Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Cze 2012 09:16 

witam,
mam kupione bilety na loty w Ryanair
wrocław-malaga
malaga-barcelona el prat
barcelona girona -bydgoszcz

, ale niestety dopadło mnie jakieś cholerstwo i muszę chodzić o kulach. Wie ktoś może czy wpuszczają na pokład razem z kulami, czy trzeba wykupywać jakiś dodatkowy bagaż ? niestety nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Jak jeszcze sprawa wygląda z lekami? muszę wziąć ze sobą leki, ale nie muszę ich zażywać w trakcie lotu.
 Profil Relacje PM off  

HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
#2 PostWysłany: 18 Cze 2012 09:58 
Awatar użytkownika

niebieski
O ile nie potrzebujesz żadnej dodatkowej pomocy na lotnisku z wejściem/wyjściem do/z samolotu oraz na pokładzie to nie ma problemu.

#3 PostWysłany: 18 Cze 2012 11:09 

a ktoś już podróżował z kulami? zabiera się je na pokład?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Cze 2012 11:40 

Loty: 21
Kilometry: 21 737
W maju musiałem podróżować z kulami, zabiera się je na pokład i cały lot miałem je przy sobie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Cze 2012 12:28 

dzięki za odpowiedź, a czy musiałeś coś wcześniej zgłaszać że będziesz o kulach? czy jest jakaś dodatkowa opłata za kule ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Cze 2012 12:38 

Loty: 21
Kilometry: 21 737
Nic nie zgłaszałem. Nikt na kule nie zwracał większej uwagi, jedynie przy kontroli bezpieczeństwa pytali się czy mogę przejść przez wykrywacz metali bez kul. Ponieważ już jako tako chodziłem, kule zostawiłem na tym wyciągu co się bagaże i wszystkie metalowe przedmioty kładzie i pokuśtykałem przez wykrywacz.
Nie ma dodatkowej opłaty za kule.
Sprawdzone na 3 lotniskach, leciałem wizzem i ryanairem.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Cze 2012 19:18 
Awatar użytkownika

bartekc napisał(a):
dzięki za odpowiedź, a czy musiałeś coś wcześniej zgłaszać że będziesz o kulach? czy jest jakaś dodatkowa opłata za kule ?

Dodatkowych opłat nie ma i nawet nie musisz nigdzie tego zgłaszać. Chyba, że potrzebujesz wózek inwalidzki, wtedy jest z tym trochę zachodu.

mimo85 napisał(a):
Nic nie zgłaszałem. Nikt na kule nie zwracał większej uwagi, jedynie przy kontroli bezpieczeństwa pytali się czy mogę przejść przez wykrywacz metali bez kul. Ponieważ już jako tako chodziłem, kule zostawiłem na tym wyciągu co się bagaże i wszystkie metalowe przedmioty kładzie i pokuśtykałem przez wykrywacz.
Nie ma dodatkowej opłaty za kule.
Sprawdzone na 3 lotniskach, leciałem wizzem i ryanairem.

Potwierdzam. Obsługa w samolocie może nawet zaproponować Ci miejsce, w którym masz więcej miejsca na nogi (bez opłat), ale to już zależy na kogo się trafi. Zawsze możesz ładnie się o to zapytać ;)

#8 PostWysłany: 30 Cze 2012 21:32 

witam,
właśnie wróciłem z mojej pierwszej podróży po Hiszpanii (piękna sprawa). Potwierdzam, że kule nie stanowią żadnego problemu podczas lotów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości