnych datach tanszy niż GOL): za loty TAMu są mile statusowe i premiowe, co może byc ważne dla czlonków Miles and More. Z kolei za przeloty GOLem można dostać mile w Flying Blue Air France.

Droższe zdecydowanie są już przeloty między krajami AP - to są ceny porownywalne lub wyższe do średnich cen w Europie w liniach tradycyjnych.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości