Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Sty 2017 23:54 

Loty: 80
Kilometry: 142 920
Planowałam najbliższy weekend w Atenach, ale prognoza pogody na piątek-niedzielę przedstawia się fatalnie. Byłam wcześniej w Atenach, w październiku, cudowne słońce, miasto bardzo przyjemne, ale głównie do spędzania czasu na świeżym powietrzu, a w prognozie chmury, deszcz, śnieg i mróz.

Czy znacie jakieś atrakcje na taką okoliczność? Czy warto lecieć? Mam za sobą niemiłą deszczową niespodziankę z Portugalii, gdzie przez dwa dni nie dało się wyjść z hotelu dalej niż do najbliższej Biedronki... A nie chciałabym takiej wycieczki powtarzać. Będę wdzięczna za każdy głos.
 Profil Relacje PM off  

Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę! Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę!
Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍 Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍
#2 PostWysłany: 03 Sty 2017 00:07 

srebrny
Nie bierz tego do siebie, ale zawsze z politowaniem patrzyłem na osoby ślepo wierzące prognozom. Oczywiście, jak prognoza mówi, że +9, to nie będzie -10. Ale teraz na Sylwestra poleciałem na Cypr i moja nieufność została nagrodzona. Miało być ulewnie, a było lato.
Więc oczywiście planuj wersje alternatywne, ale zostaw sobie margines niepewności.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 03 Sty 2017 12:16 
Awatar użytkownika

obibok napisał(a):
(...) zawsze z politowaniem patrzyłem na osoby ślepo wierzące prognozom.
Lepiej tego nie mogłeś ująć :)

@‌Diomeda‌

Ty się nie przejmuj pogodą tylko pakuj manatki, leć i baw się dobrze. W razie wu zawsze można pójść do muzeum lub posiedzieć w knajpie obserwując życie Greków.
A z pogodą jak z kobietą - zawsze nieprzewidywalna! ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Sty 2017 12:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Do tego w tej niedzieli wszystkie muzea są za darmo
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Sty 2017 20:36 

Loty: 80
Kilometry: 142 920
Nie chodzi o ślepą wiarę, bo i na powódź w Chinach się załapałam. Raczej zastanawiam się, czy w Atenach o tej porze roku raczej liczyć na mżawkę czy zacinający z każdej strony marznący deszcz przez trzy dni. Większość atrakcji na zewnątrz w czasie ulewy odpada, a na to w Atenach stawiałam tym razem. Czy jakieś mniej oczywiste, nieturystyczne muzea albo teatry? Albo inne opcje poza kawiarniano-restauracyjnymi przez trzy dni?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Sty 2017 01:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

obibok napisał(a):
Nie bierz tego do siebie, ale zawsze z politowaniem patrzyłem na osoby ślepo wierzące prognozom. Oczywiście, jak prognoza mówi, że +9, to nie będzie -10.

No i chyba wykrakałeś ;P
-5 wtedy było i śnieg :P
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Sty 2017 09:27 

srebrny
O, rewelacja!
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Wrz 2023 09:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Podpinam się :)
zastanawiam sie w tym roku nad weekendem w Atenach jakos jesienia/koniec roku.
I tak sie zastanawiam ze wzgledu na pogode/klimat czy przyjemniej jest jakos w polowie listopada czy moze grudzien (juz swiatecznie?) ?
temperatury pewnie w miare zblizone, ale czy grudzien nie jst bardziej deszczowy ?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Wrz 2023 09:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Przy obecnych anomaliach pogodowych to nikt Ci nie powiem. Pamięta grudniowe dni gdzie chodziłem w t-shirt bo było ciepło a dni gdzie miałem bluzę i kurtkę.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Wrz 2023 11:22 

niebieski
Jaką pogodę w którym miesiącu w Atenach w ostatnich latach uważasz za anomalię?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Wrz 2023 11:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

20 stopni w grudniu, do normalnych nie należy
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Wrz 2023 17:56 

srebrny
No cóż, ją przywykłem, że w takich miejscach jak Ateny czy Cypr, to i w listopadzie, a nawet grudniu upałów nie ma, ale ciepła woda w morzu jest pewna. Tymczasem w styczniu tego roku i październiku ubiegłego na Cyprze zaliczyłem długotrwałe (znaczy cały dzień) ulewy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość